perjantai 7. lokakuuta 2011

Syksy ?

Mie lupasin teille niitä kukkakuvia. Onko tosiaan syksy? Lokakuu täyttä vauhtia menossa ja pihalla on edelleen kukkivia kukkia :)
Syyshortensia (muistan nimen(!), koska niin monissa blogeissa olen näitä nähnyt viime aikoina :D )
Lupiini kukkii uudestaan:
Edellisen postauksen kukkia (mitä lieneekään, en muista) on paljon parissakin kohtaa:
Auringonkukat sinnittelevät edelleen, vähän jo nuukahtaneita kuitenkin.
Yksinäinen orvokki keskellä nurmikkoa ja syksyn lehtiä:
Ja joku, minkä laitoin ruukkuun alkukesästä, kukkii täysiä:
Mie olen ihan onnettoman huono muistamaan kukkien nimiä ja ylipäänsä huono hoitamaan niitä. Alkukesästä kitken rikkaruohot ja kovasti yritän leikkiä viherpeukaloa. Juhannukseen se innostus yleensä sitten loppuu.
Yleensä en ole laittanut edes mitään lannotteita tai muutakaan kukille tarpeellista, mutta tänä kesänä ostettiin Plantagenista jotain rakeita, joita heittelin ympäri pihaa ja kukkapenkkejä. Niistäkö tämä kukkien runsaus sitten johtuu?
*****
Mie jo luulin, että kun kerrankin on pitkät vapaat, joudun lähtemään työterveyteen. Silmä meinasi tehdä temput, eli meinasi tulla silmätulehdus. Eilen illalla kutitti, kirveli ja rähmi niin kovin, etten voinut kunnolla lukea, neuloa enkä katsoa telkkaria. Muuta en sitten tehnytkään kuin katsoin telkkaria ja räpsyttelin silmiä, kun en meinannut mitään nähdä. Tänä aamuna rähmi vähän, mutta pesun jälkeen on ollut ihan normaali. Onneksi ei tarvinnut lähteä mihinkään.
En tykkää yhtään käydä lääkärissä, terveydenhoitajalla tai hammaslääkärissä (kaikkein pahin paikka).
*****
Tänään oli suuret suuunnitelmat: meinasin imuroida ja vaihtaa lakanat. Enpäs teekkään, aion neuloa ja touhuta kaikkea kivaa. Eräs idea muhii päässä ja luultavasti toteutan sen vielä tänään. Siitä sitten lisää, jos saan aikaiseksi. Varmaan täytyy korjailla kaikkea, mitä on jäänyt rästiin: eräältä enkeliltä on katkennut siipi (kissat!), parista perhosesta puuttuu kiinnikkeet (joilla ne laitetaan esim. verhoon) ja tytön talvitakin vyön solki täytyisi korjata (mie hajotin sen vahingossa viime talvena ja solki on ostettu jo silloin) ja jotain muuta pienenpientä. Eli kuumaliimapistooli esiin ja hommiin! Se solki kyllä täytyy ommella vyöhön.
Siinäpä ne tällä kertaa, kivaa viikonloppua kaikille!



8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vau millainen kukkaloisto <3 Mukavaa viikonloppua!

Riitta kirjoitti...

Ihania kukkia! Mäkin tänä vuonna lannottelin kukkia semmosella vaaleanpunaisella liuoksella ja huomasin kyllä eron, positiivisella tavalla :)
Mukavia puuhailuja sulle !

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Ajatella, lokakuuta mennään ja kukkaset vain kukkivat...☺

Hyvää viikonloppua sinullekkin!

Riitta Sinikka kirjoitti...

Mahtavasti ihania kukkia!!!Täällä ei enää tuollaisia määriä..

annelie kirjoitti...

kauniita kukkia. Toi viimeinen punainen on dahlia, jonka juurakon voit ottaa talveksi talteen ja kasvattaa keväällä uuden kukan (voit myös jakaa sitä ja tehdä pistokkaita, jolloin saat monta kukkaa ensi kesänä:) On vähän monimutkainen sen uudelleen kasvatus, googlaa ohje netistä, mutta kannattaa yrittää. Tiedän henkilöitä, jotka on vuosia kasvattaneet samaa kukkaa.

eikku kirjoitti...

Kauniita! Mullakin pihassa ruukuissa tekee kesäkukat vaan lisää nuppuja!

Minna kirjoitti...

Upeat kukat!
Ja silloin kun idea putkahtaa korvien väliin, niin imurit PITÄÄ unohtaa. Luovuus kehiin vaan.
Lopputulosta odotellessa... :)
Kivaa viikonloppua!

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos kaikille!
Annelie: Hyvä tietää, kiitos!
Minna: Silloin se on tehtävä, kun inspiraatio iskee :)