perjantai 3. kesäkuuta 2011

Lomapäivää :)

Taikka siis virallisestihan miulla ei ole vielä loma, vaan vasta maanantaina...mutta kyllä tää nyt ihan lomalta jo tuntuu :)
Suuret kiitokset kaikille lomatoivotuksista!

Tänään olen, kuten suuunnittelinkin, laiskotellut ja vetänyt lonkkaa :)
Pari blogiin liittyvää juttua hoidin alta pois äsken, ovat jo jonkin aikaa odottaneet... Tulette vielä kuulemaan niistä.
Äsken kunnostauduin ja läksin pihalle kameran kanssa kiertelemään. Kokeilin taas erilaisia säätöjä, kyllä mie vielä opin.
Meillä on aivan VaLtAvA syreeni pihalla. Ollaan sitä yritetty vähän leikellä pienemmäksi, mutta siitähän se vanha reppana vaan innostuu kasvamaan lisää. Roskakuskit tykkää, kun oksat pieksää naamaa :)

Puskan takana kasvaa valtava kuusi, jossa asustelee Sepelkyyhky. On siinä nätti lintu. Harmi, kun ei satu kameraa mukaan koskaan, kun se on liikkeellä.
Niin ja onhan siinä naapuritalokin takana, eipä sitä paljoa näy puskan läpi.
Kullero on vielä pikkasen nupullaan, samoin Unikko ja mikäs se nyt olikaan tuo viimeinen(?)


Aiemmin kerroin, kun Paviljongin takaa purimme vanhan keinun paikan puu- ja betonilaattoineen pois. Sen vierellä on aina kasvanut ruusu, jota olen yrittänyt kaivaa pois, kun se ei kukkinut. Nyt annoin periksi sille, koska se vaan leviää ja leviää. Kasvakoon ja levitkööt ihan rauhassa. Muutaman alun tökkäsin multaan ja nyt näyttää siltä, että se lähtee kasvamaan. Uusia pieniä alkuja on ilmestynyt ja tökkäyksetkään eivät ole kuolleet. Tästä tuli vähän huono kuva.
Mutta ainakin näette sen paikan ja kuvaajan varjon (=
Ja sitten. Valamon ruusu, joka on miun lapsuudenkodista tänne tuotu. Muutama pienen pieni alku tökättiin nekin maahan, kakkakaivoja peittämään. Silleen nätisti sanottuna :)
Siitä on tullut valtava! Siitäkin. Tässä pihassa on jotain taikaa, kaikki kasvit kasvavat todella isoiksi ilman lannoituksia ja suurempia hoitoja ja vaivannäköjä.
Miussa ei näet ole ollenkaan multasormen vikaa, vaikka se voi siltä näyttää...
Kyllähän mie kovasti yritän kitkeä rikkaruohoja ja laitella jotain. Mutta yleensä kaikki saa olla niinkuin on.
Ja kasvaa ihan itsekseen. Ruusuja mie kyllä aina keväällä leikkaan. Ihan vahingossa olen leikannut oikeaan aikaan, silloin kun puissa on pienet silmut. Maalaisunelma-lehdessä oli joskus neuvo, jonka huomasin vasta pari viikkoa sitten. Ja mie olen leikannut ruusuja jo monta vuotta...
Aasinsiltaa pitkin päästiin sitten asiaan, että tänään tuli uusi Maalaisunelma :)
Mukavaa ajankulua tiedossa, ihanan lehden lukua. Pitäisiköhän lähteä kaivamaan Baden-tuolia pihavajasta romujen alta, kääriytyä lämpimään peittoon ja mennä pihalle lukemaan. Täällä on nimittäin kylmä ja tuulinen päivä, vaikka aurinko paistaakin... Taidan kuitenkin pysyä sisällä, ettei tuuli vie lehteä mennessään.
Ja siitäkin päästiin taas aasinsiltaa pitkin seuraavaan asiaan...
Nimittäin noihin lehtitilauksiin.
Mie olen nyt perunut Modan, Kotilieden ja Kotivinkin tilaukset. Jotenkin taas kyllästyttää nuo lehdet. Tilasin tilalle Toivekoti&Puutarhan. Pitäisiköhän tilata Kodin kuvalehtikin. Miulla on sellainen tapa, että tilailen netistä lehtiä, luen jonkin aikaa ja perun, kun kyllästyttää. Ja tilaan uutta tilalle. En tykkää puhelinmyynnistä ollenkaan, kun haluan netistä valita mieleiseni. On vain yksi lehti, joka on tullut miulle vuosia ja se on Novita. Tykkään siitä, että ohjeet on Novita langoille, kun täällä on aika hankala muita lankoja ostaa. Yksi pieni lankakauppa on, mutta se on aika kallis ja Novita langat on halpoja ja helposti saatavilla. Uskon, että on myös toinen lehti, joka saattaa tulla miulle monta vuotta tästä eteenpäin ja se on joko Maalaisunelma tai Toivekoti&Puutarha, saa nähdä, kumpi on parempi. Jonkin aikaa täytyy makustella, ennenkuin selviää :)
Nyt ei muuta kuin lehden lukuun ja toivottelen teille mukavaa päivää!

