sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Sunnuntai aamu

Olin jo laittamassa kuvaa siitä äidin haudasta, mutta en voi. Kuten en voinut laittaa hautajaisistakaan kuvaa, vaikka meinasin. Se tuntuu jotenkin, että menee liian pitkälle, jos laitan. Se hauta on niin rakas ja tärkeä paikka, etten mie voi sitä jakaa.
Mutta kerron sanoin, mitä sinne laitettiin. Enkeli istuu sydämenmuotoisen kiven päällä, lyhty ja aurinkokennovalo.  Kivillä reunustettiin istutusalue, jossa oli jo valmiina kukkia. Äidin ystävät ja tuttavat ovat vieneet kukkia sinne, joten me vain somistettiin vähän. Hautajaisista säästin kynttiläpidikkeen ja laitoin senkin pystyyn.
Äiti keräsi enkeleitä ja tykkäsi kivireunuksista ja erilaiset lyhdyt ym. kuuluvat haudalle muutenkin.
Saa nähdä, kuinka kauan hauta saa olla rauhassa, siellä kuulemma varastetaan ne kukkasuppilotkin...

Eilen oli kummallinen päivä sään puoleen. Välillä satoi kaatamalla vettä ja hetken päästä paistoi aurinko. Iltapäivällä sade onneksi loppui kokonaan ja mie läksin pihalle. Järjestelin istutuspöytää ja kylmästi kannoin pari puulaatikkoa pihalle.
Jotenkin tuo tuntuu levottomalta, ehkä siinä on liikaa tavaraa esillä. Tai ehkä se rauhoittuu ja kaunistuu, kun tulee kukkia. Vielä en ole laittanut yhtään.

Voiko Valamonruusua leikata kesällä? Tuota pitäisi vähän muotoilla, mutten halua, että se kuolla kupsahtaa.
Tuo Rautakirjan laatikko oli täällä talossa, kun muutettiin. Eilen lueskelin noita tekstejä ja huomasin, että se olisi palautettava. Tuskin sitä enää tarvitsee palauttaa, ties kuinka monta kymmentä vuotta se on täällä lojunut :)
Alkon toiselle laatikolle keksin käyttöä sisällä.
Siellä on kevyemmät huivit. Postilaatikko, joka säilöö hanskoja, pitäisi vielä ruuvata seinään.
Taidan tästä lähteä kahvin juontiin ja miettiä päivän touhuja. Teenkö mitään, vai laiskottelenko vain. Ainakin palapaisti täytyy laittaa uuniin (helppo ruoka, eikä tarvi joka päivä miettiä, mitä syötäisiin).
Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Toivottavasti bloggeri toimii jo. Olen lueskellut, että ihmisillä on vaikeuksia päästä kommentoimaan ja kirjautumaan.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toimii!!!!
Mä olen ollut ihan ulkona koko systeemistä tiistaiaamusta eiliseen iltaan, nyt vasta on kaikki palautunut normaaliksi!

Mukavaa laiskaa sunnuntaita, samanlainen täälläkin ☺

Senni kirjoitti...

Mulla oli tarkotuksena tänään tehä pihahommia mutta Ruusa on kamalassa räkätaudissa ja taivas näyttää hyvin synkältä... Taietaan pitää kalsaripäivä tänään :)
Mukavaa sunnuntaita sinnekin! Ja alkavaa viikkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Menin sit vaihtamaan blogin nimen ja vanha kangaskerttu ei toimi, joten tässä uusi osoite.. http://pastellinlumoissa.blogspot.com/

TeSa kirjoitti...

Nuo isot muovilaatikot ovat tavattoman hyviä kaiken kantamiseen. Meillä ne toimittavat puulaatikoiden virkaa ja kaikkien laatikoiden päissä lukee, palautettava. Mutta ositetta ei ole ;)
Mukavaa ja rentouttavaa lomaa sinulle.

Sirutuuli kirjoitti...

Pepi & Senni: Mie olinkin pari tuntia kukkapuskien kimpussa, loppupäivän aion kyllä laiskotella :)
Anja: Ihmettelinkin, kun yritin mennä blogiisi. Tuli ilmoitus, että blogia ei ole. Kiitos ilmoituksesta :)
TeSa: Tuossa laatikossa on osoite ja puhelinnumerokin, sellainen tynkänumero, joita oli joskus parikyt vuotta sitten :) Kiitos!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Täällä tulee vettä... on tullut koko armaan päivän..

Eli laiskotellessa menee tämä(kin) päivä..:)

gone to the beach kirjoitti...

Hei!!Ensin haluan sanoa, ymmärrän haluttomuutesi lisätä tänne sitä kuvaa. Haluaisit palavasti jakaa sen mutta jokin estää..Tunteesi on aivan oikeutettu, älä mieti sitä sen pitempää. Kiitos kun noin rehellisesti kerrot tunteistasi. Kyllä täällä ymmärretään.:)Se paikka on sinulle hyvin merkityksellinen. Itsekin saatan seistä vain haudan päässä ja kuin juttelen mielessä ja joskus ääneenkin :)rakkaille...Yleensä sanon että on niin ikävä...Joskus tulee niin surullinen mieli, tai melkein aina. Minulla taivaassa isovanhempi-pariskunta. Menivät perättäisinä vuosina 15 vuotta sitten - vieläkin sattuu.
Ihana kukkien laittolaatikko sinulla siellä. Sinullahan on ollut ihanaa rentoutumisaikaa siellä. Mieskin saa nauttia ihanista ostoksistasi. Kesätuoksuja sinulle!!

Liisa kirjoitti...

Onpa kumma jos ei haudankaan anneta olla rauhassa..siis minkälainen ihminen varastaa haudalta..?! Noh..ylipäätään..mutta siis haudalta???
Varmasti tuli kaunista..mutta täysin ymmärrettävää ettet halua jakaa :)

Sirutuuli kirjoitti...

Irmastiina: täällä oli eilen hyvä ilma, mutta tänään on satanut koko päivän.
Gone to the beach: Kiitos!
Liisa: Kuulemma haudoiltakin varastetaan tavaroita, en voi ymmärtää... Kiitos!