torstai 22. lokakuuta 2009

Loma yli puolenvälin

Vielä on lomaa kuitenkin jäljellä :) Huomenna tiedossa löhöpäivä, on sitä tullut ahkeroituakin, vaikkei siltä tunnu. Tuntuu, etten mitään ole saanut aikaiseksi, mutta kun oikein muistin sopukoista pinnistelee, olen mie tehnyt vaikka mitä. Toissapäivänä tyhjensin vaatehuoneen ja pesin sen lattiasta kattoon, täytin ja järjestelin sen. Meidän vaatehuone on niin iso, että siellä mahtuu mankeloimaan ja tavaraa siellä on ihan tajuttomasti, onneksi mies auttoi kantelemisisssa. Eilen vaihdoin keittiöön ja olkkariin verhot, jotka silitin tietysti ennen sitä, mankeloin ja silittelin muitakin pyykkejä ja olen kaksi päivää pessyt pyykkiä aamusta iltaan.
Tänään siivottiin miehen kanssa, matot ja kaikki tyynyt ja pöytäliinat puisteltiin ulkona ja tehtiin oikein kunnon suursiivous. Ja pari päivää ollaan mietiskelty uutta sohvaa, tänään siivouksen jälkeen tuli viimeinen niitti. En kerta kaikkiaan jaksanut ruveta silittämään sohvaan irtopäällistä (tunnin homma) ja niin marssittiin SuomiSoffaan. Siellä kierreltiin ja koeistuttiin erinäisiä sohvia ja siinä touhussa meni tunti! Ja kolme eri myyjää tuli avuliaana kyselemään, voiko olla avuksi. Viimeinen oli sitkein, seurasi perässä kiltisti ja myö istuksittiin sohvilla :) Mieli muuttui monen monta kertaa, kun siellä on PALJON sohvia, välillä oltiin jo pyörällä päästämme, että emme osanneet päättää mitään. Menimme ostamaan kahden istuttavaa perusmallia, välillä mietimme jo divaanimallia ja välillä kolmen istuttavaa ja viimeisenä päädyimme kahden istuttavaan mekaniikka-sohvaan, molemmat saavat jalat rahille, joka tulee sohvan sisältä ja selkänojan saa nurin. IHANA! Ja kissojen kestävällä kankaalla, tietty. Toimitusaika on neljä viikkoa, tuovat uuden ja vievät vanhan pois. Tää sohvan osto oli loman (loppu)huipennus, ette usko kuin ihminen voi tulla onnelliseksi tälläisestä pienestä asiasta :) Puusohvasta mie en luovu, koska olen nähnyt sen eteen niin paljon vaivaa ompelemalla erilaisia päällisiä ja tekemällä siitä kivan pikkupesän.
Sohvakuvia odotellessa laitan kuvan kynttilätarjottimesta, jonka löysin vaatehuoneesta. Äiti sen miulle antoi silloin, kun muuttivat kerrostaloon.

2 kommenttia:

MaMMeli kirjoitti...

Tuo sohvan osto on sitten vaikea homma. Olin ihan pyörällä päästäni, kun piti valita yläkertaan sohvat. Niitä on niin valtavat määrät ja en osannut valita. Loppujen lopuksi menin pieneen huonekaluliikkeeseen ja myyjä pohti kanssani, mitkä olisivat hyvät meidän käyttöön ja tilaan. Sain ne vielä halvemmalla kuin muualta ja olen ollut tyytyväinen. Ihanaa, että äitisi saa nyt hoitoa ja on siirretty lähemmäksi <3

Mari kirjoitti...

Hienoa että äitisi hoito edistyy! Kylläpäs se aika muuten menee nopeasti, kun muistan kun vasta kirjoitit äitisi sairastumisesta, mutta nyt on ollut jo KUUSI viikkoa sairaalassa!