keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Mandala 20

Kiitos kommenteistanne edelliseen. Kaikki aina luen, vaikken välttämättä ehdikään vastaamaan.

Tänään osallistun uuteen Mandala-haasteeseen. Tällä kertaa aiheena on kolmio. Aiemmin jo piirsin yhden ja heitin sen roskiin, kun en tykännyt yhtään siitä. Toinen onnistui sitten paremmin. Keskellä on kolmion muotoinen haaraniitti (uusia ostoksia) ja kaikki värit sen mukaan.
Tusseilla väritin tällä kertaa, koska miulla on niitä iso läjä ja enemmän vaihtoehtoja kuin puuvesiväreissä.
Mies se aina ihmettelee näitä miun Mandaloita, että miten miun kärsivällisyys riittää piirtämiseen ja etenkin värittämiseen. Hyvin riittää, näitä kun piirtää, ei ajattele mitään muuta kuin seuraavan viivan piirtämistä tai värin valintaa. Näitä tehdessä sielu todella lepää.
*****
Tänään olen aika tyytyväinen itseeni, voitin väsymyksen töiden jälkeen ja paistoin mustikkapiirakan. Harvoin jaksan mitään tehdä töiden jälkeen. Nyt tuntuu kivalta ja mikä parasta, tietää, että on jotain hyvää, kun jossain vaiheessa tekee kuitenkin jotain mieli syödä.

Eilen miulla oli terveystarkastus ja oli nimittäin terveydenhoitajakin ihmeissään :)
Kun ensin olin kertonut ruokavalion: sipsejä ja karkkeja liikaa, vihanneksia ja hedelmiä aivan liian vähän, katsottiin verikokeiden tulokset. Kaikki oli huippuhyvät :) Kolesteroli ja verensokerikin oikein mallikkaat ja hemoglobiini 147. Oikein nauratti, miten hyvät voi olla roskaruokavaliota noudattamalla. Mutta verenpaine oli hiukan koholla ja terveydenhoitaja sanoi, että kannattaisiko kuitenkin miettiä herkkupäivän pitämistä esim. kerran viikossa ja jos vaikka 5 kg saisin pois, verenpaine laskisi. Kannattaisi kuulemma aloittaa nyt, kun kaikki arvot on vielä hyvät.
Samalla varattiin aika fysioterapeutille, jossa tutkitaan miun penikkatauti (jalkojen kiputilat kävellessä) ja jalkojen virheasennot ym. Jospa sitä vaikka sitten pääsisi lenkkeilemäänkin.
On miun yksi ystävä houkutellut lumikenkäilemäänkin ja tarkoitus olisi mennä kokeilemaan joku päivä. Eräs työkaveri muistutti tänään myös meidän sopimuksesta eli hiihtämisestä. Sinnekin lupasin mennä.
Ehkäpä se painokin vielä tipahtaa joku kaunis päivä :)
Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Nyt toivotan teille mukavaa päivän jatkoa!

18 kommenttia:

Anja kirjoitti...

Kivointa puuhaa onkin se missä ei tarvitse ajatella juuri mitään ja on sellainen rauhallinen tunne..minäkin rentoudun aina virkuuhommissa...
minä piirtelin ennen ja tosi paljon suosikki hahmoja oli koiramäen kirjoista tutut hahmot..hmm pitäisiköhän aloittaa uudelleen mutta mutta... sitten tulisi taas yksi harrastus lisää kaiken tään ompelun, virkkausten sun muiden käsitöiden ja tuunausten rinnalle.. Kivoja nuo sinun työsi ei voi kun ihailla :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Olin kerran sellaisella luennolla, jossa lääkäri piti pitkän ja hartaan puheenvuoron rasvasta....voi täydessä pannassa.
Aikaisemmin meiltä oli otettu verkokeita ja luennon jälkeen yksitellen menttiin lääkärin luó kuulemaan testitulokset.
Minulla kaikki arvot tosi hyviä ja sanoin lääkärille, että meillä sitten syödään voita. Lääkäri siihen, että syökää vastakin, mutta älä kerro kenellekään, kun hän on monta tuntia puhunut hyvästä ruuasta ja kieltänyt voin täysin....että semmoista...:))

Aseman laidalla kirjoitti...

