torstai 5. helmikuuta 2015

Uusi innostus

Tavallaan tämä miun uusi innostus ei ole ihan uusi. Se liippaa art journalia aika läheltä. Aiemmin en koskaan juurikaan itse piirtänyt yhtään mitään, kun en koe olevani tarpeeksi hyvä siinä. Nyt kuitenkin viime aikoina olen innostunut kokeilemaan rajojani senkin suhteen. Ja niinhän ne sanovat, että harjoitus tekee mestarin. No, ei miusta ihan mestaria tule, mutta ehkä hieman parempi kuitenkin.
Silti, vaikka en ole mitenkään hyvä piirtämisessä, haluan jakaa nämäkin kuvat teidän kanssanne. Ja ehkä jopa rohkaista jotakuta kokeilemaan omia rajojaan ja innostaa piirtämään.

Tässä harjoittelin puiden maalaamista akryylimaaleilla. Opetus löytyy täältä. Hiiriperhe kengässä on leima, joka sopi miun mielestä hyvin tähän harjoitukseen. Leimakuva on väritetty vesiliukoisilla puuväreillä sekä vesiväreillä. Lumi kuusen oksilla on gessoa.
Tämä harjoitus on tältä päivältä. Avasin Pinterestin ja siellä oli kuva ruususta ja päätin kokeilla, osaisinko piirtää sen. Käytin pelkkää lyijykynää ja taustaan vesiliukoisia värikyniä.
Tässä harjoittelin sulkien piirtämistä ja värittämistä sekä netistä löytämiäni piirtelymalleja.
Näytän tässä lähiaikoina kirjasen, jonka itse tein ihan näitä (doodling) piirtelymalleja varten. Tai alunperin se oli ihan muuta asiaa varten, mutta rupesin harjoittelemaan siihen lopulta piirtelyjä. Siitäkin kokeilusta kerron toisen kerran.
Viimeisenä tällä erää näytän, kun opettelen koko ajan ja jatkuvasti piirtämään ihmisiä.
Piirtäminen onnistuu ihan ok, mutta värittäminen on miun kompastus. Etenkin hiukset ja ihon valot ja varjot. Eikä tuo vartalon torsokaan kyllä mikään kovin hyvä ole...
Ei ole kovin luonnollisen näköinen, mutta ei se tahtia haittaa. Miulla on yksi kirja ihan pelkkiä piirtämisiä varten. Nämä ovat otteita art journal-kirjasta.

Ja nyt te varmaan ihmettelette, kun puhun piirtämisestä ja piirtelystä. Piirtäminen on drawing englanniksi ja piirtely on doodling. Ja tämä piirtely on erilaisten kuvioiden tekemistä, jota moni harrastaa esim. puhelimessa ollessaan. Nämä esittelen teille myöhemmin.

Täytyy kyllä sanoa, että vitsit, että mie rakastan tätä miun harrastusta! Nimittäin art journalia kaikissa muodoissaan. Voi piirrellä, väritellä valmiita kuvia tai leikata ja liimata. Ihan mitä tahansa. Mistä tulikin mieleeni, että miulle tulee 3 vuotta täyteen tämän kuun lopussa siitä, kun löysin tämän lajin. Ihan mahtavat vuodet ovat olleet :) Ja valmistuneita kirjojakin on kertynyt lähemmäs 10. En ole ihan varma kuinka monta tarkalleen ottaen.

Taidan lopetella nyt tähän, olkaa armollisia, älkääkä ihan lyttyyn haukkuko näitä miun tuherruksia :)
Vaikka eihän kukaan miun lukijoista ikinä mitään ikävää ole sanonutkaan, kiitos siitä! Mutta jos joku ohikulkija näkee nämä...heistä ei koskaan tiedä :)
Nähdään taas! Mukavaa torstaita!
P.S: Mie jatkan loman viettoa, loppusuoralla ollaan ja maanantaina töihin.




7 kommenttia:

Lovviisa kirjoitti...

Kannustan kovasti jatkamaan kera suuren mielihyvän :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)

Sussi kirjoitti...

Hienoja!

Anja kirjoitti...

Hienoja ovat, minäkin piirtelin aikoinaan paljon mutta se onkin tyystin jäänyt kaiken ompelun, askartelujen,tuunausten sekä ideoiden takia..ei olisi edes käynyt mielessä jos tästä vaikka innostuukin kun näin sinun ihanat työsi.
Mukavaa sunnuntaita sinulle :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos :)
Anja: Piirtäminen on sillä tavalla helppo harrastus, ettei tarvitse olla kuin vähän kyniä ja vihko. Ja sitä voi tehdä missä ja milloin vain.

Syrenia kirjoitti...

Kyllä miu sisko on taitava! :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitti :) En kyllä oo, mutta harjottelen kovasti :)