perjantai 24. elokuuta 2012

(Melkein) kodinhoitohuone

Taitaa olla syksyä rinnassa, kun rupesi piitkästä aikaa sisustaminenkin kiinnostamaan. Syksy tekee sen miulle aina. Ihan joka kerta.
Osasyy on kyllä Jovelan emännässä, joka oli laittanut itselleen todella ihanan kodinhoitohuoneen.
Se oli niin ihana, että miun päässä rupesi raksuttamaan. Niin kovaa ääntä se piti, että oli ihan pakko pikkasen matkia. Eipä sitä kyllä juurikaan matkimiseksi voi kuitenkaan sanoa, kun ei tästä kopperohuoneesta mitään ihanaa saa, vaikka mitä tekisi.
Eli askarteluhuone koki jälleen pienen muodonmuutoksen. Ei siis mitään ihanaa, mutta järkevää, josta siis kiitos Jovelan emännälle. Kiitos :)

Silitys- ja mankelointi siirtyi makkarista tänne. Pientä hienosäätöä huone vielä vaatii. Verhot vaihdoin sekä mankelin suojapeitteen, joka on pellavainen kirppikseltä ostettu pöytäliina.
Ompeluvaunuun ajattelin ommella samanlaisen verhon kuin olkkarin neulontavaunussa.
 Mankelointia en ole vielä täällä harrastanut, mutta silitystä olen. Ja olikin kivaa hommaa, kuunnella radiota ja silittää.
 Silityssession jälkeen oli ihana istahtaa keinutuoliin, nostaa jalat toiselle tuolille ja nojautua selälleen (keinu menee selälleen) toinen tyyny niskan alla ja toinen selän takana. Todella lokoisaa.
 Askartelusoppi on entisellään.
 Paitsi että sinne on ilmestynyt hauska pieni vihreä hylly. En varmaankaan muistanut esitellä tätä, kun kävimme kesälomalla niinkin pitkällä shoppailureissulla, kun Joutsenon Minimanissa :)
Täällä kun ei sellaista kauppaa ole. Menimme puutarhaletkua ostamaan ja jotain muutakin mukaan tarttui.
Voi kyllä olla, että esittelinkin tämän, mutta ainakaan en sitä ole näyttänyt, että tarpeeseen tuli.

 Kirppikseltä joskus löytynyt arkistolaatikko on miun suosikkitavaroita. Sen päälle laitoin tuon miehen tuoman viinilaatikon (jonka oli joskus Alkosta saanut).
Viinilaatikossa on liimoja, omatekoista suihkemaalia, gessoa sekä jotain muita maaleja. Ihan tupaten täynnä :) Muistan, kun askartelut aloitin, miulla oli vain yksi tuubi vanhaa erikeeperiä :)
 Ja tää, ei ole muuttunut mihinkään. Pitäisi varmaan joku päivä ommella uusi Tilda-seinälokerikko, alkaa sininen väri häiritsemään.
Näin innostunut en olekaan ollut sisustamisesta pitkään aikaan. Nyt on jopa ideoita päässä.
No, kesällä miun päässä ei yleensäkään ole yhtään mitään, oli kylmä tai kuuma kesä, aina sama juttu.
No, kohta tulee oikeasti syksy ja viileät ilmat. Ihanaa. Tykkään syksystä paljon. En kyllä osaa päättää, kummasta tykkään enemmän, syksystä vai keväästä. Kumpikin on omalla tavallaan kivoja (parhaita).

Eikä muuten miun tarvi ruveta siivoamaan ja tuhlaamaan harvinaista vapaata viikonloppua. Mies siivosi tänään, kun oli tämän viikon lomalla. Jei!
Nyt aion mättää Lidlin suklaata, Cashew pähkinöitä ja Lidlin kokista, rentoutua ja NAUTTIA vapaasta viikonlopusta. Ja ennenkaikkea levätä, että jaksaa taas.
Ihanaa viikonloppua kaikille!

11 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Hienolta näyttää...
Eikö ole ihanaa, kun on mies, joka osaa tarttua kotitöihin...minullakin täällä yksi sellainen...:)
Oikein ihanaa viikonloppua sinulle!

Jovelan Johanna kirjoitti...

Oi! Onpa kivaa, että inspiroiduit meidän pyykkilästä :o) Pistit sitten samoin tein tuumasta toimeen! Tuossa huoneessasi on varmaan enemmän tilaa ja inspistä mankeloida ja silitellä ja onhan se mukavaa kun ei ole makkarissa pyykkejä muistuttamassa itsestään heti kun silmänsä saa auki ;oD

Hauskaa viikonloppua!

JaanaElina kirjoitti...

Oi wau,mikä askartelupiste.Ei voi kuin kerätä ideoita,jos vaikka joskus itselle toteutuisi samanmoinen.

Ja upeita hyllykköjä,laaikostoja ja vaikka mitä.Pitää vielä uudelleen kurkata.Täälläkin alkaa sisustus into kasvaa,aika hiljaista on ollutkin.

Mahtavat herkut teillä,meillä ei oo mitään.Pitää tehdä lämpösiä voileipiä yöpalaksi.

Anja kirjoitti...

Huohhh, ihanan näköistä..ja minäkin tykkään noista askartelu soppi kuvista kun itselläni ei vaan ole tilaa..mihin sellaisen tekisi..kun nytkin on tiukkaa tuon ompelusopin kanssa..
Syksy on minustakin ihanaa aikaa, juuri ne kahisevat lehdet jalkojen alla, monet kynttilät pääsevät ensin pöydille, sitten pienet valosarjat sisälle ja ulos..kirpeälle tuntuvat syysilmat..ja se pimeys..niin ihnaa..
kyllä vaan sisustus on kivaa puuhaa syksyllä ja luonnosta saa nyt ihania askartelumateriaaleja..kranssien tekoon..
Minun täytyisi alkaa ommella ja tehdä tuunaukseni valmiiksi..olen vähän liiankin veltto ollut tekemään projektejani valmiiksi..
Mukavaa lauantaita sinulle :)

Sussi kirjoitti...

Ihanat työpisteet! Ja kaikki niin kauniisti järjestyksessä.

Meillä taitaa olla muuten samanlainen silitysrauta:)

Mukavaa viikonloppua!

Sirutuuli kirjoitti...

On se kivaa :) Mies onkin pessyt pyykkiä tällä viikolla ja hoitanut tiskit joka päivä :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos vaan :) Siulla oli niin ihana kodinhoitohuone, ettei voinut olla inspiroitumatta :)
Joo, makkari ei ole hyvä paikka pyykkien säilytykseen ja silitykseen...

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :) Kyllä miekin tykkään tästä askartelusopista. Pöytälevy löytyi vintiltä, on entinen keittiön taso ja ollut varmaan 60-luvulla käytössä.

Sirutuuli kirjoitti...

Syksy on ihanaa aikaa. Aion tänään vähän vaihdella tyynynpäällisiä ja esineitä pöydille ja varmaan viritän valotkin tuohon vanhaan ikkunaan, jonka työkaverilta ostin.

Sirutuuli kirjoitti...

:)

Anonyymi kirjoitti...

Mullakin odottaa vanha retro mankeli että saisin sille kunnon paikan :-) mukavaa iltaa suklaan kera :-)