sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Uusi ihana projekti (tai harrastus)

Tervehdys pitkästä aikaa. Miulla on ollut ongelmia tän koneen kanssa, kun akku, joka tilattiin jostain Kiinasta viime kesänä, ei suostu pitämään virtoja. Eli akku kestää enää vajaat puoli tuntia ja olen nettiä käyttänyt puhelimella enimmäkseen. Miekin siirryin vihdoin ja viimein nykyaikaan ja ostin tytön poikakaverilta Lumian. Sillä ei pysty bloggaamaan, mutta tänään keksin keinon. Pitää vaan jaksaa ottaa johto mukaan olkkariin ja otan kuvat Lumialla, josta ne siirrän Onedriveen ja siitä tallennan koneelle. Aika monimutkaista, mutta pakkohan tässä jotain on tehdä, jos meinaa bloggailla. Tänne onkin ollut ikävä :)

Ja nyt itse asiaan. Miulla on uusi harrastus, josta olen haaveillut ainakin 10 vuotta, jos en enemmänkin. Nimittäin rakensin nukkekodin. Ja ihan itselleni :)
Hätäinen kun olen, en malttanut odottaa, että saisin jostain vaneria tms. vaan kävin vintiltä kaivelemassa pahvilaatikoita.
Tästä se kaikki alkoi. Vintillä vierähti kaksi tuntia, kun etsin likkojen vanhoja nukkekodin kalusteita. En löytänyt kuin telkkarin, pari radiota, stereot, yhden lipaston laatikon ja sohvan sekä sängyn.
Maalasin ne kaikki, kun olivat vähän turhan värikkäitä meikäläisen aikuiseen makuun :)
Aluksi meinasin tehdä vain roomboxin tähän laatikkoon.
Sitten ihan vahingossa keksin, miten teen katon. Yritin suoristaa tuota kaarevaa puolta, mutta kun se ei onnistunut, taivutin sitten toisenkin puolen. Sitten siitä tulikin mansardikattoinen
Seuraavaksi tein ulkoseinät sabluunan kanssa: tekstuuripastaa ja valkoista maalia. Tiilten välit maalasin harmaalla. Katon tein kartongista leikkaamalla suikaleita, jotka lävistin piparkakkureunaisella lävistimellä ja liimasin kuumaliimalla.
Tapetointivaiheesta miulla ei ole kuvia. Jossain vaiheessa huomasin, että talo on liian pieni, joten eilen rakensin lisäsiiven kissanruokalaatikoista. Se onkin loistava rakennusmateriaali. Paljon parempi kuin paksu pahvilaatikko.
Tässä kuva lisäsiivestä, johon tuli olkkari. Tein tänne eilen myös verhot. Ja tänään tein televisiotason sekä olkkarin pöydän ja lipaston. Pyörät on myös löytöjä.
Pesukone on jääkaappimagneetti.
Nukke on miun vanha. Unohdin sanoa, että löysin tämän nuken ja Nasun myös vintiltä.
Nukelle, jonka nimi on Rosalinda, tei eilen vaatteita. Olkkarin seinät ja lattia on tapetoitu skräppipaperilla.
Keittiöönkin tein verhot eilen. Verhotangot on tehty cocktail-tikuista ja helmistä. Cafe-taulun tulostin netistä ja päällystin kontaktimuovilla. Aion tapetoida tämän ikkunaseinustan uudelleen tuolla perällä olevalla tulostetulla tapetilla. Perälle piti tulla vessa, mutta kuten sanoin, talo jäi pieneksi...
Kalusteet ja astiat on ostettuja Askaretasta viikko sitten.
Täytyyhän talossa olla myös kissa! Tämä yksikorvainen on ollut kovassa tappelussa ja Rosalinda löysi sen ja antoi nimeksi Eetu. (Oikeasti tämä on ollut sininen ja saatu pääsiäismunasta vuosia sitten). Se oli niin söpö, että tuli säästettyä makkarin puolipaneelin päällä.
Tähän etualalle ajattelin laittaa vähän nurmikkoa, mutta taidan kuitenkin päällystää samalla paperilla kuin muukin lattia. Lipaston taakse olen kaavaillut vessaa. Siellä ei nyt muita kalusteita olekaan kuin tuo pesukone.
Ja viimeiseksi makuusoppi/parvi. Nasun peti on rakennettu itse, tuo toinen on ollut violetti (vähän näkyykin väriä sängyn jalassa). Patjat, peitot, tyynyt ja helmalakana on tehty itse.
Isomman sängyn vieressä pilkottaakin liivihame, jonka tein eilen Rosalindalle. Punainen virkattu mekko ei nyt näy, sekin roikkuu seinällä. Sen olen virkannut vuosia sitten, silloin, kun likat leikkivät nukkekodilla vielä.
Pieniä viimeistelyhommia tämä vielä vaatii, mutta pikkuhiljaa. Huonekaluja ja tavaroitakaan ei vielä paljoa ole, mutta vastahan mie olen pari viikkoa tätä rakennellut.
Hiljaa hyvä tulee, toivottavasti :)
Ehkä mie myöhemmin hommaan ihan oikean nukkekodin ja pidän tämän jonain muuna mökkinä. Saa nähdä, nälkä kasvaa syödessä. Kuten sanotaan.
Mutta eipä tässä tämän kummempaa tällä kertaa. Kiva, kun kelloja siirrettiin tunti taaksepäin. On vähän pidempi päivä ja ehtii enemmän näpertelemään :)
Mukavaa uutta viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana nukkekoti. Minäkin ostin kirpparilta vanhan nukkekodin ja niin innoissani kävin suunnittelee uutta ilmettä sille.....mutta en ole saanut muuta tehtyä kuin pari mattoo ja sänkypeiton virkattua....odottelen inspiraatiota:) terkuin Eeva

Leea kirjoitti...

Onpa hieno!

Sussi kirjoitti...

ihana!

Sirutuuli kirjoitti...

Eeva: Mites sattuikin, että meillä on samat suunnitelmat :) Kiitos :)
Leea ja Sussi: Kiitos teille :)