sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Hullutus?

Jep, miulla on taas uusi hullutus. Vai onko se sittenkään hullutus? Nimittäin, mie olen katsellut Youtubesta Home organization-videoita ja joka kerta, kun niitä katson, täytyy käydä järjestelemään jotain.
Olen katsonut niitä varmaan sata (se osa voi olla sitä hullutusta), mutta olen saanut niin paljon inspiraatiota kodin siivoukseen ja järjestelemiseen, että se ei voi olla hullutusta.
Postauksen lopussa myös perjantai-illan art journalia. Juhuu! Pitkästä aikaa :)
Tässä kuvia sieltä täältä pienistä jutuista, joita olen tehnyt. Karsinutkin olen kovalla kädellä.
Ruuvasin pienemmän viinilaatikoon seinään hyllyksi ja käänsin lokerikon ja cd-tornin toiselle seinälle. Näin sain lisää pöytätilaa. 
 Pöydältä lähti vihreä arkistolaatikko sinisen kaapin tasolle, jonne laitoin riviin erilaisia laatikoita ja kaapin päällä on papereita ja kaikki skräppäys, art journal, mandala ym. kirjat. Tuonne kuuluu myös kotikansio.
Ja sitten! Meillähän Suomessa on iät ja ajat ollut näitä korivaunuja myynnissä. Meillekin on muutosta muuttoon kulkeutunut muutama ja tämä yksi taitaa olla ainut, joka on sisäkäytössä (oli vaatehuoneessa).
Katsoin yhden videon, jossa joku askartelija suorastaan hehkutti, miten hän löysi tälläisen vaunun ja miten hieno juttu se on. Häneltä sain idean ottaa tämän käyttöön ja ripustaa kaikki sapluunat tuollaisella suljettavalla renkaalla vaunuun. SE oli hyvä idea! Miunkin sapluunat on suoristuneet päivän ja yön aikana (ennen sulloin ne paperikassiin, josta ne oli vaikea ottaa pois ja oli monella mutkalla).
 Siirrytään sitten sujuvasti vessaan :)
Olen poistanut kaikki ylimääräiset purkit ja putelit, jotka ei ole käytössä ja ovat vanhentuneet. Peilikaapin sisukset pesin kaikki. Tuo iso kori täytyy vielä järjestää ja laittaa sinne talouspaperi ja ilmanraikastin (ei ne siellä kyllä varmasti pysy, ainakaan ilmanraikastin). Mie en oikeasti ymmärrä, miksi tavarat pitää jättää lojumaan pitkin pöytiä, kun niille on paikka vieressä jossain korissa tai laatikossa. Sellaista meillä tapahtuu ja mie keräilen tavaraa kasaan. Jostain syystä tapetti näyttää huonommalta kuin onkaan. Vai onkohan miun näyttö likainen?!
 Ja sitten eteiseen. Täältä lähti kierrätyskeskus pois tietä tukkimasta ja tilalle tuli tuulikaapin lipasto. Tuulikaapissa ei olekaan enää mitään kalustetta. Ihan hyvä niin.
 Vieras(?) - mikä lie - huone: Kampauspöytä ja jääkaappi siirtyi tähän ja sohva ikkunan alle. Tuo jääkaappi ei sitten sovi minnekään. Mutta ei olla saatu sitä kannettua alakertaankaan, kun se ei taivu noista kapeista jyrkistä portaista ja autotallin ovi ei lähde auki. Ja sitä paitsi sitäkautta on ihan hirveä matka kantaa...
 Kierrätyskeskus siirtyi tuonne nurkkaan sohvan taakse. Mikä pakko sen on olla keskeisellä paikalla asuntoa? Huoneen tekstiilit näkyy olevan mitä sattuu. Ne on vieläkin siltä jäljiltä, kun askarteluhuone lähti täältä pois ja sohva tyynyineen on vain kannettu sisään. Pitäisköhän tälle asialle tehdä jotain?
 Tulikohan niitä kuvia liikaa?
Huh.
No tässä vielä yksi. Facebookissa oli linkkin tänne, jossa luvataan elämänlaadun kohenevan näitä asioita noudattamalla. Löysin sieltä muutaman, jotka sopivat miulle. Tulostin kotikansioon ja luen sitä välillä.
Parhaimmat korostin yliviivaustussilla ja tämä on se, joka miulle sopii niin hyvin. Oli ihan pakko tehdä tästä ihan oma sivu art journaliin.
Mie nimittäin murehdin kaikkea, koko ajan. Entä jos sitä, entä jos tätä, jos siitä tulee tota, jos tosta tulee tätä. Entä jos tapahtuu niin, entä jos näin. Plääplääplää. Koko ajan koko maailman murheet niskassa.
Tämä lause auttaa. Kokonaisuudessaan se menee näin:
Älä murehdi niin paljon.
Murehtiminen ei poista huomisen taakkaa, se poistaa ilon tältä päivältä. Voit testata onko murehtiminen sen väärti kysymällä nämä kysymykset: ”Onko tällä väliä vuoden päästä?” Kolmen vuoden? Viiden vuoden?” Jos ei, sitten sitä ei kannata murehtia.
~ Marc Hicks ~

11 kommenttia:

Anja kirjoitti...

