sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Tilannekatsaus viikko #1

Oikein mukavaa sunnuntaita kaikille täällä piipahtaville!
Tässäpä nyt tulee lupaamani kertaviikkoinen päivitys.
Ihania ilmoja ja tukalia helteitä on tähän viikkoon mahtunut, ukkosia ja sateita myös.
Koko viikon olen kulkenut työmatkat pyörällä, hyvä mie! Viime Elokuun jälkeen tai jopa ennen sitä ei tullut paljon liikuttua. Oikeastaan voisi sanoa, että moneen vuoteen... Miulle sopii parhaiten hyötyliikunta, laiska kun olen mihinkään lähtemään erikseen. Ja pyöräily on kivaa.
Se miun neuloma kännykkäpussikin on ahkerassa päivittäisessä käytössä, kuuntelen aamuisin radiota puhelimesta.

Parina päivänä olen pyörällä kotiin tullessa seikkaillut siellä täällä etsien kivaa ajoreittiä ja lopulta löysinkin sellaisen. Sellaisen, missä on mahdollisimman vähän ylämäkiä :)

Yhtenä aamuna mie askartelin ennen iltavuoroa, ikinä ennen en ole ennen töihin lähtöä tehnyt juuri mitään.
Tein journaling kortteja käyttämällä erilaisia leimoja, washiteippejä ym. koristeteippejä ja tarroja.
Paperit on paksuinta tulostuspaperia, mitä Suomalaisesta kirjakaupasta aikoinaan löytyi. Kun leikkelin joskus tulostuksia, säilytin ylijäämäpalat ihan näitä kortteja silmälläpitäen. Näitä kortteja voi käyttää art journalissa tai smash bookissa. Tai ihan vaan kalenterin väliin teipattuna.

Tästä päästiinkin sujuvasti Smash bookiin.
Sain vihdoin ja viimein sen valmiiksi. Yli vuosi siihen meni. Tämähän oli alunperin sellainen sininen kouluvihko, jonka sivuihin liimailin papereita tai muuten vain koristelin musteilla tai vesiväreillä.
Tässä video valmiista kirjasta.
Uuden Smash bookin (joka on myöskin ollut sininen kouluvihko, jonka markkinoilta joskus ostin) valmistelin 
liimailemalla papereita ja koristelemalla kannet.
Tässä kansi:

Ja tässä esimerkkejä sivuista, ensin itsetekemä sivu/paperi (ylijäämämaaleja sutattu sabluunoiden läpi, leimasimet puhdistettu...)
Vihon sivut rupesivat irtoilemaan niiteistä, joten piti teippailla (jokaikinen sivu):
 Tämä sivujen ja papereiden kanssa leikkiminenkin oli tosi kivaa. Sai katsella kauniita papereita ja miettiä, että mitähän sitä seuraavaksi liimaisi. Ei tullut ajateltua juuri muuta. Erittäin terapeuttista.
En mie kaikista sivuista kuvia ottanut, tulisi muuten maratoonikatsaus :)
Nyt tekisi mieleni mennä askartelemaan, mutten oikein tiedä mitä. Ei ole mitään ideoita. Joskus ne ideat syntyvät vain tehdessä, mutta joskus olisi kiva tietää etukäteen, mitä menee tekemään.
Taidan nyt kuitenkin lähteä suunnittelemaan jotain.
Mukavaa alkavaa viikkoa!

3 kommenttia:

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

On tuossa vihkossa ollut kova tekeminen! Tosi kaunis on uuden kansi...toimiiko juttu niin, että ensin teet sivut ja niihin teet sitten noita juttuja...ymmät varmasti mitä tarkoitan, kun nimistä ei mitään hajua...:))

Anja kirjoitti...

Vau, ihailen sinun tarmokkuutta ja halua tehdä noin ihania askartelu juttuja..aivan mahtavia...minäkin rakastan ihania papereita kävin sinellissä ja olin kuin pikkutyttö karkkikaupassa, toinen toistaan ihania papereita ostin kolme, olin unohtanut että ne on minulla ja ideankin unohdin mutta kiitos sinun, nyt muistin että pitää tehdä se juttu valmiiksi minkä takia ne paperit ostin..
Minä olen ostellut monen monta vihkoa ja aloittanut suunnittelulla pitää sisustus leikekirjaa/vihkosta mutta kaikki tyssää siihen et ne on aina kirjoitettu tylsällä mustekynällä, saisipa edes pikkuriikkisen intoa sinun kauttasi alkaa tekemään niihin vihkoihin kaunista tai edes yrittää käyttää värejä niissä..
Oikein mukavaa sunnuntain loppuiltaa sinulle ja alkavaa uutta viikkoa :)

Sirutuuli kirjoitti...

Irmastiina: Mie teen niin, että ensin liimailen papereita ja teippejä ja sitten, kun on jotain mitä sinne lätkiä lisää, lisään. Noita on olemassa valmiiksi koristeltuja kirjoja, mutta maksaa aika paljon. Tuonne voi sitten laitella konserttilippuja, valokuvia, kauppakuitteja, mitä tahansa. Paras oli, kun löysin teatterilipun vuodelta 1997, sen lisäsin tuonne kirjan loppuun.
Hannele: Auttaa, kun ostat vaikka geelikyniä tai jotain muita värikkäitä ja pari koristeellista teippiä, niillä saa jo ihmeitä aikaan. Mitä kauniimpaa, sitä kivempaa :)