tiistai 16. helmikuuta 2010

Arabiaa

Meiltä löytyy joitain vanhoja Arabian astioita, joita olen parikyt vuotta sitten saanut kotoa ja tädiltäni, kun silloin muutin omaan kämppään. En koskaan oikein osannut arvostaa niitä. Halusin ostaa uusia hienoja yhteensopivia astioita ja ostinkin. Nyt parina viime vuonna olen vasta tajunnut, että kauniimpia nämä vanhat astiat ovat kuin uudet.
Mutta, näitä ei oikeasti taida olla olemassakaan. En ole löytänyt mistään tietoa näistä astioista, kuuluuko näihin minkälaisia osia, miten vanhoja nämä ovat ym. Eivät varmaan hirveän vanhoja, mutta ainakin yli sen 20 vuotta kuitenkin :) Yhdet lautaset ovat pesussa, joten niistä en nyt saanut kuvia otettua.
Näitä sinikuvioisia oli aluksi neljä, nyt on jäljellä enää kaksi ja samaan sarjaan kuuluu uunipotti ja kuului pieni potti, jonka mies hajotti joskus vuosia sitten.


Näitä harmaita syviä lautasia meillä on varmaan täysi tusina, en ole tarkemmin laskenut. Paljon niitä on.
Onneksi en näitä myynyt kirpputorilla, kuten joitain vuosia sitten suunnittelin. Nyt en näistä enää osaa luopua, päinvastoin, voisin etsiä uusia osia joskus. Nykyään nämä ovat niin kauniita, kauniimpia kuin silloin ennen.
Ja taas tuli todistettua, ettei mitään kannata ikinä heittää pois :)

2 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Minä olen jossain nähnyt noita ylempiä lautasia. Oliskohan vanhemmillani samanlaisia... Pitääkin seuraavan kerran tarkistaa. Noi on vaan niin tutun näköisiä!! Äidilläni on vielä käytössä esim. joitain vanhoja laseja, jotka ovat saaneet häälahjaksi yli 50 vuotta sitten!

MaMMeli kirjoitti...

Muistoja tulee mieleen tuosta alemmasta syvästä lautasesta oisiko se 60- luvulta. Setäni perheessä oli tämä ruokakalusto ja siitä söin monet kerrat.