keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Ompelua

En ole pitkiin aikoihin ommellut yhtään mitään, mutta eilen yhtäkkiä päätin ommella meidän halpistabletille kotelon, jonka avulla se pysyy pystyssä. En nimittäin yhtään tiedä, saako sille edes ostettua mistään minkäänlaista koteloa. Tämä on Lenco merkiltään ja pari kesää sitten ostettu.

Miulla oli paperikassissa valmiiksi leikattuja tilkkuja. Yhtään en kyllä muista, mitä varten olen niitä joskus vuosia sitten leikannut. Jotainhan mie niistä taisin suunnitella, mutta en vaan muista, mitä :)
Aikani katselin kuvia Pinterestistä ja etsin ohjeita, mutta koska tämä on Lenco ja halpa, ei niistä saanut ideoita minkäänlaisia. Tämä kun tekee sellaisen tempun, että jotkut sivut toimivat vain pystyasennossa ja jotkut myös vaaka-asennossa. En tiedä, onko kaikissa laitteissa se sama ominaisuus, vai onko se vain tässä.
 Olen joskus ommellut kantopussin tälle. Ihan ensimmäiseksi purin sen ja käytin pehmustetut osat tähän. Eli "vanutettu" kangas, väliin paksu pahvi ja päälle kangasta. Kulmiin ompelin kuminauhat, jotka olisin voinut laittaa mustana, mutta ajattelin, että valkoinen sopii paremmin
 Nauhoja tuli joka reunaan. Aina ylhäältä tiukasti kiinni ja alhaalta löyhemmin. Alaosan sidotut nauhat estävät osien leviämisen ja pitävät tämän pystyssä.
Alla olevasta kuvasta näkyy, että kangas ei riittänyt ihan siitä puretusta pussista. Jouduin ompelemaan siksakkia reilusti, kun ei voinut kääntää sisälle. Eipä se meitä haittaa.
 Tässä sitten näkyy, miten tätä voi myös pitää. Esim. kuljetustilanteessa voi tehdä tälläisen voileivän. Tai enemmänkin tästä tulee se yksi keksijäätelö mieleen. Tiedättehän: keksiä päällä ja alla ja välissä jäätelöä. Mitä se nyt olikaan nimeltään :)
Joku voisi ajatella, että nuo nauhat on hankalat, muttei näitä jatkuvasti tarvitse sitoa ja avata. Enimmäkseen mie käytän tätä pystyasennossa, joten kaikki sovellukset toimii.
 Tässä keittokirjatelineessä sitä säilytetään. Johto, joka tuossa näkyy, liitetään kaiuttimiin ja voi kuunnella musiikkia tai radiota (kuten olen aiemminkin tainnut kertoa). Ajattelin nimittäin, että sitä voi edelleenkin säilyttää tuossa, vaikka pystyssä pysyykin nyt.
Sylissä pitäminen helpottui kyllä kovasti. Ei tarvitse kasata hirveää kasaa tyynyjä syliin, että saisi tuettua sen. Niiden tyynyjen alla nimittäin tulee kuuma! :)

Miulla on kalenterissa kerättynä bloggausideoita valmiiksi, mutta tämä oli nyt tämmöinen ekstempore- postaus. Ideoiden kerääminen kyllä helpottaa kovasti, eipähän tarvitse jatkuvasti miettiä, mistä kirjoittaisi. Miulla kun on aika välillä kortilla. Mutta sen päätin tässä päivänä eräänä, että koska olen näin kauan (vuodesta 08) blogannut, en tätä kovin hevillä lopetakaan. Aikaa täytyy löytyä ja kaikki keinot on sallittuja. Eli niiden ideoiden kerääminen muistiin ja kuvien ottaminen valmiiksi silloin, kun aikaa on.
Ja nyt mie lähden ihmettelemään, mitä iltapalaa sitä söisi ja sitten katsotaan Netflixistä Stargate Universen 1 jakso, kohta nukkumaan ja aamulla viideltä ylös. Että semmoset suunnitelmat :)
Mukavaa illan jatkoa ja hyvää yötä!

2 kommenttia:

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos!

Syrenia kirjoitti...

Buffet-jäätelö :)