sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Oma nurkka

Mukavaa sunnuntaita kaikille!
Nyt, kun Joulu on tulossa ja käsitöitä ja askarteluja ei voi esitellä, esittelen nurkan, jossa suuri osa neulotuista ja virkatuista lahjoista valmistuu.
Nyt en ole kyllä ihan varma, oliko se viime viikonloppu vai sitä edellinen, kun tein itselleni oman nurkkauksen makkariin. Tai osittain miehen kanssa tehtiin, tietenkin.
Ensiksi vaihdettiin makkarissa järjestystä ja sitten kävin suunnittelemaan.
Muistin, että autotallissa oli tuo miun entinen neulontatuoli, joka käväisi vanhemmalla tytölläkin ja joka siitä luopui sittemmin (onneksi ei heitetty roskiin tai kierrätykseen) ja vanha rahikin löytyi vielä.
Lampaantalja tekee tuolista pehmeän,lämpimän ja houkuttelevan.
Neulontakärryä on helpompi kuljetella ympäriinsä kuin tätä olkkarin neulontatuolia ja nyt voin neuloa olkkarissa tai makkarissa oman mielen mukaan. Samalla voin kuunnella radiota, katsella Netflixiä tai Youtubea tai nettitv-tä. Ihan mitä vaan.
Kannettava on koko ajan valmiina paikallaan yhdistettäväksi telkkariin.
Joulun leivonnaiset valmistuvat pikkuhiljaa.

Eilen tein 2 maustekakkua ja tänään 2 mantelikakkua; teen aina kaksinkertaisen taikinan, jotta saan kaksi kakkua kerralla. Säästyy aikaa sekä vaivaa. Enää puuttuu tiikerikakut ja pullat. 
"Hakaristitortut" (lue: tähtitortut) ostettiin taas meijerin myymälästä halvalla raakapakasteina. 40 kpl maksoi alle 20 €.
Niin, että hyvällä mallilla on meidän jouluvalmistelut.
Nyt taidan käydä neulomaan ja toivottaa teille mukavaa uutta tulevaa viikkoa!

1 kommentti:

Aseman laidalla kirjoitti...

Mä oon sitä mieltä, että oma nurkka se olla pitää ☺ Mullakin on ☺

Kamala, miten pitkiä työpäiviä *huh ja puh* Ei onnistuis mulla...

Nuo meijerin raakapakastetortut ovat tosi hyviä. Mekin käytetään niitä jonkin verran joka joulu ja muutenkin meijerin raakapakasteita aina silloin tällöin.

Kivaa viikkoa sinnekin!