lauantai 1. kesäkuuta 2013

Eilisen aherruksen tulos + tarvitsen neuvoja!

Olen ollut noin tunnin hereillä, kun katsoin kelloa väärin. Luulin, että se on 7:30, vaikka se olikin 6:30. No, ainakin saan nyt tämän postauksen tehtyä näin heti aamutuimaan.
Jo jonkin aikaa olen miettinyt askarteluhuoneen palauttamista, tuo olohuoneen nurkkaus oli aivan liian tumma ja synkkä. Ei siellä ideat ja inspiraatiot lennelleet.
Eilen aamulla miulla ei ollut mitään tekemistä, joten eikun hommiin.
Sain huippu(?)idean laittaa tummanruskean levyn päälle vahakangasliinan. Ei se kyllä kovin huippuhommalta tuntunut, kun yritin kovaan levyyn upottaa nastoja... Ne taipuivat jopa peukalon voimalla poikki. Ja välillä näytti, että hyvin uppoaa, kun vasaralla hakkasin. Tuloksena taittuneita nastoja yhtä paljon kuin sain niitä levyyn kiinni.
Unohdin ottaa kuvan toisesta päästä pöytää. Liina oli nimittäin liian lyhyt. Toiseen päähän kuumaliimalla liitin jatkopalan ja liimasin päälle pitsin pätkän sekä siksak nauhaa.
Eka kuvasta leikkasin palan tähän kuvaan. Siksi se on niin epäselvä.
Loppupalan kiinnitin Tikkakosken ompelukoneen pöytälevyyn samalla tyylillä. Pikkasen oli helpompaa.
Tikkakoski toimii kampauspöytänä.
Keskeneräistä täällä vielä on. Voimat loppuivat kesken miusta sekä ruuvinvääntimestäni. Siitä miun ikiomasta pienestä. Mies toi isomman järkäleen avuksi, mutta ei vielä käytetty. Katsotaan, jos huomenna.
Tavaroiden järjestyskin muokkaantuu varmasti vielä. Nyt ne on vain laitettu jonnekin. Keinutuoli täytyy olla, jos vaikka löhöän siinä ja kuuntelen Lakattuja varpaankynsiä tms. Olkkarin nurkassa jäi radion kuunteleminenkin tosi vähiin, vaikka tykkään tietyistä ohjelmista.
Olkootkin keinutuoli sitten vaikka keskellä lattiaa :)
Tänään ei pahemmin ehditä touhuilemaan, eikä edes viitsi, kun on hautajaiset, ettei hikoile kovasti.
Niinpä niin. Toiset viettää ilon juhlaa, me vietetään päivä surullisemmissa merkeissä. Sain tämän päivän vapaaksi, joten voin keskittyä tähän päivään.
*****
Mutta nyt siihen kysymykseen.
Tässä huoneessa on edelleenkin täysin repaleiset tapetit. Mie rupesin miettimään, jos poistaisi tapetit kokonaan ja maalaisi seinät. 
Mutta! Täällä on kipsilevyt seinillä. Saako niitä tapetteja irrotella vaikka kuumalla vedellä tai höyryllä?
Niillä kuulemma irtoaa tapetit parhaiten ilman myrkkyjä. Mutta se kipsilevy mietityttää.
Aikoinaan, kun tänne muutettiin, kaikki talon seinät tapetoitiin (mies tapetoi), mutta tämän huoneen tapetti kupruili tosi pahasti ja täytyi miettiä uusi ratkaisu muuttoa edeltävänä päivänä. Tuloksena kipsilevy ja edellisenä iltana puoleen kymmeneen illalla nakuteltiin laminaattia lattiaan. Pikkasen tuli kiirus... mutta se on jo toinen juttu se.
Tapetoinnin meillä hoitaa mies, mutta maalauksen voin tehdä myös mie. En viitsi edes opetella tapetointia, voi olla, ettei hermot kestäis.

4 kommenttia:

Anja kirjoitti...

Onkohan se kipsilevy maalattu sitten voisi kastella vaikka sumutepullolla kuten me tehtiin..ja käytä sitä tasoitelastaa, sillä saa helposti irroitettua junttaantuneet tapetit varvovasti kuitenkin, mutta jos ei ole maalattu niin sitten se on se tapetinpoistoaine muutoin saattaa kipsilevyä lähteä mukana..ja voip olla et joutuukin isompiin hommiin kuten levyttämään uudelleen seinät..Kyllähän noita uskallikkoja on et kastelevat surutta seinät..mutta riski on kuitenkin suuri, voit kysä vielä oikein tapetteja myyviltä liikkeiltä neuvoja..mutta maalamattomaan kipsilevyyn en suosittele ainakaan minä kastelua vedellä..meilläkin kipsilevyt mutta ne oli maalattu..joten vesi-irrotus toimi..katso huomaamattomasta paikasta tilanne eli ota pala tapetista pois onko ne maalattu??
Mukavia puuhasteluja sinulla..olet oikea tehotykki.. niimpä kyllä se askartelutilan tai ompelutilan on oltava inspiraatioita herättävä ja ihana kiikkustuoli :)

Sussi kirjoitti...

Niinhän se on kuten Hannele tuossa ylhäällä kirjoittaa. Jos kipsilevy on oikein pohjakäsitelty eli maalattu, voi tapetin poistaa sumuttamalla. Jos ei, niin riski, että levy hajoaa on todella suuri.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kaunis tuo sinun askartelunurkkaus...tai nythän on taas huone....ja kisukin on kuvaan päässyt...:)

satunNainen Paula kirjoitti...

Jeesusteippi on nastoja käyttäjäystävällisempi vaihtoehto. :o)