keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Aknen hoitoa

Täällä blogissa näkyy olevan kaksi postausta, joihin tulee vieläkin kommentteja ja joihin googlen haun kautta eksytään usein.
Toinen on kipeä nenänvarsi, joka miulla oli kipeänä syksyllä 2010. Kerron tässä uudelleen, miten siinä kävi.
Nenänvarsi kipeytyi ja turposi itsestään niin, että lopulta oli mentävä päivystykseen. Lääkärikin oli ihmeissään, mutta määräsi antibioottikuurin. Parin päivän päästä selvisi, että se oli jonkinlainen paise nenän sisällä ja se puhkesi  itsestään. Nenästä valui kirkasta mönjää todella paljon ja siitä alkoi paraneminen. Joo, tiedän, se mönjä on aika kuvottavaa...

Ja toinen on tämä miun iänikuinen akne ongelma. Taistelin tuon postauksen, Maaliskuu 2012 aikana aknen kanssa ja viime kesänä söin 3 kk: n antibioottikuurin ruusufinniin. Kun kuuri loppui, tuli ongelma takaisin.
Olin jo miettimässä marssivani lääkärin pakeille uudestaan, kun silmiini osui Iltalehden otsikko aknen hoidosta. Sitä linkkiä miulla ei tähän ole, mutta sen sijaan Iltalehden jutusta päädyin Mademoiselle Pigallen blogiin. Luin jutun muutamaan kertaan, luettiin tytön kanssa yhdessä (hänellä on sama ongelma) ja otin jutun talteen koneelle. Me molemmat tehtiin kuten Mademoiselle itse. Ostettiin sinkkitabletteja!

Miulle oli silmien väliin nousemassa iso ihonalainen patti. Muutamana päivänä otin sinkkitabletin ja se patti painui pois! Ja kuten aina kaikkien kuurien aikana, unohdin koko tabletit. Ja naama räjähti täyteen kukoistukseen! Sitten päätin, että nyt on pakko muistaa ottaa joka päivä ja katsoa, auttaako se oikeasti. Ei se nimittäin auta, jos otan vain silloin tällöin.
Nostin purkin kananmunille tarkoitettuun kaappiin ja päätin, että nyt muistan. Ja niin mie olen muistanut, joka aamu, kun teen aamupalaa jääkaapin viereisellä työpöydällä, otan samalla yhden tabletin leipäpalan kanssa samalle lautaselle. Siitä tuli rutiinia. En muista, kauanko olen niitä käyttänyt (saisin kyllä selville, jos laskisin jäljellä olevat pillerit, mutten viitsi), ehkä jostain Marraskuulta asti.
Tai Joulukuun alusta. Finnejä tulee vielä, muttei kertaakaan ole tullut isoa pattia. Tulee vain pienen pieni näppy, joka kuivuu parin päivän päästä pois. Iho on kirkastunut ja muutenkin paremman näköinen. Aknearvet ovat vaalenneet, iho on tasoittunut. Kyllä mie uskon, että siitä on apua.
Tässä tietoisku sinkistä. Tytön kanssa luettiin kaikki mahdollinen asiaan liittyvä.
Mie päädyin Zinkosan tabletteihin, jotka sisältävät c-vitamiinia (joka edesauttaa sinkin imeytymistä).
Se oli apteekissa edullisin ja ainakin miulle on ollut hyvä.
Tässä tulikin paljon linkkejä, mutta jos siulla on sama ongelma, kannattaa kaikki käydä lukemassa. Toivon, että tästä postauksesta on jollekin hyötyä ja iloa. Akne ongelma on jotain ihan muuta kuin pelkkä iho-ongelma. Sitä ei osaa selittää kenellekään, joka ei tästä samasta asiasta kärsi.
Ainiin, ja ulkoisesti mie käytän, eli pesen naamani apteekin hajusteettomalla puhdistusmaidolla ja kosteusvoiteeksi levitän A-vitamiinivoidetta, jota olen käyttänyt jo kauan.
A-vitamiinivoidetta saa apteekista ilman reseptiä, eikä ole kovin kallistakaan.
Ennen mie käytin akneiholle tai sekaiholle tarkoitettuja aineita, mutta puhdistusmaito tuntuu olevan hellävaraisempi.
Toivottavasti tästä on oikeasti apua jollekin!
Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

3 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Itsellä ei ole koskaan ollut tuota ongelmaa...edes teininä ei tullut finnejä, mutta tosi kiva että kerroit, jos joku saa tuosta avun...:)

Anja kirjoitti...

Hyvä ja aiheellinen postaus, mietin vaan kun minulla on ilmestynyt tukkeutuneita talirauhasia päähän, ensin pelkäsin et on jotain vakempaa mutta ei ilkeitä ne on et auttaisikohan sinkki niihinkin..luin netistä niistä ja monella on tuokin ongelma yksi tyttö kirjoitti niistä hyvin, ett sit kun hän on vanha onko hänen päänsä täynnä patteja eikä hiuksia ollenkaan..no ei sentään kait..mutta välillä ne kutiaa ihan kauhiasti eli eipä ole haittaakaan jos kokeilen siis sinkkiä..mutta juu säännölliseti pitää ottaa joka päivä.. :)
Anteeksi kun olen ollut viimeaikoina laiska kommentoimaan mitän mutta parannan tapani ja vierailen plogeissa enemmän..ehkä sellainen pikkutauko olekkaan niin pahasta kuten huomaat että taas kommentoin pidempiä kommenttejakin kyllä se tästä, ja tosi hyvä kun olet saanut avin itsellesi ja tyttärellesi. Mukavaa torstaita..mie jännitän nyt kamalsti kun tytär ilmoitti aamulla et taas kovia supistuksia oli tullut kaksi..kun hän hälyttää sitten minut hoitamaan heidän kohta kaksi vuotiasta poikaansa siksi aikaa..kun isäkin haluaa mennä mukaan synnytkseen..mutta äsken soitin, niin supistukset oli hävinnyt..ehkä olen mummo sit kolmelle muutaman päivän päästä :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos teille :)
Hannele: Teillä onkin sitten jännittävät ajat menossa :)
Ehkäpä se sinkki auttaa siunkin ongelmaan, se on ihon hyvinvointia parantava aine.