torstai 28. lokakuuta 2010

Kukkia

Eilen töissä sain idean, jonka sitten unohdin samantien. Illalla unohdin edes mitään ideaa saaneeni. Tänään  aamulla muistin ja kävin miettimään, mitä idea se olisi voinut olla. Sitten muistin! Ja eikun tuumasta toimeen.

Kävin lankavarastosta hakemassa kerän valkoista Lidlin Sportimoa, joka on puhdasta muovia :) Eli Polyakryylia. Ensin kävin virkkaamaan, joka kesti n. tunnin. Sen jälkeen neulomaan, joka kesti pari tuntia pidempään. Siinä virkatessa ja neuloessa muotoutui kaksi Kukkapesintä ihan suoraan omasta päästä. Silmissäni oli vain visio siitä, millaisia ne voisivat olla ja tälläisiä niistä sitten tuli:
Jotta näette kukkien koon, otin ne kämmenelle.

Miun mielestä virkattu on nätimpi. Ja luultavasti käytännöllisempikin. Aiemmin olen tehnyt kaksi tälläistä ja yhden samantyylisen. Nyt halusin vähän erilaisen ja halusin kokeilla omia rajojani suunnittelemalla jotain nättiä ja samalla arkista.

Nämä pesimet ovat todella käytännöllisiä ja sata kertaa parempia kuin tiskiharjat. Esim. tänään pesin todella likaisen kahvipannun vanhalla pesimellä ja vain pyöräyttelin. Tiskiharjalla ei tule läheskään niin helposti yhtä puhdasta.
Näitä käyttäessä ei tarvita välttämättä pesuaineita ollenkaan, puhdasta tulee ilmankin. Pesimet on helppo puhdistaa, heittämällä pesukoneeseen 60 asteeseen esim. pyyhkeiden kanssa. Ekologisiakin ne taitavat olla, kestävät pesusta pesuun. Tai no, siihen polyakryyliin en ole tutustunut, kuinka paljon se luontoa saastuttaa tms. mutta käytössä kestävät kuitenkin kauan.

Ohjeen kirjoitin talteen samalla, mutta en ainakaan vielä julkaise sitä. Jos vaikka innostun joskus tienaamaan näillä :)

Jos musta väri on hankala kuvata, niin on valkoinenkin. Tulee yhtä suttua vain.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Siis ihania,kumpainenkin!!
Mikä mainio idea,tiskiharjan tilalle kukkapesin =) vaan raskiiko noin kaunista käyttää ...

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Kauniita, valkoinen väri tekee niistä erityisen herkän oloisia! Ja taustakin näkyy vaihtuneen ruusukuvioiseksi! :o)
Mulla on ollut nyt jo jokusen päivän "kukkahimo", pitäisi jostain löytää kiva ohje ja KOKEILLA (koskaan aiemmin...). Johtuukohan siitä, että kaikki pihan kukat ovat poissa?

Miia kirjoitti...

Ompa hauskan näköinen! Mietin kans, että en viitsisi tuollaista ehkä sotkea mihinkään rasvaan :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kyllä niitä raaskii käyttää, miulla on tuota lankaa vaikka kuinka paljon :) Voi aina tehdä uuden, jos menee huonoksi. Ne kyllä kestää pesua ja käyttöä kauan, ettei ihan heti tarvi uusia tehdä.