tiistai 12. maaliskuuta 2013

Askartelusoppi

Viime aikoina on tullut esiteltyä muistikirjamaaliskuun juttuja niin paljon, että on aika näyttää jotain muutakin.
Pikkasen jo vilautin nykyistä askartelusoppea ja nyt näytän sen kokonaan. Me käännettiin olkkari täysin ympäri ja oli kyllä jo aikakin. Kolme vuotta oli telkkarin katselupaikka täällä päässä (tarkistin blogista!).
Tästä suunnasta jo näittekin. 
Siirrytään vähän oikealle. Amppelikorissa on ylempänä nauhoja ja alempana washiteipit. Keskellä aurinkolasit odottaa korjausta sekä mittanauha (unohtunut tuohon).
 Keinutuolin takana piilossa tulostimet. Toinen monitoimilaite (skanneri, tulostin ja kopiokone). Toinen on lasertulostin, joka oli roskiin menossa ja jonka mies korjasi. Ei mitään maiseman kaunistajia, mutta tuikitarpeellisia ja ovat siinä käyttövalmiina.
Taas vähän oikealle.
Mikä ei kuulu joukkoon?
 Vasemmalla kori, jossa isot 12x12" paperit, salkussa paperikasseja pilkottavaksi, kukonaskelmatkalaukussa lehtiä ja ruskeassa lankoja. Miehen kannettavan kassi töröttää viimeisenä. Varmaan ajatteli, että sopii tuohon hyvin, kun on samanmallinen :)
Taas siirrytään vähän oikealle. Tässä yksikössä vähän muutakin. Yläosa on askartelulle omistettu, Maui lipastossa keittiötarvikkeita ja työkaluja sekä ruuveja ym. rojua. Pyykkikorista löytyy huiveja.
Sitten mennään vielä vähän oikealle ja melkein lähtöpisteeseen, jossa on miun lemppari, sininen kaappi.
Kaapin päällä on lehtikoteloissa papereita, paperisilppua, kakkupapereita...
Punaisessa hatturasiassa on mustekyniä ja pari miehen lahjapulloa pilkistelee takana.
Tasolla on pari laatikkoa, toisessa lävistimet ja toinen on varattu mistien ja suihkeiden käyttöön. Eli jos suihkuttelen jotain maalia, laitan sen laatikkoon ja reunat suojelee ympäristöä. Lisäksi löytyy vanha raamattu, tyhjä (vielä) kori, rojuastia takana ja tuollainen kerroslautanen koristeineen.
Kurkistetaanpas sitten yläkaappeihin.
Vasemmalla ylhäällä rojua, jolle ei ole muuta paikkaa, alahyllyllä askartelukirjoja, art journal kirja, skräppäyskirja, valokuvapaperia ja tulostuskartonkia.
Oikealla ylhäällä paperisilppua, keskellä tyhjä laatikko (eiköhän se jossain vaiheessa täyty sekin) ja oikealla valokuvia laatikossa. Ja joitain laseja, joille ei löydy muuta paikkaa + sokerikko ja kermakko.
Toisessa kaapin omassa laatikossa on sekalaista askartelutavaraa ja toisessa servettejä.
Vasemmassa alakaapissa ompelukone ja ompelutarvikkeita. Ainakin toistaiseksi.
Oikeassa alakaapissa keittiöroinaa, jotka ei keittiöön mahdu.
Vielä yhden jutun haluan esitellä ja se on pöydällä oleva vanha piirakkavuoka uusiokäytössä.
Askarrellessa tulee kaikenlaista silppua ja muuta, joita ei viitsi roskiin laittaa. Ne on kätevä laittaa tähän ns. tarjottimelle. Myös kaikki, mitä löytyy esim. siivotessa ja joita on kätevä käyttää askartelussa, laitan tähän. Miun ideakirjakin lojuu siinä käytön jäljiltä. Jossain vaiheessa aina tyhjennän tämän ja laitan rojut paikoilleen. Näin pysyy pöytä siistinä, kun kaiken voi laskea käsistään yhteen paikkaan. Rahaakin olen näköjään löytänyt :)
Monta vuotta tämä piirakkavuoka lojui kaapissa käyttämättömänä. Joskus yritin käyttää koristeena, muttei oikein toiminut niin. Löysin koneelta vanhan kuvan, jossa olin koristellut sen tulostetulla kuvalla decoupage-tekniikalla.
Välillä tulee kuvakin näkyviin, kun olen tyhjentänyt tuon. Yleensä ei :) kun se on aina täynnä rojua. Mutta. Pääasia, ettei loju vain kaapissa, vaan keksin käyttöä tällekin.
Kylläpäs tulikin paljon kuvia ja paljon juttua, toivottavasti jaksoitte tänne asti :)

Eilen mie sain jonkun ihme virtapiikin ja siivosin kauan to do-listalla olleen vaatehuoneen. Se oli jostain kumman syystä niin sotkuinen ja täynnä, ettei kunnolla sisälle mahtunut, saati siellä kävelemään. 
Roskiin lähti 1 jätesäkillinen sekalaista roinaa kangastilkkuineen (joista tiedän, etten niistä tee mitään ja joista ei kukaan muukaan tekisi mitään), 2 jätesäkillistä joko Konttiin tai UFF:lle vietäväksi: vaatteita, laukkuja, verhoja, kankaita ym. Nyt on niin siistiä, ettei ole ollut varmaan ikinä. Näin niinkuin sivuhuomautuksena ajattelin kertoa tänkin :)

Toisen pään olkkarista esittelen joku kerta, kunhan olen ommellut sohvaan uuden päällisen. Entinen on mennyt niin ohueksi ja haperoksi, että alkaa repeilemään. Onhan se jo vanhakin.
Okei, nyt mie lopetan tän jauhamisen ja yritän miettiä muistikirjamaaliskuun uutta tehtävää.... se onkin vaikea.