Hiljaa hyvä tulee! Sulla on arvot kohdillaan, hienoa!

Mä en jaksa tehdä mitään leivonnaisia ikinä töiden jälkeen *pah, olen muutenkin patalaiska keittiöhommissa*

Onkohan se lumikenkäily raskasta? Tekisi mieli kokeilla itsekin, mutta pelkään, ettei mun jalat nouse...

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
Miulla tuo piirtely ja askartelu on syrjäyttänyt neulomiset ja virkkuut kokonaan. Mutta miulla se menee muutenkin aina kausittain. Kohta voi joku muu syrjäyttää askartelut.

Sirutuuli kirjoitti...

Ja miulle on sanottu, että MiniLätta on huonolaatuista rasvaa. Sitä ollaan syöty tosi pitkään ja viime aikoina flooraa. Enpä tiijä, mikä sitten on hyväksi ja mikä ei :)

Sirutuuli kirjoitti...

Miekin yleensä olen tosi laiska ruuan laittaja ja leipoja, mutta joskus tekee mieli jotain hyvää. Huomenna meinasin paistaa sämpylöitä :) Ainakin olen suunnitellut niin...
Miusta tuntuu, että se lumikenkäily on niin raskasta, että olen kuoleman kielissä jo kymmenen minuutin päästä... kun tää miun ystävä sanoi, että 1 tunti maksaa 5 €, tuumasin, ettei sitä kauempaa varmaan tarvitsekaan tehdä :)
Ja hän harrastaa vaikka minkälaista urheilua, joten en varmaan edes pysy tahdissa...

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun raikas ja hieno mandala. Puhtaat kauniit värit ja hehkuvat toistensa rinnalla. Hieno kokonaisuus!
Minustakin parasta mandalassa on juuri se pikkutarkka tekeminen. Tekee vaan, ja arki unohtuu.

Terveydenhoito kannattaa aloittaa silloin kun se on vielä terveydenhoitoa, eikä sairaudenhoitoa. Minulla alkoivat sokeriarvot nousta, rasitetta kun on, mutta sain kaikki kohdalleen ruokavaliolla, liikunnalla ja laihdutuksella.

Saga kirjoitti...

Se on niin, että mieli lepää kun on löytänyt itselleen mielekkään tekemisen. Ja sinä olet löytänyt.
Hyvät on arvo tminullakin ja syön rasvaista suklaata, jädeä ja kaikkea hyvää mielin määrin..... :O( tosin syön sitten vastapainoksi myös sitä terveellistä ruokaa.
Olenkin aina ollut hieman sitä mieltä, että osittain nämä asiat ovat kiinni geeneistä, ei siitä mitä suuhunsa ajaa.... Ja nyt varmaan saan sapiskaa tästä lausumastani.... ;O)

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis mandala, kaikki kohdalaan, niin kuin terveytesi tuloksetkin! Näitä tehdessä sielu todellakin lepää ja kun sielu on levännyt, niin ruumiskin voi hyvin :)

AINA kirjoitti...

Raikas vastaväri-mandala ja kolmio mukana. Kissatkin piti käydä syynäämässä, kun niitä itselläkin on muutama :-)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
Totta, ennaltaehkäisy on tärkeää, ettei myöhemmin tule niitä sairauksia. Miullakin on diabetes sukurasitteena ja sydän-ja verisuonisairaudet.

Sirutuuli kirjoitti...

Miekin olen miettinyt, että varmaan suurimmaksi osaksi sairaudet on kiinni geeneistä. Saa nähdä, kumman geenit miulla on, äidin vai iskän.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
Tämä on ihana rentoutumistapa :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
Kissat on parhaita lemmikkejä :)

Hietatar kirjoitti...

Kärsivällisesti olet tehnytkin tarkkaa ja kaunista jälkeä.
Samoin koen, arki katoaa ympäriltä kun keskittyy näitä tekemään.

Iloinen pirteä mandala.:)

Selma kirjoitti...

Ihana mandala. Niin hehkuvaa elänänmyönteisyyttä täynnä.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
Tämä on varmaan jonkin sortin meditaatiota näiden piirtäminen ja värittäminen. Ainakin tosi ihanaa!

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
Mie aina yritän löytää kaikesta sen hyvän puolen ja aina pinnistän pinnalle vaikka mistä syövereistä :)