sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Akryylimaalitussit

Liekö tuo yhdyssana, ei mitään hajua. Aiemmin kerroin, kun tein erään huippuostoksen Clas Ohlsonilla, nimittäin akryylitussit. Näytän nyt tässä, millaiset ne oikein on. Clasun sivulla muuten on esitelty kahdet tussit ja ihmettelin, että mikä ero niissä on, kun toiset on halvemmat ja toiset kalliimmat ja tekstien mukaan ei mitään eroa. Ne halvemmat on puolet pienemmät.
Mie ostin kalliimmat ja huippuhalvalla neontussit.
 Tusseissa on huopainen pää, kuten kaikissa tusseissa taitaa olla.
 Kun tussit ottaa käyttöön, täytyy niitä "pumpata" paperia vasten, jotta väri valuu huopapäähän.

 Tässä kuvassa näkyy hyvin, miten isot nuo tussit on. Ei ihan perinteiset kynän kokoiset. Samoin tässä näkyy likaiset sormet ja kynnet musteessa... Sitä se askartelijan elämä on, ikinä ei ole puhtaat kädet tai kynnenaluset :)
Terä on leveä ja sillä voi tehdä leveää jälkeä...
 ...tai kapeaa jälkeä...
 ...tai vielä kapeampaa jälkeä. Tuo valkoinen tussi on ihana! Sillä saa niin kätevästi artin sivuille valkoista. Ei tarvitse pensselin ja maalien kanssa leikkiä.
 Tusseilla voi tehdä erilaisia jälkiä sivulle, mitä vain keksii. Vain mielikuvitus on rajana.
Näiden kanssa on helppo tehdä sivuja, jos ei jaksa kaivaa pensseleitä ja maaleja ja vesiastiaa esille. Tai jos haluaa olkkarin sohvalla tai tuolilla tehdä helppoja sivuja. Mie tykkään! Kannatti haaveilla näistäkin ja ennenkaikkea toteuttaa se haave. Hetkeäkään en ole katunut, vaikka aika kalliit ovatkin.
Ainoa väri, jota kaipaan, on ruskea. Yllättäin, mutta joskus ruskeakin on kiva väri sivulla. Etenkin, jos haluaa tehdä vintage-tyyppisiä sivuja. Mutta, silloin täytyy sitten kaivaa ne maalit esille.

Nyt miun täytyy kuitenkin lopettaa, kun ruoka on ihan heti valmis ja pitää käydä syömään.
Mukavaa sunnuntain jatkoa ja uuden viikon alkua!

3 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

Enpä ole tuollaisia ennen nähnyt.

Neiti Säästäjä kirjoitti...

Kiitti Sirutuuli kun viitsit tehdä postauksen näistä tusseista! Mä en kans oo tuollaisiin ennen törmännyt niin oli kiva saada lisätietoa niistä ja niiden käytöstä :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos teille kommenteista! Susu: ole hyvä :)