perjantai 27. toukokuuta 2011

Perjantain pulinat

Pää lyö jotenkin tyhjää, en meinaa millään keksiä kirjoittamista. Asiaa olisi, mutten saa sanoja järjestykseen. Muutama päivä on vierähtänyt edellisestä päivityksestä, eilen yritin, mutta kamerasta oli akku tyhjänä. Sitten ei huvittanutkaan enää.
Nyt on akku ladattu, mutta kameran asetukset päin mäntyä. Jostain kumman syystä tulee keltaisia kuvia (onneksi on Photoscape, jolla voi kätevästi muokata niitä). Ja miekun en ymmärrä tuosta järkkäristä yhtään mitään. Kerran vietin tunnin jos toisenkin kokeilemalla erilaisia asetuksia ja lopulta sain hyvälaatuisia kuvia. Nyt en muista, mitä silloin tein. Ja miten ne nyt on sekaisin menneet, kun en ole mihinkään puuttunut?

Leipälaatikko tuli aika täyteen, kun ostettiin niin paljon leipää :) ei mene luukku kiinni...

Tänään kävin töiden jälkeen pienellä hautausmaakävelyllä katsastamassa äidin ja siskon haudan (aiemmin puhuin pelkästään äidin haudasta, mutta onhan se miun pieni siskokin siellä samassa haudassa). Joku oli vienyt sinne lisää kukkia ja multaa oli levitetty sekä nurmikonsiemeniä. Tuoksuttelin luonnon tuoksua, kuuntelin hiljaisuutta ja tyhjensin mieleni. Kai se oli jonkinlaista meditaatiota samalla.

Kun tulin kotiin, juotiin miehen kanssa kahvit ja sen jälkeen lähdettiin ostoksille. Kävimme ostamassa haudalle pieniä juttuja. Huomenna aiomme laittaa haudan kauniiksi. Saman meinaamme tehdä miehen äidin haudalle. Lomalla lähdemme Savonlinnaan päiväseltään ja käymme miehen äidin haudalla. Muutenkin siellä on kiva käydä katsomassa vanhoja kotikulmia. 
Vaikka en asunut Savonlinnassa kuin kolme vuotta, jotain sinne jäi sydämen sopukoista. En kyllä haluaisi asua siellä, ehkä. Toisaalta, se on kaunis kaupunki ja tykkäsin aikoinaan asua siellä, veri veti tänne takaisin :)

Samalla kaupunkireissulla ostimme keittiön tuoleihin uudet päälliset Kodin1:stä. Aika kalliit oli, mutta onneksi ei tarvinnut ostaa kuin kaksi. 
Miulla on nyt vapaa viikonloppu, eikä ole enää kuin neljä työpäivää (onneksi ei yhtään iltavuoroa) ja sitten alkaa loma! Kokonaiset neljä viikkoa, ihanaa :)
Tämän viikon on ollut jotenkin veto pois. Olen nukkunut huonosti, päivisin ollut ihan mielettömän väsynyt ja kyllästynyt siihen väsymykseen. Mitään en ole jaksanut tehdä, täällä on kuin pyörremyrskyn jäljiltä. Vähän sain järjestettyä (nuo kaksi pöytää), että sain kivempia kuvia. Vaikka ei nämä kyllä kovin kivoja ole, kun asetukset päin p:tä.
Viettäkäähän mukava viikonloppu, kuka missäkin (töissä, kotona, juhlissa...). Mie nautin nyt vapaista ja jos huomenna ei sada, lähdetään sinne haudalle ja laitan siitä sitten kuvaa, mitä saimme aikaiseksi. Siihen asti morjens!

7 kommenttia:

Aseman laidalla kirjoitti...

Täällä vierähti melkein viikko edellisestä päivityksestä ;D joten no hätä, Sirutuuli!

Miten mukavaa, että pääset kohtapuoliin lomille! Minulla se lysti on tiedossa vasta 1,5 kk:n kuluttua *plääh* Siihen asti paahdetaan täysillä!

Oikein mukavaa viikonloppua sinullekin!

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Mukavaa viikonloppua sinullekkin!

Ihanaa, että pääset lomalle, minulla alkaa vasta heinäkuun viimeisellä viikolla...:)

Anonyymi kirjoitti...

Voi kuinka kaunista ja kotoisaa teillä on :) Ihanat nuo tuolin päälliset..ja hauskaa lomaa..heh kiva kirjoittaa kommentteja kun silmälaseista meni sanka poikki ei meinaa nenällä pysyä..putoaa koko ajan ja ilmankaan en näe..

Sirkku kirjoitti...

Kyllä se vielä elämä lomaksi muuttuu!
Ja muista nauttia täysillä heti ensimmäisestä päivästä lähtien.
Ehkä ei kuitenkaan kannata haaskata lomapäiviä edes siivoamiseen, sitä ehtii tehdä sitten syksyllä sateen hakatessa pimeitä ikkunoita.
Nyt aletaan nauttia Suomen suvesta, satoi tai paistoi.
(Mitä muuten maksaa iso Viipurinrinkeli nykyään Lpr:ssa?
On jo pitkään tehnyt mieli ja Stockmannille taitaa edelleen tulla keskiviikkoisin kuorma rinkeleitä. Olisi kiva tietää, paljonko hinta nousee matkalla.)

Sirutuuli kirjoitti...

Aseman laidalla ja Irmastiina: Kiitos!
Teillä on paras loma-aika :) Miulla on toiseksi huonoin, viime vuonna oli Toukokuun vuoro ja se on kaikkein huonoin aika, kun kesä on vasta edessä.
Anja: Kiitos! Pitääkö ostaa uudet lasit, vai saako korjattua?
Sirkku: Kiitos! En ole ajatellut rinkelin hintaa, kun me ei sitä, vaan aina pullaa. Pitääkin katsoa, kun seuraavan kerran mennään kauppaan.

Liisa kirjoitti...

Mukavaa lomaa sulle, toivottavasti ilmat suosii.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos! Toivottavasti!