tiistai 28. kesäkuuta 2011

Piti tulla matto....

Kouvolan kirppiskierrokselta kun ostettiin niitä 40-luvun Kotiliesiä, mie luin ne kaikki. Kuten yleensä kaikki, mitä vaan pystyy lukemaan :)

Oli siellä ihan asiaa nykypäiväänkin ja kaikkea jänskää. Oli orapihlaja-aidan leikkuuohjeet, käsitöitä, ruokaohjeita, sisustamista (!), kummikerhoja - jotka toimittivat vaatteita köyhille suomalaisille, jopa amerikasta asti tuli tavaraa :)
Oli pikkuilmoituksia: palvelukseen halutaan ja haluaa, yksi ilmoitus jäi mieleeni: annetaan hyväsydämiseen perheeseen Helmikuussa syntyvä vauva... On varmasti ollut kamalaa aikaa heti sodan jälkeen, kun täytyi vauvakin antaa pois :(
Käsityöohjeista jäi päällimmäisenä mieleen Palmikoitu matto. Kuvittelin pääseväni helpolla, kun ei tarvinnut muita tykötarpeita kuin matonkuteita, neulaa ja lankaa.
Väärin luultu.
Ei se mitään helppoa ollut, palmikoiminen on hidasta, kuteet sotkeentuvat herkästi ja kiekuran ompelu käy sormiin.
Joten tuli pannunalunen :)
Ja silti sormenpäät on hellänä. Mutta tulipahan kokeiltua tämäkin :)

Neulominen sai odotella vuoroansa muutaman tunnin, kun piti päästä tätä tekemään. Silti olen aikataulussa, ainakin vielä...

Tuossa viikonloppuna pieni maalipensseli heilui taas. Siis todellakin pieni vesiväripensseli, kun maalasin jokaisen punoksen erikseen. Ensin isommalla sutaisin ja sitten sillä pienellä...
Ja päällystin yhden kalenterin. Olisi pitänyt vaikka liimata tai jotain. Tämä on Decoupagella tehty. Liikaa tuli ryppyjä. On se silti nätimpi kuin ennen :)
Paperi on Clas Ohlsonilta.

Lopuksi vähän kierrosta pihalta tämän hetken kukkivia.






Tälläinen on meillä kasvanut varmaan sen 8 vuotta, mitä tässä ollaan asuttu. Mutta nyt vasta ensimmäisen kerran huomasin sen. Mikäköhän mahtaa olla? Lehdet näyttävät Vaahteran lehdiltä, mutta kukkiiko se?
Kimalainenkin on työssään kukan keskustassa.

No, eipä se auta, kuin lähteä.. Neulomaan.
Vähän jo tökkii, kun kiireellä täytyy tehdä. Onneksi hihat on menossa.
Heippa!

9 kommenttia:

Senni kirjoitti...

Tuo alimmainen ihanuus on tuoksuvatukka, koristevattuna myös tunnettu! Meillä sitä kasvaa kanssa. :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos! Kiva tietää :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Tuoksuvatukaksi veikkaisin tuota kaunikaista..☺

MaMMeli kirjoitti...

Ihania kukkakuvia!!! Tuoksuvatukka tuo alimmainen on :)

Sirkku kirjoitti...

Olispa mielenkiintoista tietää sen lehti-ilmoitusvauvan myöhäisemmistä vaiheista...ilmoitus todella kertoo paljon senaikaisesta elämästä ja sen haasteista.

Muistan jostain kaukaisesta lapsuudesta, kun äiti laittoi Kotilieden kummiperheelle jotakin joulupakettia ja perheen äiti kirjoitti sitten hyvin pitkän ja lapsen mieleen jääneen säälittävän kirjeen. Muistan, että köyhyys, puute ja kurjuus oikein huokui kirjeestä.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos teille :)
Sirkku: Miullekin tuli mieleen, että mitäköhän vauvalle tapahtui.
Noita kummikirjeitäkin julkaistiin noissa lehdissä. Mielenkiintoista oli lukea, joillain lapsilla ei ollut esim. päällystakkeja ollenkaan, edes talvella. Mutta kummien ansiosta he saivat niitä ja paljon muuta.

Saila kirjoitti...

On mieltä avartavaa lukea toisen ajan asioista, eikä niistä ajoista ole kuin muutama vuosikymmen! No, 60-70 vuotta, mutta silti...
Ihana ruusupuska, ai että? Onko se valamonruusu?

Sirutuuli kirjoitti...

Saila: Niin on, eilen katsoin telkkaristakin Auschwitzin keskitysleiriltä selvinneiden naisten kertomuksia.

Tuo ruusu on Valamon ruusu, siirretty miun lapsuuskodin pihalta tänne pieninä alkuina.

Marika-Valkoista&Rustiikkia kirjoitti...

Heips!
Halusin tulla kiittämään sinua kauniista sanoistasi blogissani...kaunis kiitos!!
Ihana piha teillä...
Joo,saitkin jo vastauksen,että tuo on Koriste-vadelma...ja kimalaiset rakastaa sitä.Meillä on valtava tuollainen,on kova leviämään...
Mukavaa loppuviikkoa sinulle!!
T:Marika