keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Olkkarin muutos

Tänään heräsin jo kuudelta ja olen saanut paljon aikaan. Olen pessyt neljä koneellista pyykkiä, järjestellyt olohuonetta ja kaappeja, laatikoita... kaikkea kivaa :) Mie siis ihan oikeasti tykkään laatikoiden ja kaappien järjestelemisestä :) Järjestystähän me vaihdettiin jo aiemmin miehen kanssa ja odotin näitä vapaita, että saan järjestettyä astiat ja kirjat ym. uusille paikoilleen.
Ensimmäisessä kuvassa taustalla näkyy hallitsevana kaappi ja ylimääräinen jääkaappi, joka oli ennen väärässä päässä olohuonetta. Eli kauimmaisessa nurkassa keittiöstä katsottuna, kuva on otettu keittiön oviaukosta.
Seuraava kuva on otettu samasta kohtaa vähän eri suuntaan järjestyksen vaihdon jälkeen. Nyt meillä on ruokailutila, jota tosin muut eivät juurikaan käytä, kun eivät viitsi kävellä n.10 askelta keittiöstä :) Mie tykkään käyttää, näen samalla telkkarin, kun syön. Tällä pirttikalustolla on tunnearvoa, tilasin Anttilasta joskus 90-luvun alussa, kun likat oli pieniä ja on siitä lähtien kulkenut joka paikassa mukana. Vähän on kellastunut, mutta mie tykkään. Jääkaappi ja pakastin on luonnollisessa paikassaan ruokailutilassa, vitriinissä ja sinisessä kaapissa on astioita (sekä tulostin/skanneri/kopiokone neulontaohjeiden tulostusta varten, sille ei vielä ainakaan löytynyt muuta paikkaa). Kirjat on tungettu matalaan lipastoon/vitriiniin/tv-tasoon pois korkeasta vitriinistä. Vitriinistä löytyy myös viinaa :o mutta eiköhän ne jossain vaiheessa mene viemäriin, kun ei niitä kukaan juo :)
Verho on hieman vinossa, kun valtava lehtipino kasvaa kasvamistaan. Kyllä mie ne oikeesti aion lukea vielä :) Vanhimmat on varmaan kolme vuotta vanhoja...kierrätyslehtiä äidiltä ja tädiltä...
Tässä näkee vielä selvemmin olkkarin toisen pään (kaapin ja pakastimen välissä oli jääkaappi, tässä sitä ei vielä ole).
Järjestyksen vaihdon jälkeen samassa paikassa on nykyään olohuone-puoli.
Eteisen oviaukosta vielä yleisnäkymää.
Mattojen paikat pitänee vielä vaihtaa jossain vaiheessa, ruokapöydän alla pitää olla isompi ja olkkarin puolelle riittää pienempi. Tämän järjestyksen innoituksen sain katsottuani eräänä Sunnuntaiaamuna Pientä pintaremonttia ja rupesin haaveilemaan ruokailuhuoneesta. Nyt meillä se tavallaan on.
Erikoisuutena järjestyksen vaihdossa oli se, että piirsin ensin paperille suunnitelman, sitten olikin helppo siirrellä tavarat paikoilleen. Koskaan ennen en ole niin tehnyt ja hommaan on mennyt tupla-aika tavaroiden etsiessä paikkaansa.
Tästä järjestyksestä mie tosiaan tykkään, näyttää kuvissakin selkeämmältä ja siistimmältä, kuten myös luonnossa.
Nuo kapeat pystypötköt on kaiuttimet, pakolliset miehen lelut :)
Niin ja se kaappi, siitä en nyt kuvaa ota, mutta se on tuossa neulontatuolin takana olevalla seinustalla, vähän syrjässä, eikä niin hallitsevana.

4 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Hieno muutos, kertakaikkiaan! Minä tykkään tuosta aiemmastakin järjestyksestä, mutta tämä uusi on kyllä mielestäni vieläkin parempi.

Olen yhä kateellinen teille tuosta ihanasta rentoutustuolista.. :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :) Aika harvoin tulee löhöttyä tuossa sohvassa noin. Mie tykkään mieluummin istua omalla neulontatuolilla tai olla puusohvalla pitkällään.

Miia kirjoitti...

Tosi hieno muutos :) Näyttää jotenkin paljon avarammalta ja toimivammalta :)

Herttuanmäen elämää kirjoitti...

Hienoja muutoksia! Täälläkin pitäisi ruveta järjestysta muuttaan. Olen jo aikonut monta päivää. Pitäsi saada se kaveri.