tiistai 24. marraskuuta 2015

Kaikenlaista uutta

Viime viikko meni vähän ohi, kun oli kaksi iltavuoroa. Koko viikossa en saanut askarreltua mitään, mutta viikonloppuna tein sitäkin enemmän. (Tämä viikko voi mennä samaa rataa kuin viime viikko, on taas kaksi iltavuoroa)
Tässä ensin vanhempaa tuotantoa, mummo eli Kaija Kaniini lähdössä kauppaan maidon hakureissulle melko uusissa vaatteissa.
Nasu ja Rosalinda jäivät kotiin odottelemaan. Nasu meinaa kuitenkin lähteä pihalle paviljonkiin istuskelemaan. Rosalindalla ei ole lämpimiä vaatteita muita kuin tuo pipo, jota huvikseen sovitteli.
Mummo tulikin jo kotiin ja laittoi maidot jääkaappiin.

Jääkaapin tein joku aika sitten. Saatan ehkä vielä siistiä noita reunoja ja tehdä kunnon saranat nyt kun keksin, miten ne voi tehdä hammastikusta ja paperista. Nyt siinä ei ole kuin teipit. Ylempi ovihyllykin täytyy uusia, koska se ei kestänyt kuumuutta (kuivasin maalikerrokset kuumailmapuhaltimella, malttamaton kun olen).
Viime viikonloppuna tein uuden hellan. On se vähän siistimpi kuin vanha. Vertailun vuoksi kaivoin roskiksesta tämän vanhan viereen, jotta näkee eron. Vieressä myös jakkara, jonka tein hammastikuista ja jäätelötikuista.
Tähän uuteen hellaan tein saranan hammastikusta ja paperista. Miulla ei ole välineitä, joilla voisin tehdä pyöreitä muotoja, joten jakkara on neliskanttinen. Kokeilin tehdä pyöreää, mutta jäätelötikku meni ihan palasiksi.
Mies kerran heitti, että kissalla (Eetulla) pitää olla hiekkalaatikko. Tein sitten semmosenkin viikonloppuna. Pahvista taittelin laatikon, jonka maalasin akryylimaalilla ja leikkelin ohutta paperinarua pieniksi palasiksi, jotka liiman kanssa sekoittelin ja laitoin laatikkoon.
Kokeilin myös tehdä pienemmän lyhdyn pihalle.
Ylä-ja alaosat on kissanruokalaatikosta leikattuja palasia ja kulmapalat hammastikun palasia. Ja kun olin liimannut kaikki yhteen, huomasin, että olisi ensin pitänyt maalata. Tein siitä sitten puun värisen ja maalasin kissanruoka laatikon palat beigellä akryylimaalilla. Onneksi en laittanut sitä tekstipuolta sisälle. Kynttilä on kakkukynttilän palanen.
Meinasin ihan unohtaa. Tein tänne myös kananmunia sekä omenia. Korin olen siis punonut itse ja omenavaasi on leikattu jostain muffinsilaatikosta, se keskiosa. Maalasin sen reunat hopeisella akryylimaalilla, ettei ole ihan läpinäkyvä. Sitä kun ei meinaa paljaalla silmällä edes erottaa :)
Kananmunat on tehty ilmakuivuvasta (?) massasta ja omenat punaisista helmistä ja sisälle tungin paperinarua. Lehdet on tehty lävistimellä.
Kulta katriinaakin täältä löytyy paketti. Sen tein niin, että purin oikean kahvipaketin ja skannasin, pienensin ja tulostin.
Siinäpä ne sitten oli. Vielä ei pääse suurentamaan nukkekotia, kun ei ollut kuin neljä laatikkoa kerättynä... Teen seinät ja lattian kaksinkertaisesta pahvista, että on vahvempi. Joten laatikoita tarvitaan PALJON :)

Meidän karvalapset (kissat) käyvät usein järjestelemässä nukkekotia uuteen uskoon ja nyt nukkekodin Nasun sukat on hävinneet. Isompi Nasu on varmaan leikkinyt niillä. Mutta toisaalta voi se olla Jullekin, sekin kun on yllättäen ollut kiinnostunut nukkekodin tavaroista. Ehkä ne sukat jostain löytyy... jos ei löydy, ne on helppo tehdä uusiksi.

Sunnuntaina tein sivun art journaliin. Näitäkin on ihan kiva välillä tehdä.
Mutta nyt täytyy lopetella ja ruveta valmistautumaan iltavuoroon menoon.
Nähdään taas!

5 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

hurmaavia, varsinkin tuo kani:) Ihana!

Leea kirjoitti...

Toi kissanhiekkalaatikko! Paljon kekseliäisyyttä näissä.

Rita A kirjoitti...

Oi miten kivaa ja taidokasta !
Sööttejä yksityiskohtia.
Nostan hattua :)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi näppärä olet...taidan napata ideoita siun nukkekodista....kunhan saan aikaseksi edes aloittaa nukkekotini sisustusta (iso neuleprojekti menossa). Ensihätään Lidlistä ostin olohuoneen kaluston, jota tuunailen vähän. Piti edes jotain huonekaluja saada sinne :)
t. Eeva

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitokset teille :)
Eeva: miekin ostin aluks vähän huonekaluja, että pääsin alkuun. Nyt on vaikka mitä ideoita, kun vaan saisin niitä kissanruoka laatikoita lisää...ja saisin suurennettua tuota mökkiä, että mahtuis enemmän kaikkee.