sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Yllätys

Jälleen kerran tästä talosta löytyi yllätys. Eikä mikään mukava sellainen. Mies rupesi purkamaan pukuhuoneen oven karmeja, että saisi kuivausrummun mahtumaan sinne. Oviaukko oli todella kapea, sivusta täytettävä pesukonekaan ei mahtunut sinne, vaan piti aikoinaan ostaa päältätäytettävä.
Oven karmin mukana lähti seinää, murenevaa betonia tai jotain sekä kynnys. Ja siinä se yllätys sitten tuli vastaan:
Täysin märkä mädäntynyt kynnyslankku. Onneksi seinän mureneminen loppui ja vastaan tuli vahvaa betonia. Samoin kynnyslankun alla oli kovaa betonia. Että sellasta taas...

Sain mie tänään taas ommeltuakin. E:n huoneeseen tein uudet verhot. Kangas on ostettu Livinkistä.

Huone on ns. kellarissa, joten siinä on kapeat ja pienet ikkunat. Huone oli ennen tosi pimeä, kun noista ikkunoista ei pahemmin valoa pääse sisään. Etenkin, kun pienemmän ikkunan edessä on jokin todella tuuhea pensas.

Miulla on ollut nyt vapaa viikonloppu ja tämä päivä on mennyt pyykkiä pesten. Nyt kun vanhempikin likka taas asuu täällä, pyykkiä tulee valtavat määrät! Hän pesi omiaan kaksi koneellista ja mie pesin neljä tai viisi. Menin jo laskuissakin sekaisin. Onneksi saatiin se kuivausrumpu sitten hankittua, että saa kaikki kuivaksikin. Huomenna ei taas pysty tekemään yhtään mitään, kun on iltavuoro. Joten kaikki on pestävä tänään.

4 kommenttia:

Niina K kirjoitti...

Hitto, noi on just niitä yllätyksiä mitä ei oo kiva löytää!! Onneks vaurio ei ollut tuon suurempi kuitenkaan. Kauniit verhot ompelit. :)

Sirutuuli kirjoitti...

Onneks ei, pukuhuone on betonilla kokonaan. Jos siellä olis jotain muuta, ni se ois umpihomeessa.
Kiitso verhokehusta :)

Possumamma kirjoitti...

Muistakaa sitten laittaa sinne betonin & ovenkarmin/kynnyksen väliin semmoista vaahtomuovi(?)mattoa tai mitä se nyt onkaan, sillä jos puu on betonin kanssa kosketuksissa, niin se alkaa lahoamaan:( Toi oli mullekkin uusi juttu, mutta kaikkea sitä tässä raksan & rempan myötä oppii;)

Sirutuuli kirjoitti...

Hyvä tietää! Kiitos tiedosta :) Tuo entinen kynnys on tehty v. 63 varmaankin ja silloin rakennusmääräykset ym on olleet ihan toista, mitä nykyään ja sen on kyllä näkösiäkin kaikki...