12 kommenttia:

Anja kirjoitti...

Kivaa katsella teidän kotia ja nättiä teillä on sininen kaappi on ihana..ja paljon muutakin bongailin kuvista..
Minullakin on noita peltisiä piirakkavuokia kaksi ja olen kovasti yrittänyt laitella niitä esille milloin kynttilän alusina ja milloin tarjoiluastioina noo en tiedä mutta minustakaan ne ei vaan toiminut..joku nissä tökki sitten ajattelin että maalaan ne liitutaulumaalilla no en ole maalannut..mutta tuo kuva minkä sinä olit laittanut on hieno..yksi on joka nyt tuli just mieleen et tekisin niistä kahdesta kerrostarjottimen mutta ensin kyllä maalaan ne..
Meidän vaatehuone on yksi romuvarasto mitään ei löydy jos etsii ja aina siivoon sen mutta en en jaksa niin kauan kunnes aletaan viemään kaattis rojua pois, sitten saan vaatehuoneen kuntoon..
Tosin se kolmas huone on ed hakusessa siis kolmio..mutta ei ole löytynyt olisi yksi mutta kun se anoppi asuu ihan sit vieressä eilenkin sitä asuntoa meille tarjottiin..en mie tiedä..mutta tilat alkaa käymään pieniksi kun vein ompelupöydänkin pois meijän makkarista tuntu ihan tylsältä kun siellä oli iso pöytä..
Mukavaa tiistaita ja kuvia täällä ootellaan :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihana askartelunurkkaus...ja miten paljon materiaalia...:)
Kaunis on olohuoneenne...odotan lisäkuvia!

gone to the beach kirjoitti...

Kiitos sightseen-kierroksesta! Kovin olet järjestelmällinen noiden askartelutarvikkeiden kanssa - varmaan häätyykin, kun sitä pitää olla miljardi erinlaista juttua. Sinulla on kaikki todella hyvässä ord:ningissa, se on hyvä. Piirakkavuoka on hyvä idea - meiltä jokaiselta löytyy varmaan vastaava tila johon kertyy sekalaista tavaraa. Hyvää loppuviikkoa. Sinun askartelunurkkaus on todella mukava. Hei, yhtään kisua ei mahtunut kuvaan , ihme. :).Tv: W.D

gone to the beach kirjoitti...

Oli pakko lisätä että "lokerikko" herättää minussa rakkaita muistoja. Pienenä mummolassa leikin aina mm. sellaisenkin parissa. Vieläkin on sellainen tunne että tuo pitää hankkia vaikka en sen pitemmin ole miettinyt asiaa. Olishan sinne nyt jo paljon laitettavaa - askartelujuttuja on minullekin kertynyt (mutta ovat vähän siellä täällä). Askartelutarvikkeet voivat muuten olla myös aika tyyriitä, niistä kannattaa pitää huolta.

Maanvaiva kirjoitti...

Mul on sama juttu tarjoittimien kanssa.. Aina täynnä jotain krääsää eikä kaunis pohja näy. :))

Tanja kirjoitti...

Mahtava tuo sininen lipasto. Minä majailen myös olohuoneen nurkassa. Odotan sitä hetkeä kun saan lastenhuoneesta tehdä oman valtakunnan! :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :) Näin askarteluapuvälineenä tuo piirakkavuoka on tosi kätevä.
Laittelen taas kuvia, kunhan ehdin ja pientä kerrottavaakin on.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
Laittelen niitä tässä lähiaikoina :)

Sirutuuli kirjoitti...

Ole hyvä :) Mie olen senkin puoleen järjestelmällinen, koska tykkään hypistellä niitä tavaroita ja usein järjestelemällä ja hypistelemällä voi saada jonkin inspiraation :)
Tällä kertaa ei Nasu ollut nokkaansa työntämässä kameran eteen, kuten yleensä. Julle muutenkin harvemmin on :)

Sirutuuli kirjoitti...

Mie olisin halunnut iskältä sellaisen peltisen vihreän ja aidon 70-lukulaisen lokerikon, mutten kehdannut edes kysyä :)
Onneksi löytyi muovinen ja ihan yhtä hyvä, sainhan sen joululahjaksi :)
Kiitos kommenteista!

Sirutuuli kirjoitti...

Miulla on myös kaikki korit ja kaikki mahdolliset kipot ja kupit täynnä tavaraa. Tässä tapauksessa piirakkavuoka on tarkoituksella laskutasona rojuille :)

Sirutuuli kirjoitti...

Miulla oli oma huone, mutta siellä oli silitys ja mankelointikin, joten askarteluasioille ei ollut oikein tilaa. Nyt on paremmin.
Ehkä joku päivä saan kokonaisen huoneen askarteluille.