sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Korin punontaa ym.

Eilen käytiin kaupungilla ja mie kävin tietysti tapani mukaan Askaretassa. Tällä kertaa en ostanut mitään art journaliin liittyvää tavaraa. Ostin nukkisjuttuja ja rautalankaa, paperinarua, kuumaliimaa ym. Eli aion panostaa täysillä nukkekotiin. Ja tehdä mahdollisimman paljon itse. 

Paperinarusta mie punoin elämäni ensimmäisen korin. Olen ihan tyytyväinen siihen. Youtubesta katsoin yhden punontavideon ja sen oppien mukaan sitten tein tämän pöydän kulmalla olevan pikkukorin. Jälkiruoka-astia (vaaleanpunainen) on tehty kakkukynttilän jalasta ja kuumaliimalla liimasin siihen kartongista lävistetyn kukan. Käytin kaikki vaaleanpunaiset ja valkoiset jalustat.
 Eilen päätin tehdä hellan. Miulla oli selvä visio siitä, miten teen sen, mutta ei mennyt ihan putkeen se homma. Ikinä minkään tekeminen ei ole ollut näin vaikeaa. Kaksi tuntia meni aikaa ja yksi kuumaliimapötkö, kun liimasin, revin irti, liimasin, revin irti tai sitten ei liimaus pitänyt. Ja hella ei kestäkään lähempää tarkastelua, se on kuin räjähdyksen jäljiltä :)
Ostan joskus kaupasta ihan valmiin ja uuden... Siihen asti saa välttää tämä, että keittiö on nyt ok.
Jääkaapin tein tänään. Se olikin vähän helpompi tehdä, vaikkakaan ei mikään huippudesign- hommeli. Kelpaa miulle.
 Neulominen onkin sitten sata kertaa helpompaa. Tässä rautalankanaulakossa (jonka väänsin itse) on pipoja, Nasun poncho ja kaulahuivi. Pitää ensi viikolla järjestää "muotinäytös" ja esitellä vaatteet omistajiensa yllä.
 Kaija Kaniinilla on uudet villasukat ja hartiahuivi. Kyllä nyt mummo tarkenee.
 Nasullakin on upouudet villasukat jalassa.
 Tässä on Kaija Kaniinin uusi villatakki.
Paviljongin pöydälle tein jouluisen asetelman.
Vähän aikaa sitten, kun järjestelin nukkekotia, mies tuli siihen viereen ja kyseli, missä kissa on. Ja käski laittamaan sen välillä syömään. Sitten naurettiin, että kohta leikimme tällä yhdessä :)
"Nyt nää kattois telkkaria, nyt nää sitä ja tätä..."

Nyt miulla on vaikka minkälaisia välineitä nukkisjuttujen tekemiseen ja ideoitakin olen kirjoittanut ylös, ettei unohdu. Tekemistä riittää pitkäksi aikaa.

Tein mie yhden art journal sivunkin pitkästä aikaa. En ole unohtanut tätä rakasta harrastusta, vaikka tämän uuden harrastuksen olen tähän rinnalle keksinytkin.
Tälle päivälle suunnittelin myös, että tekisin yhden sivun, mutta ei taida aika riittää... Sivu olisi liittynyt tuohon surulliseen Pariisin tapahtumaan. Se oli aivan kauheaa..
Mutta nyt tämän piiiitkän sepustuksen ja n. miljooonan kuvan jälkeen toivotan kaikille mukavaa sunnuntain jatkoa ja uuden viikon alkua!

3 kommenttia:

Leea kirjoitti...

Jostain netistä löytin punontaohjeen nukkekodin rottinkituoliin ja tarjoilupöytään - vaikuttivat kiinnostavilta ja mietin, että joskus vois kokeilla, muttei ole toistaiseksi löytynyt sopivaa hetkeä. Toki voisi olla järkevää harjoitella tekniikkaa ensin vaikka just koreihin yms :)

Sussi kirjoitti...

Hienoja!

Anonyymi kirjoitti...

Onpa tosi kiva seurata tuota siun nukkekotiprojektia....mulla kun se on vasta suunnitteluvaiheessa.....aivan alussa :) Voipi olla että mulla ei riitä kärsivällisyyttä askarrella itse noita huonekaluja ym....mutta katsotaan, kunhan inspis iskee !
t. Eeva