maanantai 18. lokakuuta 2010

Rempat jatkuu

Kiitoksia oikein paljon kivoista viesteistä edelliseen postaukseen! Koko perhe niitä lueskeli tai mie luin ääneen ja mies ja tyttökin olivat tyytyväisiä kauniista sanoistanne :) Etenkin mies... Hänhän työn teki, mie vain ihan vähän jelppasin :)

Nyt on keittiön pikkuremppa aloitettu. Keittiöstä poistettiin yhdet kaapit ja alta paljastui taas ylläreitä.
En ymmärrä tuota remontointitapaa, että tehdään joku asia puolittain. Eli ehta 60-luvun katto on peitetty, mutta jätetty osittain peittämättä, kun on ajateltu, että kaapit tulee kuitenkin päälle. Eihän ne sieltä mihinkään näy.
Seinä on nyt kitattu, mutta tuossa keltaisen ja valkoisen rajalla oli paksu kerrosero. Tässä kyökissä oli muuten seinät kokonaan tuon keltaisen väriset, eli kus-pissin väriset... Ne maalattiin heti ennen muuttoa, mutta näemmä keittiön kaappi on lätkäisty tuohon taas ajatuksella, etteihän ne mihinkään näy. Alunperin on kaapit näköjään yltäneet tuohon rajaan asti.
Edellistä edelliset asukkaat on tehneet tämän keittiön remontin, joka paljastui muutenkin juosten pissien tehdyksi. Meillä sattui pahimmanlaatuinen vesivahinko joitain vuosia sitten (olenko kertonutkaan? en muista)
Tai oikeastaan vesivahinko oli pikkuhiljaa tuhnuttanut kymmenisen vuotta, mutta silloin, kun se meille paljastui, rupesi lattian muovimatto pullistelemaan ja sanomaan litsläts. Mies sitten vähän kurkisti kaapin alle ja siellä oli märkää. Vakuutusyhtiöstä tuli mies tarkistamaan tilannetta ja tilasi kirvesmiehen. Tilanne oli paha. Lattian alta paljastui 5 !! vuotokohtaa. Remontti oli tehty väärin. En nyt muista, mitkä putket siellä oli, mutta ne oli väärin sijoitettu toisiaan koskettaen (olisi pitänyt laittaa toisistaan erilleen ja missään nimessä eivät olisi saaneet koskettaa toisiaan), viemärin poistoputki vuoti ym. Poistoputken juurelta löytyi iso kasa multaa. Lattiat menivät uusiksi eteistä myöten. Putket piti vaihtaa ym. Tuli iso remontti. Ja oli ihan mielettömän paha haju!
Ruokaa laitettiin olkkarissa, kun sähkömies (joka meinasi oksentaa keittiön hajussa) laittoi pidemmän johdon hellaan, tiskattiin saunan lauteilla. Ilman keittiötä oltiin 2,5 kuukautta!
Mutta nyt on menossa vain pieni pintaremppa, joka toivottavasti muutamassa päivässä valmistuu :)
Siihen asti eletään kivassa pikkusotkussa:
Mutta onneksi homeet ja mullat on historiaa. Kiitos hyvän vakuutusyhtiön, vain putket piti maksaa itse. Sekä laminaatit. Vakuutusyhtiö olisi maksanut muovimaton, joten mielihyvin pistimme vähän lisää omaa rahaa ja saimme sellaisen lattian kuin halusimme. Jotkut ovat ihmetelleet, miksi laminaatit? Ei tuossa vaiheessa ollut varaa miettiä mitään kalliimpia, kun putketkin maksettiin omasta pussista ilman velkarahaa. Nyt olemme kyllä miettineet jopa laminaatin uusimista jossain vaiheessa, muttei nyt ihan vielä. Ollaan kiitollisia, kun ei olla homehelvetissä ja lattia on hyvä, vaikka olikin halvin mahdollinen.

8 kommenttia:

Nettimartta kirjoitti...

Onneksi ikävät tapahtumat ovat kääntyneet hyviksi. Myötätuntoiset kannustusrutistukset teille kaikille!

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
Olisihan siinä voinut käydä kurjastikin, joten olemme onnellisia, ettei käynyt. Kauhutarinoitahan kuulee jatkuvasti, joillain ei ole käynyt yhtä hyvin kuin meille tälläisessä asiassa. Koettelemus se oli kyllä tuokin sillä hetkellä.

sarppa kirjoitti...

Siis Wau mikä muodonmuutos tuossa alemmassa postauksessa!!:) Aivan kuin uusi!!Kyllä valkoinen paneeli näyttää kauniilta! <3

Sirutuuli kirjoitti...

On se aivan toista kuin männynväri :)

Wilhelmiina kirjoitti...

Jään seuraamaan projektianne :)
Tsemppiä siis remontointiin.

Sude kirjoitti...

Vähään aikaan en ole täällä ehtinyt käymään ja täällä onkin sillä aikaa laitettu oikein hyrskyn-myrskyn. Onnea remppaan, sitä varmaan tarvitaa :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos teille :) Meillä onkin aika monta projektia odottelemassa :) Ja mies painaa töissä pitkää päivää, mie teen minkä pystyn ja mies kanssa oman osansa vielä iltamyöhällä :) Eiköhän kohtapuoliin jotain valmista tule.

Riitta kirjoitti...

Mukava oli löytää blogi jossa myös remppakoti taustalla :) tulin ensikertaa käymään. Meillä remontti ollut tauolla mut pikaisesti pitäis jatkaa...
Mukava et teillä ikävät asiat on hoitunu parempaan suuntaan :) Iloista viikonloppua!