lauantai 23. lokakuuta 2010

Pikkasen keittiöstä

Nyt mie voin pikkasen vilauttaa keittiön uutta luukkia, vaikka homma seisookin vielä viikon verran. Mie sain ommeltua vähäsen, kun kannoin ompelukoneen keittiöön. Pupujussi oli nakerrellut sen johtoa hiukkasen, mutta maalarinteippiä laitoin vähän päälle ja toimii. Onneksi! Miun Toyota on ollut todella vahva, kertaakaan ei ole huollettu, kun ei ole ollut tarvetta. 15 vuotta vanha ja toimii kuin unelma. Ups, nyt meni taas asian viereen.
Elikkä ompelin tuohon uuteen (ihanaan, monen vuoden haaveeseen) penkkiin pehmusteen. Vanhasta petauspatjasta leikkasin sopivan vaahtomuovipalan ja olin Livinkistä ostanut kankaan (tietämättä, mihin sen käytän), pellavaisen (taisi olla Linumin, joku merkki kait :)), ompelin siitä päällipuolen ja alapuolelle vanhasta pussilakanasta vastakappaleen. Se on irrotettava ja pestävissä, takakulmissa on nauhat, joilla saa penkkiin kiinni. Toisessa päässä on kolme nepparia, ettei patja lähde pussista luistelemaan. Tyynynpäälliset on ostettu Sisustus Fannista.
Keittiöön otettiin käyttöön valkoiset pinnatuolit, jotka on ostettu kirpputorilta. Ne on ihan eriparia, mutta ei haittaa :)
Vilautus vielä toisesta suunnasta. Tuleepa huonoja kuvia, kun on niin pimeää. Ei auta kuvankäsittelytkään. Ehkäpä parempi kamera...tai sitten ei, ehkä se kuvauskoulu voisi olla fiksumpi idea :)

Mie tosiaan haaveilin vuosikausia jonkinlaisesta penkistä keittiöön ja kuvittelin, ettei tuonne saa minkäänlaista, kun tila on pieni. Sellaista vanhaa ei todellakaan saa, ne taitaa olla aika isoja? Tuo löytyi Jyskistä, nettisivuja tutkailin ja mittanauhalla mittailin paikkoja ja sopii mainiosti. Ja kelpaa miulle. Halvalla lähti, tarjouksessa oli 150€, tänään hinta oli 225€. Kerrankin kävi säkä.
Mutta nyt pitää lähteä syömään jotain, alkaa olla kiljuva nälkä. Kauheasti ei ole muistettu syödäkään tänään, kun on ollut kaikenlaista touhua :)
Mukavaa Lauantai-iltaa kaikille!

5 kommenttia:

Aseman laidalla kirjoitti...

Tosi kiva ratkaisu tuo Jyskin penkki!! Meillä on ongelmana pieni keittiö, jonne haluaisin penkin...Tässä on ideaa!! Mukavaa lauantai-illan jatkoa!

Eva-Liisa kirjoitti...

Kaunista on keittössä! Tyynyt on upeat!!

Possumamma kirjoitti...

Onnittelut penkistä!:)

Mä tykkään enemmän siitä, että huonekalut on eriparia (esim. just tuolit), kuin , että olisivat kaikki samaa sarjaa:)

Mari kirjoitti...

Voi miten ihana tuo penkki onkaan! Kyllä JOSKUS on minunkin tuollainen saatava.. kun sitten tietäisi mihin kummaan sellainen mahtuisi! :)

Sirutuuli kirjoitti...

Kiitos teille :) Mie olen oppinut sen, että mitä et voi peittää, korosta sitä. Eli, kun tästä keittiöstä ei saa millään modernia ja kiiltävää, niin tehdään sitten vanha kulahtanut ja romanttinen hörhö. Uutta ja vanhaa sekaisin, eripari tuolit korostaa sitä vanhaa puolta :)
Toisaalta moderni ja kiiltävä ei sopiskaan miulle, mie olen itsekin vähän sellanen repsahtanut hepsankeikka :) Ei miustakaan saa sliipattua ja tyylikästä millään.