maanantai 24. lokakuuta 2011

Maanantai

Täällä on nyt taas joku, oisko syysväsymys, päällä. Tai jotain. Ketutus ainakin.
Päässä vilisee ideoita kaikenlaiseen tekemiseen, mutta toteutus tökkii. Yksi joululahja on viimeistelyä vaille valmis ja useita tekemättä. Kun ei oikein huvita.
Askartelujuttuja pyörii päässä, mutta pitäisi kiivetä vintille tarvikkeita hakemaan ja sehän ei kiinnosta yhtään. Kiivetä pystysuoraa seinää tikkaita pitkin ja roikkua niissä kuin apina. Ei jaksa.
Samoin sieltä löytyisi kangasta yhteen joululahjaompeluun. Se vintti on kyllä vihoviimeinen paikka tavaroiden säilytykseen, kun ei ole kunnon rappusia. Eikä sieltä kyllä edelleenkään löydä mitään, vaikka olen sen kerran siivonnut ja kantanut säkkikaupalla tavaraa kierrätykseen. Nyt se on taas täynnä, koko talon kokoinen avoin vinttikerros - kuvitelkaa, täynnä! Mistä sitä roinaa tulee? Varmaan naapuritkin kantavat yön pimeinä tunteina rojunsa meidän vintille. Ihan varmana!
Ainoa, mitä jaksan, on tämä:

Joka ilta, jos ei ole iltavuoroa, istun omassa tuolissani ja neulon. Langan väri vain vaihtuu. Valkoisen jälkeen oli punainen ja nyt kanerva (tai jotain sinnepäin). Punaisesta tuli se joululahja, jota en voi täällä esitellä ennenkuin lahja on saajallaan. Kuten kaikki lahjat, joita tulen tekemään. Tulee muuten aikas tylsä syksy blogissa, kun ei mitään voi esitellä.

Sitten, kun meillä on oikein tylsää, kiusataan kissoja:





Tai oikeastaan lähinnä Nasua :)

Yksi asia ottaa pattiin aika kovin.
Nimittäin vessan pönttö! Se saamarin porsliini vaihdettiin vuonna 2008, kun entinen veteli itse itseään ja tiivisteet oli jo kertaalleen vaihdettu. Ja nyt tämä tekee saman. Vettä menee hukkaan, että lorina käy. Tai oikeastaan kohina, kuten vesiputouksessa.
Ja tää kun on joku kiinalainen halpisversio, eipä siihen mitään varaosia saa, ainakaan Suomesta. Eikä viitti yhden pöntön takia Kiinaan lähteä. Ihan kuin olisi rahaakaan semmoiseen matkaan....
Rahat mänöö nyt siihen pönttöön. Jep, tänään, kun mies tulee töistä, lähdetään Starkki ja K-rauta- kierrokselle tutkimaan pönttölöitä. Ja huomenna hän sen varmaan vaihtaa. Kuten myös vessan lattian.
Se tässä onkin lieventävä asianhaara, että saan uuden lattian tuonne huussiin.
En tiedä, mitä ajateltiin silloin, kun nykyinen sinne vaihdettiin. Sitä ei saa näet puhtaaksi. Se on sellainen kohokuvioinen, kapeita uria täynnä oleva muovimatto. Hammastikulla pitäisi kaivella ne urat puhtaaksi tai ainakin hammasharjalla. Ei kiitos...

Ja yhtään jos entiset merkit paikkansa pitävät, ei tämäkään homma mene täysin putkeen. Tiistai-iltana juuri kauppojen sulkeuduttua, huomaamme, että täytyisi olla sellainen ja tälläinen liitoskappale tai osanen. Odotetaanpa huomiseen ja ollaan ilman vettä ja vessaa vuorokausi. Jep, näin se on ennenkin mennyt.

Kaikkein ärsyttävintä tässä on se, että tuonkin pönttörahan olisi voinut käyttää keittiöön. Keittiön kaapit nimittäin odottavat toteutusta yhteen ideaan, jonka sain joku aika sitten. Eihän siinä mitään, tehdään vaan näitä samoja remontteja uudestaan ja uudestaan...
Kiukkukäyrä nousee sitä korkeammalle, mitä enemmän tähän tekstiä suollan. Parempi vissiin lähteä murisemaan yksikseen.... ja neulomaan ja päästelemään höyryjä sitä kautta.

14 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Kuulostaa niin tutulta! Ideoita olis mutta niiden toteuttamispuoli?? Nasun kuvat saivat minut hymyilemään, ihana Nasu!

Sirutuuli kirjoitti...

Nasu saa miutkin aina paremmalle tuulelle olemalla oma hömppä itsensä :)
Julia saa taas rauhoittumaan sitä silittämällä, kun se on niin ihanan pullukka ja pehmeä :)

Sussi kirjoitti...

Tutulta kuulostaa täälläkin. Mikään ei oikein innosta, varsinkään työ. Ja kodissa riittää aina jotakin korjattavaa. Yhden asian kun olet saanut kuntoon, niin jossakin muualla hajoaa.

Parempaa viikon jatkoa!

kesän taikaa kirjoitti...

