maanantai 28. kesäkuuta 2010

Pihakatselmus

Huomasin tänään, että pienempi Valamon ruusu oli täydessä kukassa toisella puolella pihaa. Pitihän miun sitten kiertää vähän katselemassa muuallakin pihalla. Ja yllättäviä huomioita tein, kun kameran läpi katselin.
Valamon ruusussa on mahtava tuoksu! Kunpa senkin saisi jotenkin välitettyä kuvien kautta...

Näiden kukkien nimiä en muista, vaikka joka kesä olen äidiltä kysynyt. 
Nämä violetit kukat (nimiä en muista) ovat kummallisia, löytävät tiensä milloin mihinkin. Tällä kertaa keskelle kuunliljoja.
Päivänkakkaroita löytyi yllättäen sekä kissankelloja.

Kävinpä sitten myös talon takana katsomassa, miltä näyttää tuleva marjasato. Aika paljon taas tulee, mutta pari yllätystä löytyi tutkimusretkellä.
Karviaisia tulee paljon, näitä on kaksi puskaa.
Punaisia viinimarjojakin näyttää tulevan paljon, näitä on neljä puskaa.
Pientä punerrustakin näkyy.
Ja sitten ne yllätykset. Yksi mustaviinimarjapuska oli kuollut :( Niitä ei muutenkaan paljoa tule, eikä ole kuin kaksi puskaa, joista toinen on nyt mennyttä.
Ja puskien oksat ovat huonossa kunnossa toisissa puskissakin.
Voikohan noita leikata syksyllä? Äidin kanssa leikattiin toissa vuonna keväällä huonot oksat pois. Vai pitääköhän leikkaaminen jättää ensi kevääseen?

Ihanaa, nyt tuli kesä! Täällä on ollut melko lämmin ja aurinkoinen päivä ja ennustukset näyttävät samaa koko viikoksi. Miulla oli joskus sellainen vanhanajan kalenteri, jossa oli erilaisia vanhoja uskomuksia ja sanontoja ym. Siitä jäi mieleen, että ennen Juhannusta on pikkukesä ja Juhannuksesta alkaa varsinainen kesä. Pikkukesällä voi olla tosi kylmää ja sateista, mutta varsinaisena kesänä on yleensä lämmintä tai lämpimämpää.
Harmi, kun olen heittänyt sen roskiin, olisihan siitä voinut niitä vanhoja uskomuksia lueskella vaikka 20 vuoden päästäkin. Siinä se taas nähtiin, mitään ei kannata heittää pois :)

Mie taidan ruveta neulomaan miun ikuisuusprojektia. Kaivoin sen taas eilen esiin ja huomenna tai ylihuomenna voisin esitellä sen teille.
Kohta alkaa Paljastavat valheet, jonka olen katsonut joka kerta. Aluksi tuntui omituiselta sarjalta, mutta niin vaan siihenkin on jäänyt koukkuun. Kuten NCIS:nkin, joka on miun lempparisarja :)
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille ja kiitos kommenteista jälleen kerran :) 

3 kommenttia:

Palaga kirjoitti...

Kyllä mustaviinimarjapensaat kannattaa leikata nyt syksyllä. Kaikki jäkälöityneet vanhat oksat pois.

Ihana tuo Valamon ruusu. Kunpa saisi jostain sen omaan pihaani.

Jaana kirjoitti...

Ihania kukkasia! Tuo ruusu varsinkin.. itse pidän kovasti kuunliljoista. Omassa rivarin pihassa on vain yksi, tämä on niin aurinkoinen että sekin on tuossa pensaan varjossa. Viinimarjoja tulee hyvin tänä kesänä, hieno homma, saadaan paljon vitamiineja :)

Sirutuuli kirjoitti...

Palaga: kiitos tiedosta :) Ei vissiin pysty lähettämään postissa taimia, voisin muuten vaikka lähettääkin :)
Jaana: Saadaan taas paljon mehua :) Miekin tykkään Kuunliljoista ja meillä ne kasvavatkin hyvin.