maanantai 10. elokuuta 2015

Mustikkaa, smash bookkia ja shaker kortti

En sitten muistanut blogata viime viikolla. Yhtenä päivänä olin jo ladannut kuviakin koneelle ja suunnittelin seuraavana päivänä bloggaavani. Unohtui, mokoma.

Lauantaina käytiin mustikassa, niinkuin niin moni muukin viime aikoina :)
Meidän vakkaripaikasta on kaadettu kaikki puut ja nyt se on vain aukea, eikä mustikoita juuri ollenkaan. Viime vuonna siellä oli myrsky tehnyt tuhojaan, puita oli nurin ja toisiaan nojaavia ja nyt siellä ei ole mitään. Onneksi jo viime vuonna löydettiin yksi paikka, jonka ajo-ohjeet kirjoitin puhelimeen. Siellä oli kyllä kerätty kaikki pois, joten etsimme toisen ihan siitä läheltä.
Meillä oli, kuten aina, eväät ja retkituolit mukana.
Saalista saatiin enemmän kuin viime vuonna. Viime vuonna ehkä vain 4 litraa. Koko talven piti säännöstellä niitä mustikoita, että riittäisi mahdollisimman pitkälle. Nyt saatiin ehkä 8 litraa, sitten loppui kerääjistä puhti. Olisi pitänyt lähteä syvemmälle metsään etsimään, eikä siinä vaiheessa enää jaksanut. Aurinko porotti täydeltä terältä, oli kuuma ja vesi uhkasi loppua. 8 litraa kuitenkin riittää pidemmälle kuin 4.
Kuva kyllä jostain syystä vääristää ja näyttää vähemmältä kuin olikaan.
Tein muuten monen kuukauden jälkeen eilen myös mustikkapiirakan.

Kolmas smash bookki tuli valmiiksi ja aloitin jo neljättä. Tässä kuva kolmannesta, joka on tehty sellaisesta tavallisesta sinisestä kouluvihosta. Liimailin papereita siihen ja vahvistin ompelemalla niittaukset.
Tässä pari aukeamaa tekemistäni sivuista.
Värityskirjoista ja -kuvista sivu sekä Jullen pelituokiosta.
Eka sivulla shaker kortti. Katsoin Youtubesta videon, jossa joku teki tälläisen ja mie sitten päätin kokeilla samaa. Toka sivu on viimeinen tässä kirjassa. Tein siihen taskun, johon laitoin joitain papereita, jotka ei mahtuneet sivuille.
 Tässä shaker kortti lähempää. Onkohan se suomennettuna helistin kortti? Niin se ainakin miun päässä taipuu :)
Kortin sisällä on hopeahilettä ja kukka- sekä tähtikuvioita. Mitä ne nyt on, paljetteja! Hitsi, kun tuo muisti pätkii joskus :)
Tuo päälismuovi on liian lötköä. Joku sanoi, että hyvä muovi on laminointikalvo. Se on tarpeeksi jämäkkää. Miulla ei sitä ollut, joten käytin jotain pakkausmuovia. Mutta ensimmäiseksi yritelmäksi ihan kelvollinen. Tulipahan kokeiltua.
Art journalingi on jotenkin ruvennut kyllästyttämään, joten olen vaihteeksi tehnyt smash bookia.
Eiköhän tämä kyllästyminen kohta ohi mene ja rupean taas journaloimaan. Onneksi on vaihtoehtoja.
Mutta nyt täytyy lopetella ja tehdä jotain muuta. Menen tänään iltavuoroon, joten aika on rajallista tänään.
Nähdään taas!

1 kommentti:

Leea kirjoitti...

Onpa kauniiksi tuunattu vihko!