keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Loma puolessa välissä.

Päivät on vilahtaneet vauhdilla ja kiirettä on pidellyt. Ei sillä, että olisin mitenkään ahkera ollut tai muuta sellaista. Suurin osa lomasta on mennyt laiskotellessa. Siis kotitöiden osalta.
Mutta kiirettä on pidellyt askartelujen ja Mandaloiden piirtämisten suhteen. Joka päivä olen tehnyt jotain ja jos en ole piirtänyt tai askarrellut, olen värittänyt.
Lisäksi kiirettä on lisännyt Instagramin ja Facebookin eri ryhmien päivitykset. Sieltä saa paljon palautetta kaikesta tekemisestä, koska esim. Mandala-ryhmä on perustettu Mandaloiden tekijöitä varten.
Mutta aloitetaanpas jostain päin...

Otetaan nyt ensin vaikka tämä valkoinen Mandala. Pitkään olen miettinyt, että haluaisin kokeilla tätä. Mustalle paperille valkoisella geelikynällä piirrettyä Mandalaa. Löysin eilen mustan paperin ja hetihän sitä piti sitten kokeilla. Yksi virhe sinne tuli, muttei sitä ainakaan heti huomaa. Ei haittaa.
 Toinen Mandala vain tuli. Aloitin piirtämään ja lopulta se oli tämän näköinen. Tarkempia ja enempiä selittelemättä. Yleensä näitä vaan tulee.
Viime aikoina olen kuitenkin tietoisesti "opiskellut" zendoodlea, että pystyn tekemään monimutkaisempia Mandaloita. Ja uudenlaisia kuvioita.
Miusta tuntuu, että lopulta olen tullut siihen tilanteeseen, että Mandalat on lähinnä miun sydäntä ja miun ominta alaa. Jotkut lähipiiristä on olleet sitä mieltä jo pitkään.
Mutta teen kaikenlaista ihan vaan tekemisen ilosta, osasin tai en.
Tässä pari postausta sitten tehty kuva väritettynä.
Tässä sitten The aikuisten värityskirja:
Pääkallofanille paljon pääkalloja väritettäväksi :)
Facebookin aikuisten värityskirjaporukka-ryhmässä voi laittaa myös omat värikynät esille. Ja kun sitä varten otin kuvia, laitan ne nyt tännekin. Kaikki vuosien varrella keräämäni tussit (tuohon lootaan ei mahdu enää yhtään) samassa paikassa, vanhassa jäätelöpurkissa. Kannen päällystin servetillä ja mod podgella. Parit uudetkin tussit sieltä löytyy: Stabilon paksuja ja ohkasia, sekä jotkut kiinalaiset Skerplet, jotka taitavat olla kopiot Sharpieista (luulin niiden olevan Sharpiet, kunnes luin tarkemmin ja ihmettelin, kun maksoivat vain 1.50 €). Tuossa on tussi poikineen.
Tässä sitten puuvärejä. Suomalaisesta ostetut Mont martet (tosi hyvät ja suht edulliset: 24 kpl/ jotain 7.90 tai 8.90) ja joitain likkojen vanhoja Caran D'ache, Staedtler ym. nimettömiä kyniä. Mont martet ja Caran D'achet sekä Staedtlerit on kaikki hyviä ja runsaspigmenttisiä.
Inktenset on monen vuoden haaveiden täyttymys ja lomarahoista ostettu. Nämä on niinkuin vesiliukoiset vesipuuvärit, mutta väri on mustetta. Kuivuttuaan ne on pysyvät.
Mitäs tänne muuta? Ei juuri mitään. Lomailen ja enimmäkseen laiskottelen ilman syyllisyyden tunnetta. Viimeinen on vähän vaikeaa, kun olen aina tottunut tekemään kaikenlaista. Mutta ainakin kovasti yritän olla syyllistämättä itseäni.
Mutta nyt taidan lopetella tähän ja käyn miettimään, mitä sitä sitten tekisi. Siis muuta kuin kotitöitä.
Mukavaa keskiviikkoa!

2 kommenttia:

gone to the beach kirjoitti...

Hei, kyllä sinä olet hyvä piirtämään , taiteilija suorastaan.

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos teille.