sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Röyhelöhuivi(t) ja muuta mutinaa

Jo viime lauantaina sain valmiiksi kolme eriväristä röyhelöhuivia. Tässä miun oma, kaksi muuta meni siskolle ja tytölle.
 Siskolle meni beige-ruskea ja tytölle vaaleanpuna-oranssi. Jokaiselle löytyi juuri se oma väri. Lanka on Pierre Cavallo Aava.

Huivien viimeistelyn aikaan viimeistelin myös tämän hiuspannan (joita olen virkannut jo monta....)
Meidän työpaitojen värit on turkoosi ja lime. Paha vaan, että ne on t-paitoja, joten niitä ei enää voi käyttää. Ensi kesänä sitten. Tämän langan voitin joku vuosi sitten blogiarvonnasta.
Nyt alkaa neulontainto nostaa taas päätään, paljon on ideoita ja toteutettavia suunnitelmia.
Tuntuu ihan kivalta näin pitkän ajan jälkeen ja kun noita lankoja on kertynytkin mukavasti. Ja toinen juttu, miun kaikki Puro-langasta neulotut asusteet meni pesussa pilalle. Vaikka pesin 30°c:ssa. Ikinä en siihen lankaan enää koske! Kun ei niitä pysty edes pesemään. No, ainakin on hyvä syy neuloa uudet tuubihuivit ja hatut.
*****
Meillä kävi äsken joku omituinen tyyppi ovella. 
Käyttäytyi aika aggressiivisesti: ensin kolkutti oveen ja kun en heti ehtinyt avaamaan, astui ovesta sisään ja meni heti takaisin ulos ja kolkutti taas. Menin ovelle, hän tyrkkäsi kätensä miun käteen (kätteli kiireesti), jonka jälkeen työnsi jonkun huonolla suomenkielellä kirjoitetun lapun. Luin osittain, siinä kerrottiin jotain huonosta taloudellisesta tilanteesta ja kääntöpuolella oli jonkun vauvan kuva. Kauhealla kiireellä kaiveli kassiansa ja esitteli pari puusta tehtyä lelua, jotka olisi myynyt. Välillä peitti kasvonsa käsillään ja kun en ostanut mitään, sieppasi lapun kädestäni ja lähti viipottamaan naapuriin. Sanaakaan ei sanonut koko aikana, ei suomea, englantia tai mitään muutakaan kieltä. En usko, että tuolla tavalla saa mitään kaupaksi.
*****
Ihme meininkiä täällä on muutenkin tänä viikonloppuna. Joku tuhopolttajakin on liikkeellä. Miehen työpaikalla on poltettu roskiskatosta ja pihalla olevia tavaroita. Tien toisella puolella oli poltettu myös R-kioskin pihalta jotain.
Ihme meininkiä.
Mutta nyt mie taidan tästä lähteä syömään. Aikamoisia herkkuja meillä onkin nyt: kasvis-kinkkupiirakkaa, jauhelihapizzaa ja muropohjamustikkapiirakkaa. Pikkasen innostuin eilen paistelemaan :)
Eipähän tarvitse tänään tehdä mitään ruokaa.
Mukavaa tulevaa viikkoa!


4 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Hui hitsi tuollaisia kaunppiaita...pelottavia...meillä ei onneksi ole käynyt täällä, mutta edellisessä kodissa kävi juuri tuollainen lapunnäyttäjä.
Jos olen yksin pidän oven aina lukittuna.

Hieno kaulaliina!

Sussi kirjoitti...

Hieno liina!

Nykyisin on liikeellä kaikenlaista kulkijaa, ei juuri uskalla kohta ovea avata, ellei ole varmuutta kuka on tulossa.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos. Tämä oli jotenkin outo. Jäi sellainen olo, että kunhan esittää.
Vaikka eihän sitä tiedä, jos vaikka onkin oikea hätä...

Anonyymi kirjoitti...

nuo tuollaset tyypit on rosvoja, ovat hakevinaan apua mutta tutkivat paikat ja sitten murtautuvat sisään...