tiistai 22. kesäkuuta 2010

Pitsiä

Kiitos kommenteista, oli ilo lukea niitä :)

Meillähän hajosi astianpesukone tuossa, oisko ollut Toukokuussa. Siitä asti ollaan tiskattu kaikki tiskit käsin. Toissa iltana laskin, että tiskasin 9 lasia ja 9 mukia. Ne olivat tulleet yhden ainoan päivän aikana, kolmen ihmisen käyttämiä. Uskomaton määrä! Tympäännyin niin kovin, että päätin virkata meille lasin aluset. Eilen aloitin ja tänään lopetin.
Ja muistin taas, miksi en harrasta pitsin virkkausta, vaikka miulla niitä lankoja onkin laatikollinen :o Uh, en yhtään tykkää, kun se on niin hidasta ja näillä nakkisormilla se on aikamoista räpellystä. Mutta sain kun sainkin 6 lasinalusta valmiiksi. Miulle vaaleanpunaiset, tottakai; lapselle valkoiset ja miehelle siniset.
Ohjeet suurinpiirtein poimittu kirjasta Ingerlise Skjöldebrand: Kauneimmat virkkausmallit sekä Novita Kevät 2006, aika paljon muokattuja oman pään mukaan.
Ideahan on se, että jokaisella on oma alunen ja jokainen tunnistaa oman lasinsa, ettei tarvitse joka kerta ottaa uutta. Eri asia on, että toimiiko käytännössä....
Ja nyt on virkkauskiintiö täynnä, ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä... Neulomisessa miulla on ollut jo pidemmän aikaa "plääh" menossa. Syksyllä se yleensä helpottaa, toivottavasti jo aiemmin tänä vuonna :)
Oli miulla jotain muutakin asiaa, mutten enää muista mitä. Virkkaaminen tyhjensi pään ihan kokonaan :)
Kohta alkaa Huvila&huussi, sen jälkeen NCIS ja liimaudun pariksi tunniksi sohvaan =)

Edit: ei sieltä tulekaan huvilaa ja huussia... :(

7 kommenttia:

Eva-Liisa kirjoitti...

Kauniit lasinaluset olet virkannut ja tuo onkin hyvä idea että jokaiselle eri värinen.

Meilläkin on tiskikone, mutta me tiskataan käsin 3 ihmisen tiskit. Meillä on tiskivuorot, minä kun en ole töissä, ja tyttö on nyt kesälomalla, niin vuoropäivin tiskataan ja viikonloppuisin tiskaa mies, hyvä jako, vai mitä?:)

Kiva kun miehesi innostui lankkupöydästä!! esittelehän sitten kun se joskus valmistuu. Minä olen haalimassa kokoon sopivia harmaita lautoja, jos saataisi aikaan se keittiön lankkupöytä.

Paula, Rakkauden talossa kirjoitti...

Kiva blogi! Viivähdin täällä pitkään, tulen toistekin...

Sirutuuli kirjoitti...

Liisa: Kiitos kehusta, olen itsekin tyytyväinen noihin. Ehkä saatan jopa tehdä isompia virkkauksia :) Mutta saa nähdä... Lankkupöydästä en ole varma, tuleeko sitä ja milloin tulee. Aineksia ei taida olla omasta takaa tarpeeksi.
Paula: Kiitos vierailustasi, tervetuloa uudestaan :)

Syrenia kirjoitti...

Kyllä miun sisko osaa... Tarttee varmaan kysyy siult ideoita yhteen juttuun täs joku päivä! :)

intsu kirjoitti...

Kiva blogi sinulla .Tuohan onkin hyvä idea bvirkata jokaiselle oma lasinalunen!Älä ny virkkaamista lopeta,kun noin kauniita tuli nuokin!

Sirutuuli kirjoitti...

Syrenia: siskoseni, jos en osaa, teen silti :)
Intsu: kiitos, en mie varmaan lopetakaan, mutta en hirveästi tykkää pitsin virkkaamisesta :) Paksumman langan virkkaaminen on kivempaa :)

Hallatar kirjoitti...

Nää on söpöt. =)
Enkä usko että sulla ois nakkisormet... =)