8 kommenttia:

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Et voisi vähän sitä teidän pihamaata tännepäin lähettää? Vaikka muutama pakasterasiallinen? Mulla kun ei tahdo kasvaa oikein mikään... :o(
Minä myös peruin pari vkoa sitten hirveän määrän lehtitilauksia: 15 vuotta yhtäjaksoisesti tullut Koti ja Keittiö, 10 vuoden kestotilkaus Talo & Koti, Kodin kuvalehti, Kotivinkki (se on nykyisin tosi huono!) ja Viherpiha. Ei vaan ehdi lukea!!
Ihanaa, aurinkoista & rentouttavaa LOMAA!

Sirutuuli kirjoitti...

Jos vaikka tuota multaa pikkasen lähettäisin :) Mut siinä mukana tulisi sitten tuota vuohenputkea, joka yrittää vallata koko pihan... ehkä ei sittenkään :)
Mie olen muuten täsmälleen samaa mieltä, että Kotivinkki on nykyisin Huono! Ainoat hyvät puolet siinä on Marja-Terttu Pulliaisen ja Roope Lipastin kolumnit.
Kiitos!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Minull ei myöskään tule nykyisin, kuin yksi lehti.
Olen päättänyt aina ostaa lehden, jos siinä jotakin mielenkiintoista on... nuo tilatut lehdet voivat olla monta numeroa niin, että mitään mielenkiintoista luettavaa niissä ei ole..:)

Aseman laidalla kirjoitti...

Ihanaa, Sirutuuli! Huomaa, että olet aloittanut jo loman ;D
Pihanne on kaikkea kaunista tulvillaan, en ihmettele yhtään, että siellä viihtyy kädet mullassa!

Oikein ihanaa lomaa ja palaillaan!

Senni kirjoitti...

Mä oon kans jotenkin kyllästynyt lehtiin.... Siis noin ihan yleisesti ottaen kaikkiin... Niissä on aika vähän sisältöä, mainoksia sitäkin enemmän!
Irtonumeroita ostelen sillon tällön.
Nyt tilasin meidän perhe lehden kun siinä sai sosulin kaupantekijäisiks ja jossain luin sitä lehtee ja se oli ihan ok. Mut ilman sosulia en ois tilannu ;D Eka numero tuli tällä viikolla ja selasin läpi ja kyllä sille täytyy aikaa jostain välistä keksiä, pari kivaa ja hyödyllistä juttua näky olevan!

Marika-Valkoista&Rustiikkia kirjoitti...

heips,
olenkin ensi kertaa vierailulla...ja sulla on kiva blogi..täytyy viellä selata vähän taaksepäin ja tutkiskella...
aivan ihana tuo syreeni...minä vasta istutin omani pari viikkoa sitten,joten saan odotella aika kauan,ennen kuin tuollaista näen..jos milloinkaan...??
mulle tulee tällä hetkellä toivekoti ja maalais unelma,molemmat menneet huonompaan suuntaan...harmittaa,kun olivat niin ihania ennen.sitten mulle tulee ulkomailta bolig dröm ja vakre hjem,molemmat ihan mielettömiä lehtiä!!!
palaan tänne taas uudelleen,
ihanaa viikon loppua sinulle!!
t.marika

Kirsikka... kirjoitti...

Iloista ja hyvää lomaa!!!
Kauniita kukkakuvia..hurmaavat värit!

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitokset teille!
Marika: Kiva kun tulit :)
Vakre hjemin olen kerran ostanut, oli se ihana. Mutta kun miun kielipää ei ole oikein hyvä :)
Kiitos ja tervetuloa takaisin!