torstai 2. toukokuuta 2013

Vappu meni

Niin se taas vierähti viikko ihan huomaamatta. Ja Vappu siinä sivussa.
Miulla oli vapaa Vappu, muttei me mitään ihmeellistä tehty. Ei edes käyty missään, paitsi ruokakaupoissa toissapäivänä. Eilen oli niinkin railakasta menoa, että moppasin lattiat ja vaihdoin puhtaat matot. Ne muutamat, mitä jäljellä on. Kuudesta matosta vain kaksi oli säilynyt puhtaina ja sohvanpäällinen, jonka viimeemmäksi ompelin, oli Jullen kakkaviiruissa.
Ollaan Jullen suhteen tulleet siihen tulokseen, että laihdutuskuurille sen pitää käydä. Ei yllä pesemään ahteriaan, joten putsailee peräpäänsä mattoihin.
Mitään askarteluja en ole tehnyt, enkä oikein mitään muutakaan. Paitsi keittiöstä olen vähentänyt tavaran määrää tasoilta.Toisinaan olen miettinyt, pitäisikö avohyllyt ottaa pois ja laittaa kaappi takaisin. Meillä kun on niin vähän kaappitilaa. Toisaalta, hyllyillä olevan tavaran määrää voisi vielä vähentää. Kananmunakaappi on turha. Sille voisi keksiä jotain muuta käyttöä.
 Tiskipöydälle laitoin vanhan emalivadin tiskiharjoja ja muita tiskaukseen liittyviä asioita varten. Tässä oli toisenlainen laatikko, jossa harjat oli pystyssä, mutta tälle vadille ei ollut järkevää käyttöä. Suoraan sanottuna vanha emalivati on kauniimpikin kuin uudenaikainen sisustuslaatikko.
Kissojen vesikuppikin täytyy pitää tiskipöydällä. Jos se on lattialla, ne leikkivät sen kanssa ja vedet lainehtii lattialla.
 Tuonkin avohyllyn tarpeellisuutta olen miettinyt. Laittaisiko oven paikoilleen? Hylly on epäsiisti kaikkine purkkeineen. Ja kun mie vielä laitan sinne juomalasin (että joisin tarpeeksi vettä päivän mittaan, eikä tarvitsisi joka kerta ottaa puhdasta lasia) ja kahvikuppeineen, että erottuu muiden mukeista.... Jotain tartteis tehdä.
Ainakin purkkien määrää pitäisi vähentää. Osa on käytössä, osa ei.
 Tässä kohtaa on meidän toinen työtaso. Ruhtinaalliset kaksi tasoa ruoan tekemiseen. Avohyllykin jäi maalaamatta, kun kaapin ovia maalattiin.
Tältäkin tasolta olen vähentänyt rojua. Vaa'an takana näkyvä lyhty on menossa ulos joku päivä.
Olen jotenkin saanut ähkyn kaikkeen roinaan, jota joka paikka pursuaa. Olkkarin tasoiltakin olen vähentänyt paljon tavaraa. Tai sitten ryhmitellyt eri tavalla.
*****
Tänään olen menossa iltavuoroon ja huomenna aamuun. Viikonloppu on vapaa, siinäpä miulle tekemistä, kun rupean karsimaan rojua. Vaikka olishan miulla tekemistä muutenkin, pitäisi ommella muutama tyyny, korjata keinu (joka hajosi, kun katolta tippuivat lumet ja jäät), siirtää istutuspöytä, laittaa tuolit ja pöytä paviljonkiin (muttei kattoa siihen ihan vielä) ym. pientä.
No, pistetään projektilistalle. Jonkinlaista askarteluakin olisi kiva joku päivä tehdä. Muttei ole oikein ideoita. 
Ainiin ja keittiöön pitäisi vaihtaa kapat ja lisätä värejä muutenkin. Vaaleanpunaisesta on tullut melkein ähky.
Täytyy varmaan tosiaan tehdä projektilista kaikesta, että muistaa tehdä, ennenkuin kesä loppuu :)
Nyt täytyy lopettaa ja toivotella teille kaikille mukavaa loppuviikkoa!

4 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Sama täällä...tuntuu, että tavaraa on joka paikassa...olen jo ruokailutiasta kaapin päältä, vienyt kuparipannut varastoon....ja vieläkin olisi raivattavaa....:)
Minulla muuten on ISOJA kuvia...:D Kiitos kuuluu taas kerran sinulle!

Anja kirjoitti...

Juuri tänään aloin raivaamaan tilaa vaatehuoneeseen ja ajattelin et nyt roinat saa kyytiä, niin ärhentelin jo miehellenikin kun jouduin osan tai melkein kaikki roinat kantamaan takaisin..kun niitä ei voi viedä varastoon kun se on täynnä..siellä on mm, vanha tv..kaksi tulostinta, kaksi kotiteatteria, kaksi kattovalaisinta, juu ja vaikka mitä..laatikostoa sun muuta..sitten aloin jo poistella ihan älyttömiä koriste esineitä joita en enää halua nähdä..siis tavaranpaljousähkymikälietauti iski kovaa ja korkealta..no mies imuroi ja mie moppasin lattiat, pyyhin pölyt..ja taas on hetken hyvä mieli..mutta hhuomenna jos jaksetaan niin lähtee kuorma kaattikselle :)
Mie en oo nyt päivitelly blogia ei ole ollut oikein aiheita eikä kuviakaan..lamppu tuunaus on kesken..jotenkin on nyt tullut sellainen seesteinen hetki kaikkeen.. mutta ehkä hyvä näin ihan välillä :)
Mukavia hetkiä sinullekkin raivauksien parissa ja aivan söpö oli tuo tiskipöydällä oleva ruusuinen pullo, ja jos mietit munakaapin hävittää niin minulle kelpaa heh :)

satunNainen Paula kirjoitti...

Tavaraähky vaivaa täälläkin! Kaikkea on vaan niin paljon (oma vika??)...
Mietin taas, pitäisikö kirpparipöytää varata kesän korvalle, mutta kun olisi niin paljon muutakin puuhaa niinä vähäisinä hetkinä, kun kotona ehtii käydä!?

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos teille :)