keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Long time no see

Vai miten se meni. Vahingossa lipsahti bloggaustauko vähän pitkäksi. Tuntui, ettei miulla ole mitään sanomista tai kuvia tai mitään. Olishan noita kuvia ollut, mutta olen niin laiska kuvailemaan ja siirtelemään koneelle. Nytkin otin kuvat kännykällä ja siirsin langattomasti Picasaan, kun kameran kaivaminen ja johdon kanssa siirtäminen on muka niin vaivalloista.
Kuvien taso olisi kyllä sata kertaa parempi sillä kameralla...

Nyt odottelen taas iltavuoroon menoa ja kuluttelen aikaa. Tuntuu, ettei bloggaukseen yleensä ole aikaa muulloin kun aamulla ennen iltavuoroa. Eilen ei kyllä ollut aikaa silloinkaan, kun tein ruuan ja salaatin ym. Ja nukkua posotin yhdeksään, tänään puoleen yhdeksään. Joka sitten kostautuu ensi yönä, kun  pitää mennä aamuvuoroon... Pitäisi iltavuoropäivinä ja vapaapäivinäkin herätä puoli kuusi, että pysyisi rytmi, mutta kun nukkuminen on kivaa silloin, kun nukuttaa. Mie kun olen ongelmanukkuja. Kärsin siis unettomuudesta silloin tällöin ja olen päättänyt, että nukun silloin, kun nukuttaa.

Kuvia olikin tosi paljon, kun innostuin nyt niitä räpsimään. Sain sisällytettyä paljon tähän postaukseen tekemällä kollaaseja. Jotkut ei niistä tykkää, mutta tästä tulisi taas hirveän pitkä juttu, jos laittaisin ne peräjälkeen. Eka kollaasi Smash bookista:
Facebookin Smash book ryhmästä luin, että K&co on myynyt Ek successin, eikä smash bookeja enää tule uusia. Tiedä sitten, pitääkö paikkansa. Miulla kuitenkin on omatekemä kirja (neljäs jo) menossa, joten ei haittaa, vaikka pitäisikin paikkansa. Smash book on vissiin vähän pois muodista jo ja tilalle on tullut Project life (joka ei ole miun juttu ollenkaan).
Mutta palataanpa kollaasiin:
1. kuvassa: meidän mustikkareissu. Kuvat on kerrostettu washiteipillä ja kuvien alla on piilotettua kirjoitusta.
2. kuvassa: Miun pyöräilykilometrit Huhtikuusta viime viikon keskiviikkoon. Nyt on kilsoja jo yli 700.
3. kuvassa: Dekoretten tilaus ja kotoa löytyvät vanhat huonekalut.
4. kuvassa: Yhden lauantain puuhia. Mies pesi mattoja ja mie tein joululahjoja (peitin kuvan, mutta voin kertoa, että käytin kynää ja paperia.) Joulun jälkeen paljastan tämän kuvan arvoituksen. Olen taas ajoissa liikkeellä joululahjojen teon kanssa :)

Toinen kollaasi on art journalingista. Olin jo menettänyt inspiraation näihin, mutta olen kuitenkin saanut tehtyä muutaman sivun. 1. kuva: Eräs iloinen päivä.
2. kuva: Tein sivun ja kun en keksinyt mitään kirjoitettavaa, liimasin Tim Holtzin sanoja ja heti keksin kirjoitettavaakin.
3. kuva: Sivu on tehty Inspiraatio-korttien avulla. Nostin aluksi 10 korttia ja jos ei jokin kortti natsannut, nostin tilalle uuden ja kun kaikki oli käytetty, nostin vielä yksi kerrallaan niin kauan, että tuntui siltä, että sivu olisi valmis. Lintu ja oksa on servetti, jonka löysin kerran. Väritin linnun sekä oksan Inktense-kynillä ja vesisäiliö siveltimen kanssa kastelin sen.
4. kuva: Tämä on lähikuva ensimmäisestä kuvasta ja sivusta, johon liimasin keltaista tylliä (jota meiltä löytyy kassillinen kaapista) gesson avulla. Tuli ihan hauska pinta ja tekstuuri.
Kyllä mie aina jotain puuhailen, jos vaan ehdin. Jos ei muuta, niin värittelen. Se on niin helppoa, jos ei muuta jaksa. Joskus kyllä käy niin, että aloitan värittämään ja kohta käyn piirtämään tai askartelemaan jotain muuta. Tällä tavalla niitä valmiita värityksiä ei kovin paljoa tulekaan :)
Eipä se mitään, kestääpähän kirjat kauemmin.
Ei tässä nyt tällä kertaa tämän kummempaa, parin tunnin päästä lähden töihin ja sitä ennen pitäisi vääntää eväät illaksi ja miettiä, mitä kummaa laittaisi päälle pyöräilymatkalle, ettei tule hirveän kuuma. Tai kylmä.
Nähdään taas!

3 kommenttia:

sonja kirjoitti...

No joha on kilsoja kertyny! :o Hyvähyvä!
Ja toi on kyllä ihan totta noitten kuvien kanssa, hirvee rumba joka kerta, mut pakko vaan tehä. Olis aika tylsää jos ei olis yhtään kuvia.
Ja tosi kivan näkösiä sivuja oot saanu aikaan (niinku aina)! :)

Leea kirjoitti...

Kivoja kuvia! Nää on nää inspiraatiohommat välillä vähän semmoisia, että joskus on kuivia kausia ja joskus tulee juttua ryöppyämällä. Aikaa ja inspiraatiota se blogin kirjoittaminenkin oikeastaan vaatii :)

Miten tai millä servetti on kiinnitetty sivulle?

Sirutuuli kirjoitti...

Sonja:Kilsoja on kertyny mutta missään se ei näy :) Meinaan painon suhteen... kunto ehkä kohentunu kuitekii. Kiitos :)
Leea Mäkelä: Näinhän se menee ja olen huomannut,että todellakin aikaa vie bloggaaminen. Puoltoista vuotta tein pitkiä työpäiviä: 9-11 tuntia/päivä. Silloin ei aikaa ollut ja nyt sitä aikaa ei osaa käyttää, kun päivät on normalisoitunut.
Servetti on liimattu Mod podgella (matta), se on halpa ja hyvä sekä helppo saada, kun meidän omassa askartelukaupassakin sitä on.