Oho sinähän olet pistänyt tuulemaan oikein kunnolla.. ja ei kuvia ole koskaan liikaa kiva katsella kuvia ja saahan niistä itselleenkin inspiraatioita..
Niin minä sanon aina miehelleni että asioiden murehtiminen ei muuta asioita miksikään..ne ei muutu mitä nyt milloinkin murehtii..ja asioiden pyörittäminen mielessä ei myöskään johda mihinkään..ne vain on..minäkin olen märehtinyt aikoinaan asioissa pyöritellyt niitä ees taas mielessä..mutta se on kyllä turhaa..ainoa minkä siitä saa itselleen on nukahtamisvaikeudet ja univajeet..sekä pahan mielen..on mentävä eteenpäin..kohdattava se mikä edessä on ja vain eletty hetki jonkin vaikeankin asian kanssa on se millä jatkaa eteenpäin..Toivottavasti ei menny minun teksti ihan asian vierestä..
Minusta on kivaa myös laitella tavaroita järjestykseen, keksiä joillekkin ihan oma paikkansa..ja muutens helpottaa elämääkin aikas paljon kun kaikki tavarat ovat omilla paikoillaan..ja saman ajan se vie jos ajattelee niin et vienkin tämän juuri sinne minne se kuuluu..kuin että laskisin sen kädestäni sinne tänne..ja todennälöisesti sitä esinettä ei sit löydy kun ei muista mihin sen oli laittanut :)
Mukavaa ja aurinkoista sunnuntaita sinulle :)

Sirutuuli kirjoitti...

Loistavasti sanottu tuosta murehtimisesta!!!
Kiitos!
Miulla olisi laatikoiden järjestelyä vielä edessä ja tavaroiden karsimista, että kaikilla olisi oikeasti oma paikkansa. Onneksi mie tykkään järjestelemisestä.
Tällä hetkellä kaikki paperit on siellä täällä, ei ole mitään paikkaa, minne laittaa kaikki tärkeät paperit. Eikä niitä tietenkään löydy mistään, kun niitä tarvitsee.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Saisimpas minäkin tuollaisen virtapiikin. Ahkera olet ollut..:)
Kuvia on aina kiva katsella...ei yhtään liikaa.
Mukavaa sunnuntaita sinulle!

Aseman laidalla kirjoitti...

Voihan pihkura, miten siellä on pantu tosiaan tuulemaan!! Kateeksi käy... pitäisi itsekin samalla periaatteella alkaa karsia joskus.

Sama homma meillä noiden tavaroiden suhteen, harvoin löytävät tiensä niille tarkoitettuihin paikkoihin :) Ja meilläkin on yksi keräilijä tässä huushollissa *plääh, alkaa pikkuhiljaa tympiä*

Mietelause pitää niin paikkansa, kunpa sen aina muistaisi.

Aurinkoa sunnuntaihin!

Sari K / Kapteenilla kirjoitti...

käsittämättömän ihana tuo sininen kaappi! :)

Saga kirjoitti...

Ohhoh..Ihan hirvittää miten paljon olet ehtinyt "huseerata". Kyllä vaan on tullutkin järjestystä melkoisesti.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos teille!
Voin kiittää tästä virtapiikistä vain ja ainoastaan Youtuben videoita :) Niitä katsomalla tulee pakonomainen tarve siivota ja järjestää jotain.
Tänäänkin on tullut tehtyä yhtä sun toista heti aamusta alkaen...

Marja-Leena kirjoitti...

Hienoja järjestelyjä!

Unknown kirjoitti...

tässä se aamu mukavasti vierähtikin plokiasi lukiessa ja ihastellessa ahertamisen tuloksia.
pitääpä käydä youtubessa, josko minäkin löytäisin sieltä järjestystä tähän kaaokseen - kiitos vinkistä;)
ihastelin myös näitä taidolla tehtyjä kirjojasi - olet taitava..
antoisaa uutta viikkoa!

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos teille!
Maija: Nämä ovat hyviä: Organizedlikejen ja Audrey's wifelife. Heiltä mie olen saanut eniten inspiraatiota.

Leea kirjoitti...

Täytyy tunnustaa, että näillä postauksillasi on ollut vähän samanlainen vaikutus - päädyin googlettelemaan ja lueskelemaan enemmänkin noista control journaleista, ja seuraamaan yhden sitä kautta löytyneen sivun ohjeita kodin siivouksesta vähän kerrallaan. Tai no, oikeasti olen sen sivun innoittamana siivoskellut kaikkea ihan muuta kuin niissä päivän haasteissa on ollut tehtävänä, mutta edes vähän jotain johonkin suuntaan :)