maanantai 28. toukokuuta 2012

Mökkielämää

Me ollaan nyt eletty kuin kesämökillä konsanaan. Ollaan keitelty kattiloissa vettä, että ollaan päästy pesuille tai saunaan. Onneksi on isoja kattiloita ja vedenkeitin vielä päälle.
Varaajasta tuli tuomio, kummi kävi katsomassa ja sanoi, ettei mitään ole tehtävissä. Pihalle vaan ja uutta tilalle. Säikähdin, että ne on hirveän kalliita. Ja onhan ne. Kummi lupasi selvittää hintoja ja joskus tuossa kesäkuun puolen välin tienoilla ehkä semmoinen saadaan. Siihen asti keitellään vesiä.
Eikä tartte taas miettiä, mitä lomalla tekisi tai lomarahoilla. 
Lotrataan lämpimällä vedellä ja saunotaan viisi kertaa päivässä. No ei sentään. Mutta varaajaan ne rahat menee. Ehkäpä tämäkin taas tarvittiin, että osaa nauttia pienistä asioista eri tavalla. Mie kun en ole nauttinut juuri mistään viime aikoina.
Hyvä puoli tässä on se, että on lämmintä, eikä tarvita lämmitystä. Ja vielä sekin, että on ne lomarahat tulossa, ei meillä muuten olisi siihen varaa. Talvioloissa oltaisiin jo evakossa. 
Ja ehkäpä vielä sekin, jos sitä sähköä menisi sitten vähemmän. Tuo entinen varaaja vei hirveästi sähköä (siitä meidän isot laskut johtuivat). 
Ja yllättäin se on itse tehty 1500 l:n varaaja, uusi tulee olemaan ainakin puolet pienempi. Eli kuka lienee talon rakentaja on sen itse tehnyt.... ja päin p***ttä. Tulovesiputket pitäisi olla toisessa laidassa ja poistoputket toisessa, nyt ne on samassa päässä. Ei kierrä lämmin vesi tarpeeksi. Sanoi kummi.
Tässä talossa on sähkötyötkin tehnyt joku tee-se-itse-mies (ne on kyllä tarkastettu meidän toimesta aikoinaan) ja vääränvärisiä johtoja siellä täällä (oikeat liitännät kuitenkin).
Vesiputketkin oli aikoinaan vedetty väärin (tee-se-itse-mies jälleen asialla). Kylmät ja kuumat putket eivät olisi saaneet osua toisiinsa ja tämä sankari oli vetänyt ne päällekkäin (viidestä kohtaa vuotivat sen takia aikoinaan). Että semmonen pommi tämä talo.
Kohta alkaa ollakin kaikki aikapommit tarkastettuja ja vaihdettuja ja talo on entistä ehompi.
Kumpa vain se varaaja ei olisi kovin kallis ja rahat riittäisivät... Sanoin miehelle, että halvimmalla päästäisiin, kun ostettaisiin yksi varaaja, joka lämmittäisi lämmitysputket ja saunaan ostettaisiin pata, jossa lämmitettäisiin vettä. Vaan olisi se aika rasittavaa pidemmän päälle. Mökillä se on eri asia, kun on väliaikaista.


*****
Meinasi tämä hiuspanta jäädä kokonaan näyttämättä. Eräänä päivänä virkkasin sen ilman ohjetta, omalla vanhalla tutulla mallilla. Puro batik on lanka.
Irtonaisia päitä ei nyt ollut saatavilla, joten kuva täytyi ottaa näin :) Näillä pannoilla on kiva vetäistä hiukset pois naamalta ja pois tieltä. Kesällä kivoja.
*****
Nyt mie käyn valmistautumaan iltavuoroon. Ensin pitää syödä ruoka ja sitten kohta jo täytyykin lähteä. 
Mukavaa viikon alkua teille!

7 kommenttia:

Saga kirjoitti...

Täytyy kai ajatella vaan posittivisesti, että jos tuo varaaja nyt sitten oli se syy niihin törkeisiin sähkölaksuihin, niin vaihdon jälkeen tilanne tasoittuu. Vaikka silloin, kun tilanne on päällä ei siinä aina paljon positiiviset ajatukset auta, tiedän tuskan.... :O( Tsemppiä kuitenkin sinne täältä.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

No, voi harmistuksen harmistus tuota varaaja juttua...:(

Omakotitalossa on niin monta rahareikää, joista kerrostalossa säästyisi, mutta kun omakotitalossa on niin mukava asua.... ja leikata nurmikkoa....ja kolata luntaa....ja...
No myönnetään, että molemmissa on omat hyvät puolensa...:D

Mukavaa viikkoa, myös sinulle!
Täällä tulee varmasti kohta vettä.

Jasmiina kirjoitti...

harmistus varaajan kanssa, aina omakotitaloissa on kaikennäköistä huollettavaa ja uusittavaa.

Aurinkoisia päiviä siitä huolimatta :)

Marika-Valkoista&Rustiikkia kirjoitti...

Harmi tuota teidän varaajaa:(
Mutta niin se vaan tahtoo mennä,että vanhassa talossa on aina jotain rempattavaa...
No mutta sitten olet onnellinen kun teillä on uusi hieno varaaja...sille osaa antaa arvoa,kun viimeiset rahat laittaa siihen,vai mitä??
Anteexi etten ole kommentoinut pitkään aikaan,on vaan ollut kaikenlaista,mutta kyllä se tästä!!
lämpimin terkuin,Marika

eikku kirjoitti...

Toivotaan, että uusi varaaja maksaa itsensä takaisin pienempinä sähkölaskuina!

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos kaikille! Olisin vastannut jo aiemmin, mutta kone sekosi. Rupesi päivittämään itseään uudestaan ja uudestaan, eikä mikään toiminut. Yhden kerran päivitin itse ja siitä se päivittely sitten alkoi.
Nyt onneksi toimii.

Nyt ainakin näyttää siltä, että varaaja oli syypää jättisähkölaskuihin. Sen aikana meni yössä 50-70 kilowattia vai mitä ne nyt oli ja nyt menee 10-14... aikamoinen ero.
Uudesta varaajasta ei ole vielä mitään tietoa. Toivottavasti pian...

satunNainen Paula kirjoitti...

Älä murehdi menetettyjä kesälomarahoja, menevät hyvään sijoitukseen!
Ja se poikii teille niin hyvän tuoton (säästettyinä sähkölaskuina), että pääsette luxus-talvilomalle! :o)