maanantai 25. maaliskuuta 2013

Muistikirjamaaliskuuta ja järjestelmällisiä asioita

Aluksi tulee kaksi päivää muistikirjamaaliskuuta ja sen jälkeen kerron uusimmasta villityksestäni, nii-i, taas uusi :)
 Eilisen päivän tehtävä oli kertätä pääsiäissuklaakääreitä. Mie en ole syönyt ensimmäistäkään suklaamunaa. Ensin luulin, että tulee tyhjä sivu, mutta ystäväni Tulostin pääsi jälleen tosi toimiin.
Sivua sai myös soveltaa:
 Tämän päivän tehtävä oli myös tulostettava juttu ja ystäväni Tulostin 2 pääsi tosi toimiin (laseria käytän, että toisen tulostimen musteet säästyisivät mahdollisimman pitkään).
Tässä piti ruksata päivään liittyviä asioita:
Erittäin simppelit sivut.

Okei, sitten siihen järjestelmällisyyteen.
Miehän kerroin päivyri-postauksessa, että kokeilen siivouksessa joka päivä jotain-metodia.
No, mie seikkailin netissä eilen tutkimassa erinäisiä asioita ja tulostelin (taas!) kaikenlaisia ja perustin meille kotikansion, eli Home binderin.
Ensin tyhjensin tämän vanhan kansion sisukset kahteen muuhun kansioon ja sitten rupesin latomaan sivuja sisälle.
Ensin sisällysluettelo...
...sitten vuosikalenteri ja viikon ruokasuunnittelu + kauppalista...
...seuraavaksi päivän asioita: To do, askareita, ruoka ja muuta, deep cleaning (syväsiivous?)...eli vähän tarkempaan siivoukseen tarkoitettuja listoja olkkariin, keittiöön, ympäriinsä ja pakastimen inventaariota, ruokakomeron inventaariota. Meillä ei varsinaisesti ole ruokakomeroa, mutta pari isoa laatikkoa kuivaruuille löytyy ja ne imevät paaaljon ruokaa sisuksiinsa. Siis puuroja, makaroonia ja muuta sellasta....
...osoitekirjaa ja muuta mukavaa.
Joku varmaan ajattelee, että hullu se on... Mutta pysyypähän muija kiireisenä, kun yrittää täyttää näitä sivuja ja tehdä asioita, että pääsee piirtelemään rukseja :)
Ei kun ihan oikeasti, mie tykkään järjestelmällisyydestä ja asioiden kirjaamisesta ylös sekä siitä, että miulla on työlista mietitty valmiiksi. Ainakin tänään olen päässyt hulluna vetelemään rukseja tehdyistä töistä: ruuan teko pidemmän kaavan mukaan, tiskit, vispipuuro, pyykin pesu, muistikirjamaaliskuu, tämä kansio, eväiden teko ym. Työt on tehty ja nyt voi hengähtää. Mukavasti meni ilta töiden jälkeen. Yksi tavoitekin tällä systeemillä on, että voisin pitää vapaapäivät vapaapäivinä ja levätä tai tehdä mukavia asioita. Ja siinä sivussa huusholli pysyy siistinä, hyvää syömistä on pöydässä ja pyykit pestyinä.

Saa nähdä, jaksanko tätä tahtia kuinka kauan. Laittoi mieskin loput astiat koneeseen ja koneen päälle. En mie ihan kaikkea yksin tehnyt :) Ja eilen oli listalla imurointi ja moppaus: mie imuroin ja mies moppasi+pesi lattiakaivot. Että kyllä me yhdessäkin tehdään kotitöitä.
Huomenna mie ajattelin paistaa kakun, syödään eilisen ja tämän päivän tähteitä ja wc:n pesu olisi listalla sekä 1 koneellinen pyykkiä.
Noni, kertokaahan, mitä olette mieltä näistä kotikansioista :)
Mukavaa viikon alkua!

3 kommenttia:

Rouva Kiljunen kirjoitti...

Mä olen joskus kokeillut tuota siivouksen jakamista eri päiville. Toimi hyvin lyhyen aikaa ja sitten vaan jäi siivoamatta/järjestelemättä. Mutta mulla ei ollutkaan tuollaista hienoa kalenteria. Voisi ollakin seuraava projekti muistikirjamaaliskuun jälkeen..

Anja kirjoitti...

Vau ihana juttu tuo kotikansio..minäkin tykkään järjestelmällisyydestä ja tykkään myös tuollaisesta kansiosta..siis todella hyvä asia..tietty vaatii pitkäjänteisyyttä ja vaivaakin muistaa nuo asiat mitä on kirjannut..ja kun oikein yrittää pitää siitä kiinni mitä on milläkin hetkellä tekemistä niin onnistuu kyllä..
Tuo kinder sivu on ihana..mie en pääse tulostamaan mitään kun ei ole niitä musteita mutta huomenna on..tänään minulla on 2-v hoidossa tai tuli jo illalla kun isällään on kiireinen työpäivä..pääsi aikaisemmin töihin kun mumska otti pojan hoitoon ja se postaus on tekemäti siitäkin, mitä laitan lisää arvontapakettiin..nytkin käytän tilaisuutta hyväksi kun tuo pikkumies katselee lastenohjelmia muutoin en pysty koneella olemaan..
hokee tietsikan vieressä puu, puu eli puuhapeteä pitäisi laittaa you tubesta.. :)

Leea kirjoitti...

Tämä voisikin olla jännä. Tai siis hyödyllinen. Olen miettinyt jo jonkun aikaa, että kun töissä teen hommia viikkolistan mukaan ja siellä harvemmin on epäselvyyttä mistä aloittaa, niin joku vastaava lista voisi olla kotonakin tarpeen. Aloittamisen vaikeus kuitenkin iskee taas jo listaa laatiessa, joten ehkä tälläiset valmiit listat tai niiden yhdistelmät oliskin se oikea ratkaisu. Kiitos ideasta!