sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Tuubihuivi

Piiitkästä aikaa sain neulomuksen valmiiksi asti :) Yritys on kyllä ollut kova, mutta aika ei oikein ole riittänyt käsitöihin, tarpeeksi. Keskeneräisiä en kehtaa esitellä, kun ei niissä ole mitään esiteltävääkään :)
Mallineule on tästä, mutta silmukkamäärä ja tuubin pituus on ihan omasta päästä. Tyttö (vanhempi) nimittäin halusi sellaisen nykyajan muotihommelin, jota tuubihuiviksikin kutsutaan. Ja mie vähän mietiskelin, että noita taisi olla myös silloin, kun mie olin nuori, 80-luvulla :) Silloin ne eivät kyllä olleet mitään neulottuja, vaan sellaisia tehdasvalmisteisia pötkylöitä, jotka kiedottiin kaulan ympärille. Niin sitä muoti palaa menneille vuosikymmenille ajoittain.
Ja mallikaulana toimii nuorempi tyttö :) ja käski jättämään pään pois kuvista...Kuvia tulikin aikas monta, kun piti ottaa eri kulmista. Värisävyt näkyy parhaiten viimeisessä kuvassa. Lankana on Puro: Luumupuu.
Onpas mukavaa laitella kuvia, kun ei tarvi miettiä, kuinka monta voi laittaa, että mahtuu. Ostaa päräytin lisätilaa Googlelta ja kyllä nyt mahtuu! Oli helppoo, ku heinänteko :) En ole kyllä ikinä heinää tehny, mutta niinhän ne väittäävät, että se on helppoo :)

Eka ja toka kuvissa näkyy myös toisenlaista käsityötä, mie kasasin tuon Maui-lipaston ihan itte. Oli nimittäin elämäni ensimmäinen kasaamani huonekalu, yleensä mies hoitaa meillä nuo hommat tai tehdään yhdessä. Tuon kasasin kokonaan ihan ite. Eikä se jäänyt siihen... Mutta se on sitten toinen juttu.

5 kommenttia:

Aseman laidalla kirjoitti...

Mullakin oli tuollainen 80-luvulla!! Ihana! Missähän minun on, herää kysymys??? Ne olivat tosi kivoja!
Muuten, tapetti tuossa seinällä näyttää erehdyttävästi tutulta...
Mukavaa sunnuntaita!

Siru71 kirjoitti...

Mie taisin heittää omani roskiin aikoinaan.
Onko teilläkin tuota tapettia? Meillä on jo niin repaleinen, että pitäisi uusia, kun kissat rakastaa tuon repimistä ja olkkarin seinillä on kolmea eri tapettia :)

Sari kirjoitti...

Myös minulla oli 80-luvulla tuollainen tuubihuivi, tosin silloin niitä pidettiin myös huppuina, eikä ne olleet noin ihanan pehmeitä.

Miia kirjoitti...

Kivan näkönen tuubihuivi, mä haluaisin kans tollasen, mutta en ikinä saisi neulottua :(

Aseman laidalla kirjoitti...

Juu, meillä oli edellisessä asunnossakin sama tapetti keittiössä ja tuotiin palanen tapettia asuntoa uuteenkiin keittiöön. Tykkään kovasti !
Satu