keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Vapaapäivän jutustelua

Itse asiassa miulla oli eilenkin vapaapäivä. Eilen pesin koko päivän pyykkiä ja korjasin sen miun ompeleman vetoketjullisen kansion -> käytössä liian pieni, joten täytyi vähän suurentaa sitä, muuten ihan toimiva juttu.
Ja arvaatteko, mitä tein melkein 6 tuntia?! Laskin lääkelaskuja, ugh... Ei sitä ajan kulumista edes huomannut, välillä vain laitoin pyykkiä kuivumaan, koneeseen ja ruuankin tein ja taas jatkoin. 
Huomenna on nimittäin SE päivä, eli miulla on lääketentti, kääk! Enkä mie osaa yhtään. Oon sanonutkin, että käynpähän kokeilemassa, en mie sitä läpi saa. Vaikka olisihan se hienoa, jos saisi ekalla läpi, niin olisi ainakin yksi stressin aihe vähemmän. Seuraavat 5 vuotta. Mutta kun mie oon niin surkean huono matikassa ollut aina. Turha toivo. Jonkun pitäisi opettaa, etenkin kun 19 vuoteen en ole niitä tarvinnut. Itseopiskelu ei tässä asiassa ainakaan miulla ole hyvä juttu.
Joulumieli on miulla aivan kadoksissa. Vaikka olenkin koristeluja neulonut ja virkannut. Yhtään koristetta en tuon tonttukylän lisäksi ole laittanut, en edes kynttelikköä ikkunaan, piparkakkutalokin tönöttää olkkarin pöydän reunalla. Kun ei vaan yhtään jouluta. Kaikin keinoin yritän viritellä joulun odotustunnelmaa, mutta ei sitä vain näy eikä kuulu.
Blogin ulkoasunkin muutin jouluiseksi, laitoin joulumusiikkia ja laitan nyt tänne näitä viimevuotisia kuvia.
Mutta ei.
Kun ei ole lunta. Ei tippaakaan. Nytkin sataa ja on mustaa ja pimeää, lämpöasteita 4. Ei sekään haittaisi, jos ei ole lunta, kunhan vain ei sataisi aina vettä. Olisipa edes pari astetta pakkasta ja kirkasta. No, ei kannata valittaa, kun ei näille säille mitään voi. Kaikki on otettava vastaan, mitä annetaan.
Joululahjahankinnat miulla on melko lailla pulkassa. Vaikken evääni ole kotoa liikauttanut :)
Mie olen nimittäin jo vuosia tilannut lahjat netistä, eipähän tarvitse lähteä kauheaan ruuhkaan. Näin on paras.
Ja osanhan mie olen itse tehnyt. Ihan vaan parit lahjat.
Joulun jälkeen näette sitten niitä kuvia, kun nää miun mussukat käy täällä lukemassa, niin en voi etukäteen laittaa :)
Eilen illalla, melkein yöllä piti kaivaa muistikirjakin esille ja laittaa ylös, mitä voisimme Jouluna syödä ja mitä pitäisi leipoa. Hölmö :) Samat syömiset ne on joka vuosi, turha niitä on kirjoittaa ylös, kun voi kurkata edellisen vuoden muistiinpanot :)
Arvontaa on tulossa täällä, kunhan saan aikaiseksi kuvata palkinnot ja mietittyä säännöt. Vaikka eihän niissä säännöissäkään mitään miettimistä ole, ainahan ne on melkein samat :)
Nyt on kyllä jotain muuta palkintoa tulossa kuin sponsoroitua, ihan itse ostettua. Mie kyllä lupasin syksyksi itsetehdyn palkinnon, mutta katsotaan sitä sitten keväällä. En mie täältä mihinkään häviä, vaikka välillä tökkiikin blogin pitäminen. Kuten muistatte, varmaan.
Nyt ei töki, mutta joskus tökki :)
No joo, taas on aika lähteä blogikierrokselle ja isot pinot mankeloitavia sekä silitettäviä odottaa tekijäänsä. Sielu ei anna periksi olla mankeloimatta ja silittämättä tiettyjä juttuja, koska sellaiset vehkeet on kerran hankittu :)
Se on moro!

