torstai 25. huhtikuuta 2013

Tuunausta askartelusopessa

Nythän näitä postauksia pukkaa joka päivä. Hyvä näinkin, kun välillä on pidempiäkin taukoja ollut.
Eilen innostuin toteuttamaan erästä ideaa, joka oli muhinut päässä jo jonkin aikaa (päiviä). Ensin pengoin joka paikan ja etsin kansioita, joita voisin ottaa käyttöön askartelusoppeen ja löysinkin niitä. Punaisia ja yhden valkoisen. Ennestään miulla oli punainen ja vaaleanpunainen.
Sitten mietin, mitä paperia voisin käyttää. Tildapaperi oli ainut, jota oli ja on vieläkin iso rulla vaaleansinisenä.
Ihan hyvä väri sekin. Vaaleanpunaista Tildapaperia on jäljellä vain vähän sekä Clas Ohlsonin riemunkirjavaa. Ajattelin, että tämä vaaleansininen on sopivan hillitty ja hallittu.
Päällystin kaikki kansiot (paitsi kotikansion) tällä.
Sisältäpäin:
Pahvisiin lehtikansioihin liimasin suikaleet vain selkämyksiin.
Tässä näkyy kokonaiskuvaa kaapin päältä:
Kansiot eivät yllättäin olekaan millilleen samankokoisia. Mutta ei se haittaa. Väirtys on nyt sama. Ja taulukin näkyy olevan vinossa. Miten se voi mennä vinoon itsestään?
Tässä kaappi koko komeudessaan:
Viskitörppö on vielä päällystämättä, mietin vielä. Ehkä samalla paperilla? Punainen hatturasia, joka sen takaa pilkottaa, pitäisikö se maalata valkoiseksi? Vai antaisiko olla punaisena? Toisessa hyllykössähän on ne Tiimarin polka dots laatikot punaisia. Niille en kyllä viitsisi käydä tekemään mitään.
*****
Näytän teille nyt tähän samaan syssyyn myös kotikansion, joka on ahkerassa käytössä. Joka päivä kirjoitan siihen jotain. Välillä enemmän, välillä vähemmän. 
Ensimmäiselle sivulle tulostin asioita täältä. Sanovat, että elämänlaatu paranee, kun jättää nämä 30 asiaa tekemättä. Facebookissa näin tämän ja huomasin siinä muutaman jutun, jotka miulle sopii hyvin. Itse asiassa tulostin kaksi sivua :)
Nykyisin olen niin väsynyt, etten jaksa kaivella askarteluja (papereita, maaleja ym.) esille, vaan koristelen kansion sivuja samalla kun kirjoittelen jotain. Yleensä jaksan kaivaa vain tussit ja yliviivaustussit esiin.
Joskus myös liimailen tarroja. 
Tästä näkyy hyvin, mihin energia töiden jälkeen meni.
Ja tässä taas energiaa ei muuhun kulunut kuin sivun koristeluun. Leimailin ja värittelin.
Se on jokotai. Jos teen  kotitöitä, en jaksa askarrella. Jos en tee mitään, jaksan askarrella. Oliskohan kevätväsymystä ilmassa. 
*****
Ainiin, kansioiden paperit on liimattu Mod podgella. Hirveästi oli tehdessä ryppyjä, mutta kuivuttuaan, rypyt silisivät, melkein kaikki. 
Mutta nyt täytyy lähteä muihin hommiin, vähän järjestelemään keittiötä ja juomaan kahvia.
Hyvää viikon jatkoa kaikille!

6 kommenttia:

Carita kirjoitti...

meillä on mökillä ihan jetkulleen samanlainen jauhokaappi, kun sulla tuo sininen kaappi minkä päällä nuo kansiot on. olen vähä itelleni sitä havitellu, mutta mutsi saa sen kuulema :/

Puuhis kirjoitti...

Tätä kun lukee, niin tulee taas mieleen, että omakin huone kaipaisi järjestämistä.... Hyvä idea valita yhteinen väri.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Tuli rauhallinen ilme, kun mapit ovat saman värisiä...:)
Ja tuo kaappi...IHANA!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Taas olisi yksi kysymys sinulle...miten ihmeessä saat noita kuvia noin ISOKSI?
Itse tässä yritin ja hyvä, etten hävittänyt kaikkija lukijoitani...:)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos!
Irmastiina: Saan kuvat isoksi niin, että kun kuva on ladattu tekstin jatkeeksi, napsautan kuvan päältä ja siihen tulee valintarivi: pieni, keskikokoinen, suuri, erittäin suuri ja alkuperäinen koko. Valitsen aina sen erittäin suuren.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kiitos Sirutuuli...pitääpä kokeilla osaanko...olen kyllä niiiiiin tumpelo koneen käyttäjä, mutta onneksi on sinun kaltaisia ystäviä, joilta voi kysellä apua...:)