keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Sohvan pohjalla

Mahatauti kaatoi eilen miut sohvan pohjalle. Petin pohjalla on tylsää, joten makasin sohvalla. Koko päivän katselin telkkaria ja välillä nukuin. Koko ajan sieltä jotain katsomista tuli ja kun telkkarista ei tullut mitään, katsoin tallennuksia.
Tuli katsottua sellaistakin, mitä normaalisti ikinä en ole katsonut ja kaikenlaisia ajatuksia putkahteli mieleeni. Esim. Syöpöt; en muista, miltä kanavalta se tuli. Mutta siinä tytöllä oli syömishäiriö. Sellainen, että hän söi vain lihaa, pastaa, perunaa tai riisiä, karkkia, 4 pussia sipsiä päivässä(!). Ei syönyt ollenkaan marjoja, hedelmiä tai kasviksia. Eikä edes tiennyt niiden nimiä. Kaksi terapeuttia teki töitä hänen kanssaan, että hän vihdoin söisi kasviksia ja hedelmiäkin. Isä lupasi maksaa 50 puntaa, jos hän syö banaanin. Kaikkea muuta hän oppikin syömään, paitsi banaania (söi kyllä muutaman palan).
Strömsötä katsoin tallennukselta muutaman jakson ja viimeiseksi katsoin sen jakson, jossa Kemikaalicocktailin Noora oli mukana. Oikein innostuin, että pitäisi ruveta itse tekemään jopa Mysliä aamupalaksi (en edes tykkää myslistä), mutta jos omatekoinen olisikin hyvää?! Ja avokadoa leivän päälle, nam. Siis olen pienen palan maistanut, eikä se mitään erikoisen hyvää ole.
Mutta se olisi helppo tapa lisätä vihannesten syöntiä. Ensin avokadoa ja päälle sitten ne normaalit päälliset. Hirveä halu olisi muuttaa ruokailutottumuksia terveellisempään suuntaan, mutta miksi se ei onnistu? Miulla on varmaan myös jonkinlainen syömishäiriö, kun voisin syödä karkkia ja sipsiä joka päivä, mutta vihanneksia ja hedelmiä en söisi ollenkaan. Kyllä mie niistä tykkään, mutta ilmankin voin olla. Eikä ne edes täytä. Banaani taitaa olla ainut hedelmä, joita syön. Ja viinirypäleet joskus. Ja niistäkin sanotaan, ettei saisi paljon syödä. Mutta jos ei muista hedelmistä tykkää?
Mie kyllä luulen, että jos rupean terveellisemmin syömään ja perehtymään näihin asioihin, rupeaisin oikein intoilijaksi. Miulla se menee aina niin, että joko tai. Kultaista keskitietä ei ole.
Aikoinaan, kun oli Painonvartijoissa ruutuja laskemassa (vuosituhannen vaihteessa), menin ihan äärimmäisyyksiin. Söin juuri sen, mitä sai syödä ja kävin lenkillä, että sain syödä lisää. Kyllähän mie laihduin, mutta kun kaikki pienetkin suupalat merkitsin vihkoon ja pienintäkään lipsahdusta ei saanut tulla. Punnituspäivänä oli karkkipäivä ja jos kaikkea en jaksanut syödä, roskiin meni loput.
Vaikka toisaalta, eihän terveellisyyttä voi olla liikaa? Voisi olla, että naamakin paranisi ja ainakin laihtuisin. Ja ehkäpä näitä mahatautejakaan ei tulisi niin helposti. Mie olen vielä kotona tämän päivän toipilaana. Veti olon aika ventiksi ja maha edelleen kipristelee vähän, mutta eiköhän se tästä.
Tänään taidan jatkaa telkkarimaratoonia.
Ainiin, katsoinhan mie sen ohjelmaan niistä Venäjän kovimmista vankiloista. Aika hurja se ensimmäinen. Vangit eivät saaneet edes kävellä suorana ja kaksien kaltereiden ja yhden rautaoven takana joutuvat olemaan. Toisaalta, siinä vankilassa ovat Venäjän vaarallisimmat vangit: murhaajia, sarjamurhaajia, kannibaaleja.....huuui... Eivätpähän ainakaan karkaa.


