lauantai 24. lokakuuta 2009

Aloevera Nalle

Sain vihdoin ja viimein ne mustat lapaset valmiiksi. Oli aika tuskallista neuloa mustaa lankaa syksyn pimeydessä. Musta imee kaikki vähäisetkin valot ja mitään ei näe, vaikka kaikki mahdolliset valot oli koko ajan päällä.
Lankana oli Aloevera Nalle, ensimmäinen ja viimeinen kokeilu tätä lankaa. Hyviä puolia siinä oli, että sormenpäät ovat pehmeät ja hoidetun tuntuiset, lanka ei pistele ja neuloessa liukuu hyvin. Huonoa siinä on, että aivastelin, yskin, pärskin ja niiskutin koko ajan ja vasen silmä rupesi rähmimään niin, että en meinannut välillä nähdä sillä yhtään mitään ja silmään tuli eräänlainen kalvo. Äiti sanoi, että se Aloevera varmaan "pölisi" niin kovin neuloessa. Tuosta Aloeverasta tuli mieleeni, että joskus kävin lääkärillä aurinkoihottuman takia ja olin käyttänyt Aloevera-rasvaa ihottumaa rauhoittamaan. Lääkäri käski lopettamaan sen käytön erittäin allergisoivana aineena.
En ole koskaan tehnyt Nalle-langasta lapasia ja tarvitsin siihen ohjeen. Löysin vanhan Novitan 90-luvun alulta. Neuloin ohjeen mukaan ja kun rupesin peukaloita tekemään, huomasin, että ohjeessa oli virhe. En kuitenkaan purkanut lapasia, vaan sovelsin. Peukalot on nyt liian isot/paksut, mutta korjasin virheet, jos joskus vielä teen tällä ohjeella.
Mallineule on Rinsessa-tyyliin.

3 kommenttia:

Pami kirjoitti...

Joku muuten valitteli, ettei hänen aloe vera -allergiaansa oteta todesta, koska se ei muka aiheuta allergiaa... Eli sinun lääkärisi olikin toista mieltä asiasta. Itse aivastelen ja nenä kutiaa, kun neulon pellavasta!

MaMMeli kirjoitti...

Voi meidän opiskelijapoika on tilannut minulta myös mustat tumput ja millään en viitsisi niitä kutoa, kun se on niin tylsä väri minunkin mielestä :( Sinä sait tumpuista kyllä kivannäköiset :)

Sirutuuli kirjoitti...

Pami: mie oon kuullut ennen lääkäriäkin, että Aloevera on allergisoiva aine. Mutta on se hyvä, että tuli ihan lääkärin suustakin.
Mammeli: kiitos :)