keskiviikko 2. toukokuuta 2012

"Uutta" olkkariin

Niin se Vappu sitten tuli ja meni. En toivottanut vappuja kenellekään, kun miulla ne oli ihan normaalit työpäivät. Ja olin ihan tajuttoman väsynyt. Sunnuntainakin jälleen otin päiväunet töiden jälkeen. Olenkohan mie tulossa vanhaksi, kun nykyään osaan jo nukkua päivälläkin...
Väsymyksen myötä ei ole bloggailukaan kiinnostanut, ei oma eikä muiden.
No nyt on vapaat ja toivon mukaan piristyn vähän.
Pihatöitä tuli kyllä tehtyä paljon sekä grillikausi avattiin.
*****
Muutaman viikon olen mietiskellyt tuota ovea, joka olkkarissa töröttää. Mies jätti toisen puolen maalaamatta, kun maalasi sitä valkoiseksi. Toinen puoli jäi taivaansiniseksi (sama väri kuin ennen oli eteisen paneeleissa).
Tänään kävin sitten tuumasta toimeen ja käänsin sen oven. Koristuksetkin vaihdoin.
 Eteisestä otin tuon Suomi-ajo kyltin. Kyltti on aito 60 lukulainen, talon vintiltä aikoinaan löytynyt. Eräs ystävämme haluaisi sen ostaa, mutten ole suostunut myymään :)
Lupasin, että silloin, kun rupean sisustamaan modernisti, myyn sen hänelle. Nyt se on julkisesti luvattu :)
Luulen kyllä, ettei sitä päivää tule, kun mie rupeaisin modernia kotiin laittamaan. Rouheus ja industrial kyllä on ruvennut kiinnostamaan ja kaikki röyhelöt ja romanttisuus kyllästyttämään. Miun mieli kyllä muuttuu joka kuukausi viikko, joten ei näitä puheita kannata niin vakavasti ottaa.
Tässä tulee kuvakulma, jota en ole koskaan käyttänyt. Näkymä, joka avautuu neulontatuolissa (joka myös bloggaustuolina tunnetaan).
Pöydälle jäi tuo kameralaukku. Mie se taidan olla sellainen Huoleton Hulda, joka ei muista siistiä paikkoja kuvauksia varten.
Ovessa näkyy maalikerrostumia, myös se alkuperäinen vihreä, jollainen ovi oli ennen sinistä maalia. Ovihan on alakerran ylimääräinen, jolla ei ole mitään käyttöä. Eli oikeasti vanha.
Syy, miksi käänsin sinisen puolen päällepäin on se, että meillä on nyt näitä pastellivärejä olkkarissa ja olkkarin vastapäisessä kulmassa on se sininen kaappi, joka on ollut välillä vähän yksinäinen susi. Nyt sille on pari. Vaikkei väri ihan sama olekaan, sävy on sama.
Koska ne on eri päissä huoneita, väriero ei haittaa.

Olen mietiskellyt noita "ristalliruunuja" (muovikristalleja), jos vaikka riisuisin ristallit pois. Vähän turhan koreat meidän asuntoon tuollaisenaan. Tapetitkin haluaisin vaihtoon (3 eri tapettia seinillä) vai ottaisiko riskin ja maalaisi päälle? Eteisessä on onnistunut hyvin tapettien päälle maalaus. Voisi se onnistua täälläkin. Ehkä.
Tyylivarkaissa oli hieno idea eilen. Kokeilin sitä, muttei se meillä onnistu. Nimittäin räsymatot sohvilla. Meillä on liian kapea sohva tai sitten liian leveät matot. Tai kapeat, miten sen nyt ottaa. Jos laittaa istuimelle selkänojan yli, ei mahdu kuin yksi, joka on liian kapea ja toisinpäin se on liian leveä. Hyviä mattoja kyllä olisi... Jos ei sitten laita isoa mattoa, joka on jossain odottamassa pesua. Jaa, mietinpä vielä sitäkin asiaa.
Taidan painua kahvin keittoon. Ihana, ihana vapaapäivä! Nautiskelen siitä täysillä tänään (ja huomenna).
Kivaa keskiviikkoa!
...kai se on keskiviikko?...

7 kommenttia:

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Ihanan sininen väri tuossa ovessasi ja kaapissasi. sopivat varmasti kauniisti yhteen.

Ei aina jaksa kaikki kiinnostaakkaan, joten on välillä mukava ottaa rennosti. Älä tunne huonoa omaatuntoa pienistä päivänokosista, ne tekevät hyvää:)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Kaunista on taas ja ovi on hieno...:)

Minäkin eilen katsoin sen Tyylivarkaat ohjelman ja tykkäsin kovasti siitä olohuoneesta muutoksen jälkeen.

Mukavaa keskiviikkoa, myös sinulle.

Anja kirjoitti...

No voi kökkö, enpäs muistanut eilen tyylivarkaita ollenkaan..oliskohan se netissä?? täytyy siis katsoa..
Kaunista ja kotoista teillä on ja tuo sininen on kaunis väri..meilläkin ne pastelliset sävyt tulee tänne kotiin ja tykkään oikeesti..
Niin kyllä se minullakin on semmoista välillä ettei kiinnosta mikään ja välillä mennään tukka putkella ideaa pukkaa (kuten tänä aamuna)... niin ei aina jaksa kiinnostaa eikä bloggaamisesta kannata tehdä rasitetta, tämä on kuitenkin harrastus ja voihan niitä tekstejä blogeissa lukea myöhemminkin..onpahan enemmän luettavaa kerralla :)
Arvaa minä tässä syön suklaata ja nautiskelen nyt blogeista..
Minäkin olen muutens ajatellu vaihtaa makkariin tapetit ellei perjantainen näytä pääsenkö unelmaani vai en tai siis onhan tuo ihana mieskin mukana..minä kun puhun aina niin, että ihan kuin olisin yksin tällä.. :)
Päikkärit on kyllä kiva ottaa minä olen vaan sellainen etten malta nukkua, mutta joskus minäkin
nukahdan...hupsis tulihan pitkä postaus..

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos teille!
Hanne: Mie en ole koskaan osannut päivällä nukkua, mutta nykyisin suht helposti ja suht usein :)
Irmastiina: Mie en ensin tykännyt, mutta se jäi kummittelemaan mieleeni ja paljon oli kaikkea kivaa. Nyt mie jopa tykkään siitä, siis Tyylivarkaiden lopputuloksesta :)
Hannele: Näkyy netissä mtv.fi/tyylivarkaat
En katsonut eilen alusta lähtien, joten aamulla katsoin alun netistä :)
En miekään ennen malttanut, enkä osannut päivällä nukkua, mutta jostain syystä olen nykyisin niin väsynyt usein, että nukun helposti päikkärit.

Aseman laidalla kirjoitti...

Pirteä ovi! Ja tuo sininen vanha kaappi vain jaksaa sykähdyttää ♥

Täällä kans tuo industrial kiehtoisi, mutta talo ei anna periksi...pitäisi pistää kaikki uusiksi ja en taida jaksaa ;D

Se räsymattoidea oli mielenkiintoinen, tykkäsin siitä kovasti, mutten ole vielä kokeillut meillä ;D

Ihania vapaita toivotellen!!

Sirutuuli kirjoitti...

Aseman laidalla: Meilläkin pitäisi uusia kaikki,jos industrialia meinaisi laittaa. Ei rahavaratkaan anna myöten... Mutta ainakin uudet tapetit haluaisin olkkariin->yhtä tapettia koko huone.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana tuo ovi! Ja muutenkin kodikasta! nuo vanhat puukaapit on kyllä ihania aarteita!