8 kommenttia:

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Pikaista paranemista sinne sohvan pohjalle. Vatsatauti ei ole ollenkaan kiva.
Hyvä puoli tuossa on, että tulee katsottua vanhat tallenteet.
Ruokaremonttia olen minäkin suunnitellut kun vain saisi aikaiseksi. Siirrän alitusta aina jollakin verukkeella, ajatuksella, et kyllä minä sitten vaikka kesällä...

Mukavaa pääsiäisviikkoa!

Tämmöst tääl on kirjoitti...

Pahin tauti mitä voi olla, on raju mahatauti. Ehkä oon päässyt vähällä muiden vaivojen suhteen, kun näin sanon. Voimia sinne ja paranehan pian. Mua kiehtoo ajatus, kun toukokuulla muutan erilleen Ukko-Kullasta se, että silloin yksin minä ostan kotiini ruuan ja saan päättää mitä ostan :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitokset teille.

Maanvaiva kirjoitti...

Minäkin haaveilen siitä, että söisin terveellisesti.. Niin.. haaveilen. On se vaan niin mahdoton! Jopa salaattien ostaminen on mahdoton.. en tiedä edes miksi.. Kyllä ne hyvältä maistuu. Mutta usein tule kaupassa jotain esteitä.. Ostoskori on jo täynnä, painava.. ei raaski.. blaablaa :D
Avokado-sana ainakin kuulostaa ihanalta.. en oo ikinä maistanut.. melko varmasti en edes tykkää siitä :)
Parenemisia! <3

Liisa kirjoitti...

Oi ei, taitaa olla liikkeellä mahatautia niin täällä kuin sielläkin ;) Ei tosin meidän perheessä nyt onneksi!
Pikaista paranemista siis sinne sohvan pohjalle! Välillä on kiva löhötä ja katsoa talkkaria/ dvd:tä koko päivä! Vaikka ei se tietenkään kivaa kipeänä ole..

Tykkään sun uudesta tukasta, itsellä hyvin samanlainen malli, mutta ilman otsista ja mulla on sen pitunen, että saa just ja just kiinni töihin. En tykkää olla töissä tukka auki, lentävät joka suuntaan ja ovat sähköset..
Nyt on tosin taas kasvaneet sen verran että on houkutus pitää kiinni muutenkin ja alkavat taipua liikaa joka vääriin suuntiin ;) Niinpä meen tiistaina leikkauttamaan takas malliinsa :))

Kivan kalenterinkin olit aloittanut askarrella! Ihanaa näpertelyä ja eipähän ole kellään muulla samanlaista! Hyvä idea!

Mukavaa pääsiäistä sinne!

ps. niin ja kiva, että ihosi on alkanut parantua! Kyllä huomaa eron kuvista selkeästi!

Sirutuuli kirjoitti...

Maanvaiva: Juu, miullakin on milloin mitäkin selitystä, etten osta mitään terveellistä. Muka jopa liian kallista→karkkihan se vasta kallista onkin... Se avokado on aika mautonta, joten menisi leivän päällä huomaamatta. Kiitos :)
Liisa: Näkyi olevan Norjassakin mahatautia :) Kalastajan vaimokin oli samassa taudissa. Kiitos :)

Jasmiina kirjoitti...

mäkin katsoin sen syöpöt ohjelman ja järkytyin! ja hei, avocado on oikeasti hyvää;) mutta on se kyllä sellasta ettei kaikki siitä pidä..

Paranemisia sohvanpohjalle terv. toipilas itsekin!

satunNainen Paula kirjoitti...

Jos salaatin teko tuntuu työläältä, niin kasviksia voi lisätä "ruokapuolelle": parsakaalia, kukkakaalia, babyporkkanoita, papuja (ei niitä ällöttäviä ruskeita tai valkoisia pampuloita vaan pitkiä vihreitä). Jos perkaus tuntuu työläältä, niin (varsinkin Lidl'n) pakastealtaasta löytyy hyvät valikoimat. Hyvää ja helppoa! Wokkiin tulee oikea himo, helppoa ja nopeaa: pari pussia wokkivihanneksia ja pussi surimia, valmista 10 minuutissa. Tai broitsunsuikaleilla, Tai lohisuikaleilla...
Ja kyllä sitä salaattiakin viitsii tehdä, jos joukkoon lisää juustoa (mitä tahansa juustoa)... :o)
Paranemisiin!