sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Päivyrin uusi elämä

Tässä yhtenä iltana löysin Intterwebin ihmeellisestä maailmasta taas uuden jutun, jota voin näpertää. Tai pikemminkin Youtuben ihmeellisestä videomaailmasta. Ameriikan ihmiset koristelee sellaisia päivyreitä kuin Filofax->guugletin ja löysin suomalaisen ilmoituksen, että tälläinen maksaa ainakin 70€. Ja mie kun luulin, että tämä miun iistpakki oli kallis: 20€- kymmenen vuotta sitten, tai saattoi siitä olla enemmänkin aikaa, kun tämän ostin. Vintiltä löysin ja sisällä oli vuoden 2002 juttuja. Vanhimmat lukijat varmaan muistavatkin, kun kerroin tästä (en jaksa etsiä linkkiä ja postausta tähän kohtaan).
 Mie sitten tuttuun tapaan innostuin tästäkin ajatuksesta niin kovasti, että poistin tämän työkäytöstä ja otin päivyri- ja kalenterikäyttöön ja rupesin rakentamaan sivuja.
Leikkelin, leimailin ja koristelin näitä sivuja sitten pari päivää into pinkeenä. Lisäkoristeita tämä vielä kaipaa ja nyt tekisi mieleni ostaa kaikenmaailman tarroja ja teippejä.
Kuukausivälilehdet tein erikseen leimasimilla ja tulostuspaperista.
Eräänkin videon löysin, jossa oli liimattu muoviin washiteippejä. Miulla oli leimasinpakkausten kovia muoveja säästettynä sapluunoiden tekoa varten, mutta nyt liimailin teippejä ja tein niihin muoveihin reikiä ja laitoin tänne väliin. Näin miulla on aina teippejä mukana.
Post it note- lappujakin leikkelin, että sain noita kapeita suikaleita mukaan kuljetettavaksi. Ne laitoin puuterivipan pakkaukseen. Mie kun en pahemmin puuteria tai muitakaan meikkejä käytä, hyvin jouti ja vippa on nyt piianpeilin laatikossa.
 Tämän päivyrin mukana ollutta viivotinta en ole löytänyt, vaikka se on kaikki nämä vuodet ollut tuossa neulontakärryssä. Nyt se ei tietenkään ollut enää. Olisihan se kätevä viivotintakin kuljettaa mukana.
Pitää vissiin vielä tyhjentää koko kärry....
 Ne välisivut eikun -lehdet, jotka aiemmin tein, säilytin vielä, koska ne on niin nätit.
 Eilen löysin jonkun videon, jossa joku oli organisoinut talon siivouksen ja hoidon melkein joka päivälle. Mie ajattelin kokeilla samaa. Täältä Flyladyltä oli kuulemma ajatus alunperin lähtenyt.
Näin ei tarvitse pitää suursiivouspäiviä, vaan paikat pysyy siistinä pienellä panostuksella. Vähän työtä joka päivälle ei paljon aikaa vie. Pyykin pesuakin päätin kokeilla melkein joka päivälle, ettei tarvi vapaapäivinä pestä aamusta iltaan. Saas nähdä kuin akan käy :)
Nyt sitten näette miun työvuorotkin samalla :)
Päiväleimat on vain lätkitty ja lokerot tehty jälkikäteen (koko ideakin to do-jutuista tuli jälkikäteen), siksi on vähän epäsiistit. Jos tämä homma toimii ja teen ensi vuoden sivuja, teen yksivärisestä paperista ja vähän järjestelmällisemmin nämä lokerot.
 Aiemmin olin tehnyt tälläiset sivut, joihin ei oikeastaan muuta mahtunut kuin työvuorot. Nämä kaivoin roskiksesta kuvaamista varten :) Dyykkari.
En mie sitä filofaxia meinaa ostaakaan, miulle riittää tämäkin. Kynän kuminauhalenkki oli irtoamispisteessä, sen liimasin aikoja sitten kontaktiliimalla ja hyvin on kestänyt. Pidän tätä nyt niin kauan kuin kasassa kestää. Mietitään sitten asiaa uudestaan, jos joskus hajoaa käsiin.

Muistikirjamaaliskuun tämän päivän juttua en tiedä, miten sen teen, kun ei miulla ole pääsisäiskarkkikääreitä. Enkä lähde ostamaankaan, kun ei yhtään tee mieli mitään herkkuja edes syödä. Katsotaan, keksinkö mitään, vai jääkö tämä päivä väliin.

4 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

Tuo on todella kiva!

Saga kirjoitti...

Onpas taas sinull atosi hieno juttu täällä. oot kyllä taitava ja innokas näpertelemään tälläisiä kivoja juttuja.

Selma kirjoitti...

Mielenkiintoin postaus tämä juttu. Ja ei mullkaan ole karkkia edes ostettuna, mutta duunailin sitten jonkilaisen korvikkeen tään päivän sivulle. Hyvää Palmusununtaita :)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Tosi hieno kalenteri!!