maanantai 19. heinäkuuta 2010

Tauko ohi

Ainakin tällä erää. Viime yönä satoi kaatamalla vettä, varmaan ikinä ei ole satanut niin kovin. Ihme, että paviljonki oli vielä aamulla pystyssä :)
Eilen oli jo pikkasen viileempi päivä ja tuli nukuttua töitten jälkeen parin tunnin päikkärit ja viime yönä melkein 10 tuntia! Jospa se elämä taas voittaisi ja kohta jaksaisi tehdäkin jotain. Mie oon tosiaan ollut ihan lamaantuneena muutaman viikon. Huusholli ja kukkapenkitkin on sitten sen näkösiä :) Kukista kävin vähän kuvia ottamassa, että tulee sitten näidenkin kukinta ikuistettua, eikä niille tule paha mieli :)
Tää iso kukkapenkki vaatisi kitkemistä kovalla kädellä....teen sen heti, kun ilmat sallii: viileää ja poutaa. Nyt tihuttelee vielä vähän ja toipuminen helteistä on vielä menossa :)
 Vuohenputki tai mikä lie putki on valloittanut penkin. Muina vuosina on revitty pienetkin alut pois. Alkujaan laitettiin suojakangas ennen multaa, mutta eipä se mitään auta, kun myyrät on repineet sen aivan varmasti. Tässähän ne myyrät rellestää aina talvella.
 Tämä pikku äitienpäiväruusu on piilossa isojen kukkien alla ja keväällä meinasin nostaa sen jo pois, kun näytti aivan kuolleelta. Se oli ihan musta ja oksat rutikuivat. Mutta niin se vaan jaksoi vielä kasvaa ja kukkia :)
 Sade on piiskannut kukat lakoon, mutta paljon siellä on kukkia. Muitakin kuin vuohen/mitälieputkia
 Tällekin oli joku nimi, mutta nyt unohtui. Äidin pihalta aikoinaan tänne tuotu tämäkin, kuten edellisen kuvan keltaisetkin kukat.
Ja pitihän miun tosiaan kiittää. Kiitos kommenteista! En jaksanut vastailla niihin, julkaisin vain.
Nyt uudella innolla uuteen alkuun :) Paitsi jos helteitä tulee, jään taas niiden ajaksi tauolle ilman erillistä ilmoitusta.
Tulisipa jo syksy.... tai toisaalta ei. Riittäisi, jos lämpö pysyisi 20 tienoilla, ehkä muutama aste yli :)

2 kommenttia:

Villasukka kirjoitti...

Keltainen on tarha-alpi. Alin on ihan varmasti angervo, voisi olla rusopajuangervo.

Sirutuuli kirjoitti...

Niinhän se taisi ollakin :) Nyt kun sanoit, muistin sen samantien :)