sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Viikonloppu

Nyt alkaa tauti vihdoin loppumaan ja olo paranemaan.
Eilinen päivä meni melkein ympäripyöreästi autossa istuen. Vietiin siskolle tavarat, jotka mummon jäämistöstä sai. Aamulla lähdettiin ysiltä liikenteeseen, sitä ennen oli haettu peräkärry ja lastattu se täyteen, iskä lähti autollaan kuskiksi. Ja seiskan jälkeen oltiin kotona, käytiin vielä läheisellä ABC:llä Hesessä syömässä ja kasin jälkeen oltiin "vapaita". Matkalla sain neulottua ihan kivasti, muuta en tehnytkään.
Äsken napsin kuvia niistä aarteista, joita itse sain sen pienen lipaston lisäksi. Kuvista puuttuu pyöreä naulakko ja mummon virkkaama iso päiväpeite. Peitosta on otettava kuva, esittelen sen sitten toiste.

Ensiksi 3 kpl Arabian leimaamattomia lautasia, kuvassa yksi. Eräs työkaveri näytti yhtenä päivänä näitä lautasia ja kertoi tarinan: sota-aikana näitä annettiin ihmisille, jotka olivat menettäneet asuntonsa ja tavaransa. Näitä ei leimattu ollenkaan.
Erilaisia kivoja emaliastioita, etenkin tuo ruusuinen ja tratti ovat suosikkejani. Molemmat pitkän ajan haaveita. Kiitos mummo :)
Muutama purkki. Ensimmäinen menee nuoremmalle tytölle, kunhan tyhjennän sen. Nyt siinä on ompelutarvikkeita. Keskimmäinen on Chymoksen Rokokoo-konvehtipurkki. Paulig ei esittelyjä kaipaa.
Emalikattila, jota mummo jo eläessään tarjosi miulle. Silloin en sitä raaskinut ottaa.
Ja viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä tänään: sukkapuikkoja ja virkkuukoukkuja ja koukuille kotelo. Myös muutama pitkä puikko tuli mukana, niistä ei ole kuvaa.
Lisäksi pari kassia, yksi rottinkinen ja toinen virkattu. Virkattu on huonossa kunnossa, mutta siinä on hienot kahvat. Virkkaan joskus uuden. Rottinkinen oli jo eilen käytössä, siinä kulki mukavasti kaikki neulomukset ja ohjelehti sekä muut tykötarpeet.
Ja nuorempi likka sai huiveja, laukkuja, sateenvarjoja (joista vain yksi toimii). Sekä itse otin nallen, joka luultavasti on mummon tekemä sekä lintukirjan (jota aina lueskelin ja katselin mummolla käydessäni lapsena).
Oudolta se tuntui, mennä katselemaan kaappeja, kun mummoa ei enää ole. Tuntui, että se oli väärin. Mutta tälläistä se varmaan on.
Mitä miusta jää jäljelle, kun kuolen? Kenelle nämä miun rojut kelpaa?
Mummolla on myös paljon vanhoja valokuvia, osaa emme edes tunne. Siitä tuli mieleeni, että pitää lajitella omat kuvat ja kirjoittaa, keitä niissä on.

No huh, synkäksi menee. Vaihdetaan aihetta. Täällä sataa vettä, joten vietän päivän sisällä järjestellen paikkoja ja vähän siivoilen. Kahden viikon rästihommat odottaa. Huomenna taas iltavuoroon ja ensi viikolla on vain yksi vapaa.
Perjantaista viikko eteenpäin meillä onkin 5 kissaa talossa =) Luultavasti 3 alakerrassa ja omat 2 yläkerrassa, siskon kissat tulee meille kylään. Sisko ja sen avokki menevät äidille. Pystyvät olemaan kauemmin täällä, kun ottavat kissat mukaan ja kyllä meille mahtuu. Mutta ei niitä voi varmaan samassa tilassa pitää, leikkaamattomat ja leikatut...
Yksi näistä kolmesta on meidän Julian sisko, vieläköhän tuntevat. Viimeksi ovat nähneet vauvana :)
Nyt kahvinkeittoon. Mukavaa Sunnuntaita kaikille :)

8 kommenttia:

Limeadine kirjoitti...

Blogissani on sinulle tunnustus!

Totta puhut, valokuviin pitäisi kirjoittaa ihmisten nimet. Enää en muista edes ala-asteen luokkakuvista luokkakavereiden nimiä!

Katiija kirjoitti...

ooh, mitä purkkeja!! *kade*

Monica kirjoitti...

Oih, noissa vanhoissa tavaroissa on sitä jotakin! Minulla on äidin isän äidin.. elikkäs äitini mummun keinutuoli lainassa/hoidossa äidiltäni. Se on sellainen nojatuolimallinen pehmustettu malli, puuta kädensijoissa ja jaloissa. Ennen päällinen oli sellainen monivihertävää mallia.. nykyää komeilee punaisena. Ah, siinä on niin kiva istua ja kutoa, mutta nyt luovutan kiikkastuolin takaisin äidilleni uuteen asuntoon. Ikävä tulee.

Kati kirjoitti...

Kauniita tavaroita olet saanut. Ne on oikeita aarteita, kun niillä on pitkä tarina takanaan. Minäpä en olekkaan tiennyt tuota tarinaa Arabian astioista. Mielenkiintoista! Ai niin, älä suotta ajattele niin, että on väärin mennä mummon kaapeille, veikkaan, että mummo tykkäisi että juuri te olette hänen tavaransa käyneet läpi eikä joku vieras ja ulkopuolinen.

Miia kirjoitti...

Surullinen postaus. Mä luulen kanssa et mummosi olisi iloinen kun tavarat päätyvät teille sukulaisille, eikä ihan vieraille ihmisille. Alkasin miettimään, että tunnettekohan jostain sen mun veljen avokin kanssa (joka asuu siis kans lpr:s) tai ootteko sukua, nimittäin hänelläkin on mummon tavaroiden läpi käymistä, mummo kuoli joskus keväällä.

Sirutuuli kirjoitti...

miiah_: rupesin miettimään, eli joku nainen, jonka veljen sisko asuu Seinäjoella? Näin miun kannalta ajateltuna... En kyllä keksi kuka voisi olla.

Miia kirjoitti...

Sun kannalta ajateltuna nainen, jonka miehen sisko asuu seinäjoella :)

Sirutuuli kirjoitti...

Noniinhän se menikin :)