maanantai 11. toukokuuta 2009

Kaikkea pientä

Olen viettänyt vapaapäivää ja tuntuu, etten juuri mitään ole saanut aikaiseksi.
Mutta kun oikein mietin, olenhan mie:- vaihdoin blogin ulkoasua ja värejä
- tein noita flickrin badgeja, mitä lieneekään suomeksi
- paistoin omalla salaisella reseptillä sämpylöitä. Tein litran taikinan ja luulisi riittävän pitkäksi aikaa (söin 3 yhtäkyytiä kuiviltaan, ilman juomista, joten hyvin epätodennäköistä)
- pesin kaksi koneellista pyykkiä, kolmas menossa
- olen surffaillut netissä
- täytin astianpesukoneen ja tiskasin osan
No joo, jos totta puhutaan, en ole saanut juuri mitään aikaiseksi.
(kuva viime kesältä)

Mutta sainpahan yhden asian tehtyä, joka on odottanut ja odottanut ja olisi pitänyt tehdä jo viime kesänä. Pesin paviljongin katoksen. Laitoin koneeseen 60°C ohjelmaan ja päätin, että jos menee pilalle, sitten menee. Se oli lähtenyt tuulen mukana irti ja lentänyt maahan, melkein kaikki tarranauhakiinnitykset oli lähteneet irti, joten ei sitä voinut takaisinkaan laittaa.
Ei mennyt miksikään, pinttynyt lika ei lähtenyt irti, mutta kaikki irtolika on pois. Joten suunnitelmissa on Torstaina, kun on seuraava vapaapäivä, ommella uudet kiinnikkeet tarranauhoista tai muista nauhoista. Sitten jossain vaiheessa käydään ostamassa venelakkaa tms. mitä voisi laittaa tuohon kankaaseen, että pitää vettä. Tuttava oli viime kesänä lakannut veneen kuomun ja oman paviljonkinsa ja neuvoi meitäkin tekemään niin. Vasta sitten, kun se on käsitelty, se laitetaan takaisin.
Täällä on satanut vettä melko kovastikin tänään, joten ulkonakaan ei ole voinut olla. On se kumma, että aina vapaapäivänä sataa vettä.
Mitäköhän sitä sitten tekisi....

5 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Mitenköhän onnistun sortumaan aina samaan juttuun? Näin ennen nukkumaanmenoa selailen blogeja ja silmieni eteen avautuu herkullinen kuva - tällä kertaa sämpylöistä - jonka jälkeen mulla on olevinaan kauhea nälkä :)

Paula kirjoitti...

Me viime kesänä venelakattiin puutarhakalusteita. Se oli pettymysainetta. Ny lakat lähtee laattoina pois, en tiijä, misä vika. Aikanaan saunanlattia on lakattu kans samalla aineella ja se on vieläki hyvä.

Sirutuuli kirjoitti...

Marika: on se kumma juttu, kun aina tulee näkönälkä :) Ei illalla pitäis kattoo telkkariakaan,kun tulee ruokamainoksia :)
Paula: Ei sitten vissiin kannata sitä kangaskatostakaan venelakata. On niitä vissiin jotain suihkutettavia kosteushylkyaineita olemassa. Jos kokeilis sellasia.

Nerikah kirjoitti...

Huomenta Siru!
Blogissani on jälleen jotain sinulle kuuluvaa... :)

Mari kirjoitti...

Siru: Ruokamainokset on kaiken pahan alku ja juuri! Ja sitten kun yrittää olla ilman herkkuja, niin sieltä televisiosta pukkaa mainosta Fazerin Sinisestä ja vaikka mistä.. :)