sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Viimeistä viedään

Nimittäin viimeistä vapaapäivää neljästä. Kaikki hyvä loppuu aikanaan, mutta onneksi loma siintää jo neljän viikon päästä.
Kuvittelin askartelevani kaiket päivät, kun kerrankin on aikaa. Vaan enpä askarrellutkaan, ainakaan ihan koko aikaa. Jotain pientä vaan, mutta tulipahan vaihdettua rautasohvaan päälliset. Näitä punaisia tyynynpäällisiä en olekaan käyttänyt moneen vuoteen.
 Ja se johtuu siitä, että yksi reuna oli auki ja täytyi kehitellä jotain, millä sen saisi suljettua ja tyyny pysyisi sisällä. Alunperin olin ommellut sen ulkopuolelta kiinni, mutta se on huono systeemi, kun se ommel täytyy joka kerta ratkoa, kun meinaa pestä päällisen.
Ompelin tarranauhapätkät x2 jokaiseen alareunaan. Nyt pysyy tyyny sisällä ja on helppo aukaista, kun laittaa päälliset pesuun. Meinasin laittaa punaisen peiton myös patjan suojaksi, mutta sitten olisi ollut jo liikaa punaista.

Pakettikortteja tein hyvin yksinkertaisella tyylillä. Kun tulostelin joulukortteja varten kaikenlaisia vintage-tyylisiä kuvia, mukana tuli myös tosi pieniä (jotkut jopa postimerkin kokoisia) kuvia.
Valkoisen korttikartongin leikkasin neljään osaan ja liimasin päälle pienen kuvan sekä tuollaisen Hyvää Joulua-ympyrän. En viitsinyt kovin ihmeellisiä väkertää, kun roskiin nämä menevät kuitenkin.
Tai sitten mie otan ne talteen ja käytän kuvat myös ensi vuonna :)

Punaiseen työpäivyriin tein uuden kalenterin, mutten muistanut ottaa kuvaa. Tein samalla tavalla kuin sääpäiväkirjan. Tietokoneella tein kortin ja aina viikko yhdellä sivulla (itse kortti on isompi kuin sääpäiväkirjassa). Ei mitään uutta. Meinasin kyllä laittaa sen tänne ladattavaksi, jos joku haluaa, mutten löytänytkään sitä mistään. Jäi varmaan tallentamatta.

Tänään suunnittelin tekeväni mantelikakun Jouluksi ja hieman laitella lisää koristeita, kunhan tässä pikkuhiljaa heräilen :)
Huomasin tuossa juuri, että tämä blogi on tainnut muuttua ihan itsestään askartelublogiksi. Taitaa askarteluaiheita olla kaikkein eniten (ainakin niitä on paljon). Miulla se meneekin niin, että innostun jostain asiasta ja toiset jää taka-alalle. Kuten neulominen ja sisustaminen on jääneet nyt. Yhdessä vaiheessa neuloin ihan hulluna ja lankoja on monta laatikollista, sisustin yhtä hulluna ja nyt askartelen. Löytyisipä sellainen kultainen keskitie. Vaan eipä taida löytyä, mie menen äärilaidasta toiseen.
Toivottavasti jaksatte silti näitä miun juttuja, vaikkei askartelut niin paljon kiinnostaisikaan.
No mutta, mukavaa sunnuntaita kaikille!
P.s: Täällä tulee taas lunta...

4 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Hienot tyynyt, mutta arvaappa mikä kiinnitti huomioni....
Nuo kisulit jotka pötköttävät vierekkäin...:)
Mukavaa sunnuntaita sinullekin.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
Ne on kyllä hauskat, nuo kissat, kun melkein samassa asennossa pötköttelevät rivissä :)

Sussi kirjoitti...

Oletpa ehtinyt tekemään paljon kaikkea kaunista!

Liisa kirjoitti...

Kauniit joulukortit ! ja noi kissat on aivan lutusia, suloisen syötäviä, nam :)