lauantai 12. syyskuuta 2009

Lauantai

Aika on mennyt töitä tehdessä ja eilinen ilta vietettiin ensiavussa.
Äiti vietiin ambulanssilla sairaalaan, koko kevään ja kesän on odottanut hoitoon pääsyä. Ja kunto on huonontunut koko ajan.
Ehkä tämä nopeuttaa toimintaa sairaalassa ja hän pääsee jatkohoitoon. Toivottavasti eivät laita enää kotiin odottamaan mitään, vaan rupeavat heti tekemään jotain.
Ensiavun odotustila oli täynnä ihmisiä ja eräs tuttukin oli siellä ja sanoi odottaneensa yhdestä saakka (kello oli jotain 19.30) ja joku tuntematon kertoi odottaneensa 12 tuntia. Ei mitään nopeaa toimintaa. Johtuuko lääkäri- ja hoitajapulasta, vai säästötoimista. Ei se ole lääkärien tai hoitajien vika kuitenkaan. He ovat vain pelinappuloita tässä pelissä. Eivät he mahda sille mitään. He tekevät vain työtään, sen minkä pystyvät.
Päättäjät saisivat ruveta toimiin, ettei sairaanhoidosta säästetä enää yhtään. Täällä ei enää ole edes terveyskeskuspäivystystä. Keskussairaalaan pääsee vain äkillistä apua tarvitsevat ja kiireelliset tapaukset. Muut joutavat odottamaan Maanantaihin, jolloin pääsee, jos pääsee, omalle lääkärille. Sinnekin on pitkät jonot. Kyllä niitä säästöjä pitää löytää jostain muualta. Esimerkiksi jättää keskustan lämmitettävät kadut rakentamatta. Ilman niitä ollaan pärjätty satoja vuosia, ei niitä tarvita nytkään.

6 kommenttia:

Hallatar kirjoitti...

Toivon, että äitisi tilanne otetaan todellakin nyt heti huomioon.
Kaikilla ei ole aikaa odotella määräämättömän pitkissä jonoissa...


Voimia siulle.


*halaa*

Syrenia kirjoitti...

Äiti parka... :(

Limeadine kirjoitti...

Tsemppiä, toivottavasti äitisi saa tarvittavan hoidon!

MaMMeli kirjoitti...

Voimia ja toivon hyvää hoitoa äidillesi <3 Meillä on kunnassa kanssa yksi lääkäri, joka ei suostu ottamaan vastaan naisia, jos vaiva on navan alapuolella....hankalaa kun tarvitsisi apua...

Sude kirjoitti...

Nythän asiasta kirjoititkin. On se kumma kun eivät saa noita lääkäriin jonotuksia kuntoon. Minä jo 18 vuotta sitten vein vauvaa aamulla ensiapuun, syömättä oltiin koko päivä jonottamassa, ennenkuin illalla päästiin lääkärin luo. Siis 20 vuodessa ei ole tapahtunut mitään. Pelkkää puhetta vaan joka hallitukselta. Toivottavasti äitisi kestää odottamisen, vaikka raskasta se varmaan on.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos teille!