torstai 4. helmikuuta 2016

Martan uudet vaatteet

Tämä päivä on mennyt virkaten ja käsin ommelleen Youtuben vlogeja katsellen. Eilisen päivän vietin tapetoiden urakalla nukkekotia ja kun sen homman sain valmiiksi, tuntui, että tuli yliannostus nukkekotia. Tapetoimisen jälkeen tein jauhelihakastikkeen pitkän kaavan mukaan ja mustikkapiirakan sekä mansikkakiisseliä nukkishommien vastapainoksi. Siltä tämä virkkaus ja ompelukin on tuntunut tänään. Nyt kyllä tuntuu siltä, että voisin rakentaa jotain. No, Marttahan tarvitsee joko lipaston tai sitten vaatekaapin, Rosalinda & Nasu tarvitsevat pöydän ja Kaija tarvitsee lipaston. Nämä ovat ne tärkeimmät. Mutta nyt niihin Martan vaatteisiin:

Ensin farkut ja lyhythihainen neule. Farkut on miun entiset farkku legginsit, jotka eivät mahdu enää jalkaan, pusero on virkattu tosi vanhasta Novitan Bambu-langasta (siitä vanhemmasta).
Tässä kuvassa näkyy Martan kokokin eli n. 13,5 cm (viivotin alkaa -1 cm:stä, ei nollasta)
Seuraavaksi samat farkut, mutta eri pusero. Pusero on tehty virkkauslangasta 1,5 koukulla.
Seuraavaksi ensimmäinen pusero, mutta hameen kanssa.
Hameen lanka on vanha Puro Batik. Liian paksu tämän kokoiselle nukelle.
Viimeiseksi trikoomekko. Tämä on tehty miun vanhasta tunikasta, joka ei mahdu päälle. Enkä kyllä laittaisi, vaikka mahtuisikin, ikivanha :)
Martan huoneessa on Harlekiinitapetti, kukalliset boordit ja puulattiat. Kalusteita on vielä tosi vähän, mutta pikkuhiljaa valmista tulee.
Rosalinda ja Nasu muuttivat pari kerrosta alemmas uuteen huoneeseen.
Heidän huoneessaan on tähtitapetti ja vaaleat lattiat. Ja kuten näkyy, ei ole pöytää. Eikä mitään lipastoa tai kaappiakaan. Tyhjältä näyttää.
Vielä viimeiseksi Kaijan huone, josta tulee oikea mummon kammari. Meinaan maalata tuon yöpöydän toisen väriseksi, ehkä ruskeaksi. Radio on remontissa. Huomatkaa suloinen ompelukone! Sen ostin Askaretasta. Eikös vaan olekin oikein mummomaiset tapetit?
Paljon on siis tehtävää vielä, mutta kohta loma loppuu, eikä viikossa niin hirveästi ehdi tekemään. Ensi viikolla taas palataan entiseen rutiiniin eli n. 1 tavara/huonekalu viikossa.

Paljon tuli kuvia ja juttua, joten on aika lopettaa ja käydä harkitsemaan syömistä.
Nähdään taas joku päivä!

Ei kommentteja: