tiistai 11. kesäkuuta 2013

Syötteenlukijasta asiaa

Googlen syötteenlukija poistuu maisemista 1.7.2013. Olen tutkiskellut netistä korvaavia lukijoita ja aiemmin törmäsin yhteen, jota kokeilin jonkin aikaa. Se oli sekava ja joka käänteessä piti kirjautua sisään uudelleen ja uudelleen. Tänään löysin hyvän korvaajan googlelle: The old reader.
Se toimii samalla periaatteella ja on suht samannäköinen kuin googlen readeri. Uutta käyttäjätunnustakaan ei tarvitse luoda, kun sisään voi kirjautua googlen tai facebookin tunnuksilla.
Sinne voi laittaa blogeja yksitellen tai köntässä. Mie en saanut googlen syötteenlukijan blogeja tuotua köntässä, mutta kun olin aiemmin vienyt siihen toiseen lukijaan niitä yksitellen, sieltä sain kaikki siirrettyä kerralla Old readeriin.
Jos joku miettii, mitä tehdä, kun googlen lukija loppuu, tätä voin kyllä suositella lämpimästi. Mutta en ehkä osaa kuitenkaan neuvoa, miten blogit voi siirtää... Yritetään kuitenkin:
linkkejä en voi laittaa, mutta etsi sellainen sivu kuin Google takeout, luo arkisto ja siirrä koneelle (siirtoon tarvitset ohjelman Win zip tai jonkin vastaavan, joka avaa zip-tiedostoja).
Old readerin oikeassa yläkulmassa on nappi: import, paina sitä, etsi koneelta siirretty arkisto ja paina taas import. Helppoa, mutta tämä ohje on ehkä hieman sekava :)
Jotakuinkin noin se siirto kuitenkin menee.
Mie en ole mikään tietokonenero, vaan itseoppinut käyttäjä, joten ohje voisi olla vähän selkeämpikin. Toivottavasti tämä kuitenkin auttaa jotakuta, joka miettii, mitä tehdä kun syötteenlukija loppuu.
Nyt pitää lähteä pyykkihommiin. Moikka!

4 kommenttia:

Anja kirjoitti...

Voihan kökkö..Minulle tulee sit ongelmia tuon kanssa, koska koneeni on tyttäreni ja hän on kuitenkin koneen käyttäjä jonka kautta taas mie joudun asentelemaan juttuja, jos esim haluan ladata jotakin uutta tälle koneelle niin kone kysyy ns, lupaa ja salasanaa..mitenhän minun käy tämän kanssa sitten..ei voi kun odottaa mitä tapahtuu kun tuo sitten poistuu 1.7..
Kiitos kuitenkin tiedosta :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Siis nyt meni yli hilseen....Siis mitä tuo loppumminen suomennettuna tarkoittaa???
Loppuvatko nämä blogit sitten...vai mitä....:)

Sirutuuli kirjoitti...

Irmastiina: ei blogit lopu, vain se ohjelma, jolla mie olen blogeja seurannut.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Jaahah...pitäiskö minun tehdä jotakin...:)