10 kommenttia:

Saga kirjoitti...

Kyllä se joulumieli sieltä vielä jostain löytyy, usko vaan. Minullekin vähitellen alkaa tulla, mutta hitaasti. Tosin täälläkään ei ole vielä yhtään valoa ikkunassa.Tai nuo lyhdyt, jossa on lamput sisällä, mutta ne on lyhdyissä ympäri vuoden.
Ja viime vuotisten kuvien perusteella, ainakin viime joulunne on ollut hyvinkin tunnelmallinen. TAidat olla myös sellainen listojen kirjoittaja? Minullakin näet on tapana kirjata kaikki ylös. mitä missäkin juhlissa tarjotaan, mikä paikka missä järjestyksessä siivotaan, mitä ommellaan... Mitä pakkaan matkalle lähtiessä mukaan...Aina on kirjoitettuna lista... ;O)

kesän taikaa kirjoitti...

Tuo sinun piparkakkutalo on pyörinyt mielessäni ja olenhan minä sellaista väsännytkin, joten sellainen on varmaankin postaukseeni tulossa.

Varmaankin se joulun tunne saapuu, kun tulee lunta ja saat ne mielessä olevat laskennat pois. Eihän sitä tunnelmaa ja tunnetta väkisellä, sieltä se hiipii pikkuhiljaa, kun kaikki tarvittavat tekijät loksahtavat kohdalleen.

Onnea kokeeseen ja kyllä se hyvin menee.

Sirutuuli kirjoitti...

Saga: kyllä se varmaan löytyy, onhan tässä vielä aikaa :) Joo, mie olen kova tekemään listoja. Jos en tee, tuntuu, etten saa mitään aikaiseksi.
Tarja: Nuo lääkelaskut on kyllä olleet kamala stressin nostattaja koko vuoden. Käynpähän kokeilemassa, kaksi kokeilukertaa jää jäljelle...
Kiitos tsemppauksesta :)

Niina K kirjoitti...

Sovitaanko, että siitä lähdetään et sä PÄÄSET ekalla läpi!! :) Halii ystävää tsemppaavasti!!

Jaana Kristiina kirjoitti...

Kyllä minäkin uskon,että se sinunkin joulumieli vielä löytyy.

Tsemppiä kokeeseen.Ei käy kateeksi,mutta haluan kuitenkin kannnustaa ja toivon,että saat ekalla läpi!

Sulla on tollanen ihana kelkka siellä esillä.Olispa kiva tommoinen.Ja narussa kortit viritelmä on ihana,tunnelmallinen.

Jaana Kristiina kirjoitti...

Kivaa vapaapäivän jatkoa=)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ihme ja kumma, mutta minulla alkaa olla aikas mukavasti jo joulumieltä, vaikka lämmintä on täälläkin ja vettä sataa ja sataa ja sataa ja vielä kerran sataa...☺

Maanvaiva kirjoitti...

Mä kuuntelin eilen ekaa kertaa joululauluja ja heti tuli sellainen jännä tunne vatsaan.. eli se joulufiilis :)

Sirutuuli kirjoitti...

Niina K: Kiitos ystävälle :)
Pitsienkeli: Kiitos :) Tuo kelkka oli sellainen punaruskea, jossa oli joku joulupukin kuva tms. maalasin sen valkoiseksi ja jalakset mustaksi ja poistin sen ihmekilkuttimen tuosta etuosasta viime Joulun alla.
Irmastiina: :)
Maanvaiva: tulisipa tännekin :)

Sussi kirjoitti...

Tsemppiä kokeeseen, kyllä se siitä lähtee! Äitini on hoitaja ja vaikka matematiikka ei ollut hänelle koulussa helppoa, niin lääkelaskut hän oppi lopulta laskemaan todella sujuvasti.