Hyvä se on höyry päästää välillä, ettei paine nouse liian suureksi;)
Sinulla on nyt menossa neulonta kausi ja anna sen rauhassa mennä loppuun asti. Kyllä ne uudet jutut sieltä pulpahtaa, kun niiden aika on. Ideat versoo ja kypsyy, kunnes ne ovat kypsiä pullahtaan näkyville.

Joskus se tuntuu, että kaikki mahdollinen on heti ja just nyt tehtävä.

Hyvää alkanutta viikkoa;)

t.tarja hössöntössöstä

Aseman laidalla kirjoitti...

Pikaiset syyslomatervehdykset Oulun suunnalta! Ollaan shoppailtu, sukuloitu ja ajettu autolla enemmän kuin varmaan kotipuolessa puoleen vuoteen ;D

Ihana myssypäinen kisu! Meillä ruukaa myös toisinaan mennä Pörrin kiusaamiseksi tylsinä hetkinä ;DD

eikku kirjoitti...

Musta tuntuu, että rojut vinteissä lisääntyy ihan keskenään....
Pönttö asiassa sentään hyvä puoli, että saat samalla sen uuden lattian. Mä valkkasin kivannäköise muovimaton eteiseen ja keittiöön ja sattuu olemaan juuri sellainen, jossa kaikki lika näkyy ja jonka saa juuriharjalla hangata, jos haluaa sen puhtaaksi... harmittaa joka päivä!

Sirutuuli kirjoitti...

Sussi: Meillä hajoaa nekin, mitkä on jo kertaalleen laitettu kuntoon.
Tarja: Niin se taitaa olla, että on neulontakausi menossa :)
Aseman laidalla: Oi, loma :) Miulla vasta Joulun jälkeinen viikko.
eikku: Voiphan se olla, että lisääntyy keskenään :)
Parasta tässä onkin, että saan uuden lattian :) Nykyinenkin on hienon näköinen, mutta raivostuttava!

Liisa kirjoitti...

Voi harmi, kun meni pönttö rikki, vaikkei ollut edes vanha :( Uskon, että sapettaa!
Toivon, että menee kuitenkin vaihtohomma paremmin putkeen tällä kertaa..

Upeat valokuvalöydöt tuolla aiemmassa ja sitä edellisessä aivan mahtavan neuletakin olit tytölle tehnyt! Luulen, että teet itselles liian suuria, koska uskot olevasi "suurempi" kuin oikeasti oletkaan.. Saat olla ylpeä hienosta neuletakista!
Ja ken tietää, vaikka tuo sun amerikan haave kävisikin toteen, hih ;)

Rakkauden talon Paula kirjoitti...

Tämä harmaa ja ankea syksy vie kyllä terän! Pitäisiköhän jo alkaa viritellä jouluvaloja - valoterapiaksi!?
Ihanat kissukuvat, nauroin ääneen...

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Mainio postaus!!!

Ihana Nasu... pipopää...☺

gone to the beach kirjoitti...

Eipä sitä Nasua yks pipo haittaa!!Suloinen...Pääset siis tekemään sisustaja hommia siellä wc:ssä, koitahan motivoitua:)

Sirutuuli kirjoitti...

Liisa: Toivotaan, että menee paremmin kuin normaalisti meidän rempat ja muut :) Mie luulen, että jotenkin kuvittelen olevani isompi kuin olenkaan. Kiitos :)
Paula: Miulla on jo viritelty pikkasen, mutten ole paljoa poltellut :)
Irmastiina: =)
gone to the beach: Mie näytän teille sitten, mikä se lattia oli ja mikä tulee olemaan. Vaihto ei ehkä ole maailman paras vaihtoehto, sinne tulee nimittäin laminaatti. Mutta se on tavallaan ilmainen, koska laminaatit löytyy varastosta. Vaihdetaan sitten kolmen vuoden päästä taas pönttö ja lattia :)
No ei, uusi pönttö on ihan tuttu merkki: Svedberg (tai jotain sinnepäin).

Anonyymi kirjoitti...

Juu kuulostaa tutulta, ideoita riittäis mutta niiden toteuttaminen on jäissä, ei niin millään irtoa nyt käsityöt, no juu teinhän minä koreja mutta niitä ei lasketa, koska ne valmistui aamutuimaan etten vaan häiritse nukkuvaa isäntää kolinoilla ja yleensä kun hän nukkuu niin minulta tippuu tavaroita käsistä ja hoen siinä samalla voimasanojakin :) joten nukkuminen sikseen ja mies vaan hereille heh..
Niin välillä vaan tulee aikoja jolloin ei vaan yksinkertaisesti saa aikaiseksi ja toiseksi ei vaan viitsi..sormet syyhyää tehdä ja pääkoppa työntää uutta ideaa sinnikkäästi tekemään jotain mutta syksyn inspis on vaan poissa...miekin nukuin yli tunnin päiväunet mikä on minulta harvinaista...Toivon että saat pian inspiksen takaisin :)
Hauska tuo Nasu..

Sirutuuli kirjoitti...

Mie en saa muuta aikaiseksi kuin neulomista. Ei vaan jaksa, jotenkin väsyttää koko ajan. No, pitää nyt neuloa, kun edes sitä jaksaa :)